breaking newsΔιεθνή

Τον πήρανε χαμπάρι οι Αμερικανοί: «Ο Νετανιάχου Πάλι Φωνάζει: Λύκος!»

“Διάσημος ψεύτης και πολεμοκάπηλος” – “Παλιά ιστορία” οι “αποκαλύψεις” για τα πυρηνικά του Ιράν

Καμία αξιοπιστία δεν βρίσκει η αμερικανική Ιστοσελίδα Moon of Alabama στα όσα αποκάλυψε χθες ο Βένιαμιν Νετανιάχου, για τα πυρηνικά του Ιράν.

«Ο Νετανιάχου είναι διάσημος ψεύτης και πολεμοκάπηλος», αναφέρεται στο δημοσίευμα με τίτλο

«Ο Νετανιάχου Πάλι Φωνάζει: Λύκος!»

όπου σημειώνεται ότι όσα ανακοίνωσε ο Νετανιάχου είναι παλιά ιστορία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι «αποκαλύψεις» εστιάζουν σε «ένα παλαιό ιρανικό σχέδιο AMAD σαν να ήταν κάποιο νέο απόκτημα της μυστικής υπηρεσίας του. Αλλά η ΙΑΕΑ ( η διεθνής επιτροπή ερεύνης και ελέγχου του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν) είχε μελετήσει και καταγράψει το AMAD και την εξέλιξή του το 2011(PDF, Annex, page 5).

Χρησιμοποιεί τα στοιχεία του αρχείου με λεπτομέρειες πολύ γνωστών προηγούμενων προγραμμάτων (παραπομπή: well known former programs), για να δηλώσει πως το Ιράν εξαπάτησε και δεν είναι αξιόπιστο.

Και λέει πως αυτά δικαιώνουν την απόφαση του Τραμπ να αποκηρύξει την συμφωνία που οι ΗΠΑ και άλλοι είχαν υπογράψει με το Ιράν. Αυτά είναι σκουπίδια».

Οπως αναφέρει σε ανάλυσή του για το militaire.gr, o κ. Μιχαήλ Στυλιανού, «ο  γνωστός οξυδερκής αναλυτής, με το σεληνιακό ψευδώνυμο, διατυπώνει την υποψία ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Νετανιάχου προέρχονται όχι από το Ιράν, αλλά από την Βιέννη, όπου η επιτροπή ΙΑΕΑ είχε αναλύσει το παλαιό ιρανικό πρόγραμμα από φακέλους που της είχε παραδώσει το Ιράν».

Αναφέρει ότι «Ο Νετανιάχου είναι διάσημος ψεύτης και πολεμοκάπηλος. Τον Σεπτέμβριο του 2002 είπε ψέματα στο αμερικανικό κογκρέσο (παραπομπή σε βίντεο:lied (vid)), λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Σαντάμ εργάζεται και προχωρεί στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων –καμιά απολύτως αμφιβολία.»

Το ΙΑΕΑ δηλώνει ότι το Ιράν τηρεί πλήρως την συμφωνία για τα πυρηνικά. Εάν υπήρχε οποιαδήποτε σοβαρή μυστική πληροφορία παραβίασης, θα παρουσιαζόταν στην ΙΑΕΑ και στις έξη συμβαλλόμενες στην συμφωνία χώρες. Εάν το Ιράν εξαπατούσε, θα υπεβάλλετο και πάλι σε σκληρές κυρώσεις. Το ότι ο Νετανιάχου επέλεξε να παρουσιάσει κάτι δημόσια δείχνει πως δεν έχει τίποτα ουσιαστικό.

«Πάντως κατά το Moon of Alabama, κινούσα στις ΗΠΑ δύναμη στην εκστρατεία εναντίον του Ιράν, είναι ο μεγιστάνας των καζίνων και μαχόμενος σιωνιστής Sheldon Adelson, που έχει χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Τραμ όσο και του Νετανιάχου όπως και διάφορες «δεξαμενές σκέψης» που υπηρετούν την συντήρηση της εχθρότητας για το Ιράν».

Ιράν: «Αμετανόητος ψεύτης»

Οι κατηγορίες που διατύπωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι έργο «ενός αμετανόητου ψεύτη, που έχει στερέψει από ιδέες», ανέφερε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Οι «κοινότοποι, αδιάφοροι και ντροπιαστικοί» ισχυρισμοί είναι αυτές «σιωνιστών ηγετών που δεν βλέπουν άλλα μέσα για να διασφαλίσουν την επιβίωση του παράνομου καθεστώτος τους παρά να απειλούν άλλους χρησιμοποιώντας ένα ανακυκλωμένο κόλπο», τόνιζε το υπουργείο στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του.

«Ο Νετανιάχου και το διαβόητο σιωνιστικό καθεστώς που σκοτώνει παιδιά πρέπει όμως να κατανοήσουν ότι η διεθνής κοινή γνώμη είναι επαρκώς ενημερωμένη και συνετή» για να πιστέψει αυτούς τους ισχυρισμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Back to top button