breaking newsΔιεθνή

«Εζωσαν τα φίδια» τον Ερντογάν-Ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο πήγε και εκκλησιάστηκε στον Άγιο Γεώργιο …! (ΕΙΚΟΝΑ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη προ ημερών με τον εκσκαφέα του και στην συνέχεια απελάθηκε στην Τουρκία δηλώνοντας τα καλύτερα λόγια για την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ανδριανουπόλεως, την Κυριακή 6 Μαίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr.

Ο 38χρονος Τούρκος οδηγός Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου από Έλληνες στρατιώτες, δικάστηκε και απελάθηκε …πήγε να ευχαριστήσει τον Άγιο Γεώργιο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από χιλιάδες «Τούρκους» πιστούς .

Σύμφωνα πάντα με το Evros-news.gr, ο Τούρκος υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, που το Σάββατο 5 Μαίου επέστρεψε κοντά στην οικογένεια του, δεν ξέχασε ότι τις τρεις ημέρες που βρέθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τον επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, συζήτησε μαζί του και του συμπαραστάθηκε στην περιπέτεια που πέρασε.

Έτσι, την επομένη της επιστροφής του στην Τουρκία, αν και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, πήρε την 11μελή οικογένεια του και πήγε να… εκλησιαστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης, για να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αμφιλόχιο για την ενέργεια του να έρθει στην Ελλάδα και να βρεθεί δίπλα του.

Η κίνηση του Τούρκου υπηκόου είναι μια κίνηση σεβασμού καταρχήν στην χριστιανική θρησκεία, από μεγάλη μερίδα σημερινών Τούρκων , ενώ εμπεριέχει και στοιχεία που σαφώς χρήζουν διερεύνησης.

Δέος και τρόμο έπαθε η τουρκική κυβέρνηση όταν προ μηνός μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο «εθνικό μητρώο» της χώρας, εκατομμύρια Τούρκοι «μπήκαν» για να αναζητήσουν τις ρίζες τους, και ανακάλυψαν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους κατάγεται από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους.

Ο Αντιπρόεδρος του Ερντογάν «προτιμά» τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες…

Άλλο ένα «κρούσμα» ανωτάτου κυβερνητικού λειτουργού της τουρκικής κυβέρνησης με «φιλοχριστιανικές» τάσεις, αναδεικνύεται η περίπτωση του τέως αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Beşir Atalay, ο οποίος παρά τις αυστηρές εντολές του Ισλάμ ότι είναι μεγάλη αμαρτία να επισκέπτεσαι για να προσευχηθείς χριστιανικό ναό και κυρίως να ανάψεις κερί αναπέμποντας ευχή , τολμά και μάλιστα δημόσια να επισκέπτεται μοναστήρια και ανάβει κεριά σε εκκλησίες.

Ο Beşir Atalay φωτογραφήθηκε πριν από δυο χρόνια μαζί με την σύζυγο του Ερντογάν, την Εμινέ Ερντογάν, να βρίσκεται σε χριστιανική εκκλησία και να παρακολουθεί Θεια λειτουργία ενώ φωτογραφήθηκε την ώρα που άναβε ένα κερί κάνοντας μια ευχή.

Ο ίδιος πριν από λίγα χρόνια είχε επισκεφτεί το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα στην Καρπασία της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου και αφού προσκύνησε και εξέφρασε τον μεγάλο του σεβασμό προς τον ιερό αυτό χώρο που κάποιοι ισλαμιστές θέλουν να τον κρατούν κλειστό, άναψε και ένα κερί προσευχόμενος.

Ο Beşir Atalay είναι ακαδημαϊκός και θεωρείται από τα πιο μορφωμένα μελη της τουρκικής κυβέρνησης, σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες και διατέλεσε μέλος της τουρκικής επιτροπής της UNESCO.

Το εθνικό μητρώο της Τουρκίας – Eνεργοποιήθηκε για την εδραίωση της μουσουλμανικής εθνικιστικής ταυτότητας

Η προσπάθεια εκατομμυρίων Τούρκων που εισήλθαν ηλεκτρονικά στο σύστημα μέσω ειδικής εφαρμογής στο ευρύ κοινό, αποσκοπούσε στην προώθηση της έννοιας του μουσουλμανικού εθνικισμού ως κεντρικής σημασίας για την τουρκική ταυτότητα, τονίζει Τούρκος επιστήμονας με το όνομα Kaya Genç .

Το άνοιγμα του μητρώου περιείχε έγγραφα που χρονολογούνται από το 1880, και από τον Φεβρουάριο προκάλεσε έντονο δημόσιο ενδιαφέρον . Πολλοί …εκατομμύρια Τούρκοι έσπευσαν να ανακαλύψουν την καταγωγή τους.

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες Αρμένιοι, Σύριοι, Έλληνες και Εβραίοι είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και αφετέρου για να αποφευχθεί οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την «τουρκικότητα» των πολιτών της χώρας.

Αυτή η «τουρκικότητα» ορίζεται με τη φράση «όποιος συνδέεται με το τουρκικό κράτος είναι πολίτης» και κατοχυρώνεται στο σύνταγμα της χώρας ως μέρος της φιλοσοφίας του πρώην ηγέτη της χώρας Κεμάλ, ο οποίο έτσι ήθελε να «δημιουργήσει» την τουρκική εθνικότητα σε εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι απλά δεν ήταν και δεν είναι τουρκικής καταγωγής .

Πηγή: pentapostagma.grevros-news.gr

Back to top button