breaking newsΕλλάδακοινωνία

Τα πολιτικά αθύρματα ετοιμάζουν νέα φόρο-αρπαχτική καταιγίδα.

 

Χωρίς ίχνος ντροπής η το ελάχιστο αίσθημα ευθύνης για τα ψέματα που λένε από το 2015 στους Έλληνες πολίτες, η συγκυβέρνηση των ανίκανων και επικίνδυνων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζεται για ακόμη μία φορά να επιτεθεί κατά των συνταξιούχων, εφαρμόζοντας περικοπές συντάξεων αλλά και μείωση του αφορολόγητου.

Αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά το θέμα των περικοπών

Πριν από την δημιουργία του μπάχαλο- οργανισμού που λέγεται ΕΦΚΑ, ενός μη λειτουργικού. μη οργανωμένου τέρατος που στερείτε διοίκησης, οργανογράμματος και ενιαίας μηχανογράφησης εις δόξα των ιδεοληψιών της άθλιας συγκυβέρνησης, αλλά και της συντηρούμενης από το άθλιο πελατειακό κράτος γραφειοκρατίας, υπήρχαν τα ανεξάρτητα Ταμεία που εξυπηρετούσαν τους ασφαλισμένους τους.

Για τα Ταμεία του Δημόσιου τομέα δεν μπορώ να εκφράσω άποψη, αφού οι ασφαλισμένοι σε αυτά τα μόνα χρήματα που βάρυναν τις αποδοχές τους ήταν αυτές που αφορούσαν τα Εφ’ Άπαξ. Δηλαδή ο αποταμιευτικός κουμπαράς του κάθε ασφαλισμένου Δ.Υ. όπου στο τέλος του επαγγελματικού του βίου θα εισέπραττε το προϊόν της αποταμίευσης του. Τα υπόλοιπα τα καταβάλει το ίδιο το Δημόσιο δηλαδή αυτά που αφορούν την σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ο φορέας ασφάλισης το γνωστό ΙΚΑ, παρά τις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες του λόγω του μεγάλου όγκου ασφαλισμένων εισέπραττε από τρεις πηγές:

Τον ίδιο τον εργαζόμενο, τον εργοδότη και το Δημόσιο σε λογική τριμερούς χρηματοδότησης. Δηλαδή έχουμε συμμετοχή εργαζομένων & εργοδοτών με ΔΙΚΑ τους χρήματα.

Όμως για τους κάθε είδους αυτοαπασχολούμενους είχαμε μιά σειρά Ταμείων τα οποία λίγο έως πολύ λειτουργούσαν με καλές παροχές, ανάλογες των εισφορών που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι.

Δηλαδή χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου. Δηλαδή Ταμεία με ΔΙΚΑ τους χρήματα και στην περίπτωση αυτή με ΔΙΚΟΥΣ τους Υπαλλήλους !

Το 2010 με την κυβέρνηση του κοινού εγκληματία Γεώργιου Ανδρέα Παπανδρέου κυριολεκτικά αρπάχτηκαν τα αποθεματικά των Ταμείων του Ιδιωτικού τομέα μέσω του PSI, δηλαδή του κουρέματος που επιβλήθηκε λόγω της αναγκαστικής τοποθέτησης των αποθεματικών σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία λόγω της στοχευμένης πτώχευσης του μετατράπηκαν σε κουρελόχαρτα. Δηλαδή πολύ στοχευμένα τα ΕΚΛΕΨΑΝ.

Στην συνέχεια λοιπόν ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι μνημονιακές Κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε μία εγκληματική δημοσιονομική – κυριολεκτικά ληστρική επιδρομή κατά των συνταξιούχων, με τα πολιτικά καθάρματα που φέρουν την ιδιότητα του Βουλευτή να ψηφίζουν τέτοια μέτρα.

Ο Εγκληματικός Νόμος του φαιδρού μαντηλάκια Κατρούγκαλου του δεν κόψαμε συντάξεις δεν αφορά κοινωνική πολιτική, αλλά αριστερόστροφες ιδεοληπτικές πρακτικές φτωχοποίησης των συνταξιούχων, με σκοπό την εξαθλίωση και την φυσική τους εξόντωση.

Οι πολιτικές καρικατούρες των μελών συγκυβέρνησης προσβάλουν με τις δηλώσεις τους, εγκληματούν με τις πράξεις τους, προδίδουν με τις αποφάσεις τους. Η θέση τους έπαψε να είναι στις καλένδες της ιστορίας αλλά στο Γεντί Κουλέ ισοβίως.

Πρέπει να φύγουν τώρα, κάθε ώρα που μένουν καταστρέφουν τα πάντα. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Ο Αντιπρόεδρος του κινήματος Ανατροπή – ταυτότητα πατρίδας Άγγελος Μπαβέλλας.

.triklopodia.gr

Back to top button