breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χιλιάδες αμερικανοί αγρότες σκοτώνουν τις σοδειές τους, ενώ οι κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να ξεπουλούν τα κοπάδια τους

 

Χιλιάδες αμερικανοί αγρότες σκοτώνουν τις σοδειές τους, ενώ οι κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να ξεπουλούν τα κοπάδια τους με εκπληκτικό ρυθμό, καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να προκαλούν τον όλεθρο σε όλη τη χώρα.

 

Ως αποτέλεσμα, η παραγωγή τροφίμων στις ΗΠΑ μειώνεται ραγδαία και οι τρέχουσες προμήθειες γίνονται όλο και πιο στενές, γεγονός που δείχνει ότι μια επισιτιστική κρίση δημιουργείται τώρα στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο, η αγροτική παραγωγή θα είναι κατώτερη των προσδοκιών το 2022. Κατά συνέπεια, όλοι θα πληρώσουμε πολύ περισσότερα για τρόφιμα το 2023 και εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε κρίσιμες περιοχές θα αντιμετωπίσουν την πείνα ή θα πέφτουν θύματα της πείνας τους επόμενους μήνες.

Σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής, αυτό συμβαίνει ήδη, αλλά οι Αμερικανοί δεν το έχουν ακούσει επειδή τα κύρια μέσα ενημέρωσης δεν το δείχνουν στις ειδήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καλύπτουμε εκτενώς αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση τον τελευταίο καιρό. Αυτή η κρίση είναι μια πραγματικά μεγάλη υπόθεση και δεν πρόκειται να πλήξει μόνο τα έθνη που έχουν πληγεί από τη φτώχεια. Εδώ στην Αμερική, όλα τα τρόφιμα που δεν καλλιεργούνται το 2022 θα προκαλέσουν τεράστιο οικονομικό πόνο το 2023

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ομοσπονδία Γεωργικού Γραφείου την Τρίτη αποκάλυψε ότι όλες οι πολιτείες που παράγουν σχεδόν τα μισά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, καταστρέφονται πλέον απόλυτα από τη χειρότερη πολυετή υπερξηρασία των τελευταίων 1.200 ετών.

Ο οργανισμός διεξήγαγε επίσης μια έρευνα για να μάθει πώς τα καταφέρνουν οι αγρότες των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της ξηρασίας και οι ανακαλύψεις τους ήταν εξαιρετικά ανησυχητικές. Οι αγρότες σημείωσαν ότι οι φετινές ξηρές καιρικές συνθήκες έχουν δυσκολότερο αντίκτυπο από πέρυσι, με το 37% από αυτούς να λέει ότι «οργώνουν και σκοτώνουν υπάρχουσες καλλιέργειες που δεν θα ωριμάσουν λόγω ξηρών συνθηκών».
Η ίδια έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να αναγκάζονται να πουλήσουν τα κοπάδια βοοειδών τους νωρίτερα από το κανονικό, καθώς οι πηγές νερού στεγνώνουν και το κόστος των ζωοτροφών εκρήγνυται. Στο Τέξας, οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν τη μεγαλύτερη μείωση στο μέγεθος του κοπαδιού, κάτω από 50%, ακολουθούμενα από το Νέο Μεξικό και το Όρεγκον με 43% και 41% αντίστοιχα.

Στην Οκλαχόμα, οι παραγωγοί βοείου κρέατος προειδοποιούν ότι ο φθηνός κιμάς θα φτάσει τελικά τα 50 δολάρια ανά λίβρα. Χάρη στην έλλειψη σανού και ζωοτροφών, τις εκτοξευόμενες τιμές για γεωργικό εξοπλισμό, το αυξανόμενο κόστος μεταφοράς και διάφορες άλλες μετρήσεις, οι μέσες τιμές του βοείου κρέατος είναι ήδη περίπου διπλάσιες από αυτές που ήταν το 2019. Αλλά θα μπορούσατε να φανταστείτε να πληρώνετε 50 δολάρια για μια λίβρα μοσχαρίσιο κιμά ?

Ακόμη και τώρα, στελέχη του κλάδου λένε ότι οι αμερικανοί καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, καθώς οι τιμές του κρέατος ξεπερνούν τη στέγη. Τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tyson Foods σημείωσε ότι «οι κουρασμένοι από τον πληθωρισμό αγοραστές αποσύρονται να αγοράζουν ακριβές μπριζόλες και αλλάζουν σε φθηνότερο κοτόπουλο στο παντοπωλείο».

Ο γίγαντας της επεξεργασίας κρέατος τόνισε ότι «η ζήτηση για κοτόπουλο είναι εξαιρετικά ισχυρή», ενώ η ζήτηση για τεμάχια βοείου κρέατος με υψηλότερες τιμές έχει αμβλυνθεί. Δυστυχώς, οι ηγέτες μας δεν παίρνουν αυτή την κρίση στα σοβαρά. Έρχεται ένας καταστροφικός παγκόσμιος λιμός και είναι ασφαλές να πούμε ότι θα ανατρέψει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σε αυτό το σημείο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε. 

http://theeconomiccollapseblog.com

Back to top button