breaking newsΔιεθνή

+18 Άρχισαν τη Σφαγή των Παιδιών της Γάζας. 3 παιδιά νεκρά από επίθεση Ισραηλινών κι άλλοι 6 νεκροί. Ρουκέτες από Χαμάς. Βιβλικές σκηνές σε Ιερουσαλήμ , Γάζα!

Βιβλικές σκηνές στην Ιερουσαλήμ και στη Γάζα, Άρχισε η σφαγή των παιδιών.9 νεκροί Παλαιστίνιοι εκ των οποίων 3 παιδιά από επίθεση ισραηλινού drone στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας μοτοσυκλετιστής κάηκε ζωντανός από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα! Το Ισραήλ δείχνει βίντεο από επίθεση κατά 3 μελών της Χαμάς στη Γάζα. Σειρήνες παντού..

Νωρίτερα είχαν τραυματιστεί ήδη περί τους 500 Παλαιστίνιους από εισβολή κατοχικών δυνάμεων στο Αλ Ακσά και στα περίχωρά του.
Η Χαμάς δήλωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους στο Ισραήλ τη Δευτέρα, πυροδοτώντας σειρήνες συναγερμού στην Ιερουσαλήμ και κοντά στα σύνορα της Γάζας, ως μια απάντηση στα πρωινά έκτροπα των Ισραηλινών δυνάμεων κατά πλήθους.
Η Χαμάς, μια ισλαμιστική εξτρεμιστική ομάδα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, είχε επιδώσει στο Ισραήλ ένα τελεσίγραφο για να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Αλ Άκσα και από κάθε άλλο σημείο έντασης της Ιερουσαλήμ έως τις 6 μ.μ. (1500 GMT).

Λίγα λεπτά μετά την παρέλευση της προθεσμίας, οι σειρήνες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ και ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις. Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη και δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές ζημιών ή θυμάτων.

Νωρίτερα, καθώς το Ισραήλ εορτάζει την επέτειο της κατάκτησης τμημάτων της Ιερουσαλήμ στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής του 1967, η αστυνομία καταφέρθηκε με δακρυγόνα, χειροβομβίδες και καουτσούκ σφαίρες κατά εκατοντάδων Παλαιστινίων που αμύνθηκαν με πετροπόλεμο στο Αλ Άκσα. Η βία ωστόσο είχε μειωθεί τη στιγμή που η Χαμάς εξέδωσε το τελεσίγραφο.

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε ότι τουλάχιστον 305 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και 228 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στις αψιμαχίες στο Αλ Άκσα, που βρίσκονται σε μια περιοχή ιερή για τους Μουσουλμάνους, τους Εβραίους και τους Χριστιανούς. Είπε ότι πολλοί ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία είχε 21 τραυματίες.Ωστόσο ανεπίσημες πηγές έκαναν λόγο για ως και 500 τραυματίες. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες η Χαμάς εκτόξευσε περί τις 10 ρουκέτες κατά Ισραήλ..

Image

Οι πρόσφατες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ έχουν προκαλέσει διεθνή ανησυχία για ευρύτερες συγκρούσεις. Ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ ο Γκάντς δηλώνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε απόσταση 80 χλμ. από τη Λωρίδα της Γάζας για 48 ώρες.Σειρήνες πυραύλων στο Sderot και στο Ashkelon και στις γύρω κοινότητες στο νότιο Ισραήλ

dimpenews.com

Back to top button