breaking newsκοινωνία

Αμετανόητος απατεώνας που «βγήκε» με τον νόμο Παρασκευόπουλου ξανά καταζητούμενος από τις Αρχές

Eιχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια φυλάκισης αλλά εξέτισε μόλις έναν – Ένα νέο κύμα αποφυλακίσεων εκατοντάδων κρατούμενων, μεταξύ των οποίων και σκληροί κακοποιοί, προβληματίζει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ

Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης για απάτες, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα. Αποφυλακίστηκε πριν καλά – καλά συμπληρώσει έναν χρόνο στις φυλακές Κασσαβέτειας κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Τους λίγους μήνες που είναι ελεύθερος κατηγορείται για “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από άτομα που ενεργούν απάτες κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση”, με δεκάδες θύματα ενώ, αν και έπρεπε να δίνει κάθε 15ήμερο το “παρών” στο Α.Τ Ομονοίας, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Πρόκειται για άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση αποφυλάκισης κακοποιού που εκμεταλλεύτηκε τον προβληματικό νόμο για να βγει σε ελάχιστο χρόνο έξω και να συνεχίσει ανενόχλητος τη δράση του.

Ο 63χρονος Α.Γ, σύμφωνα με τη δικογραφία μαζί με τους συνεργούς του παρουσιαζόταν άλλοτε ως γιατρός, άλλοτε ως δικηγόρος, έμπορος ακόμη και ιατροδικαστής και εξαπατούσε επιχειρηματίες πείθοντας τους να του παραδώσουν μεγάλες ποσότητες προιόντων χωρίς ποτέ να τους πληρώνουν.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπως φαίνεται στο διαβιβαστικό που άρπαζαν ακόμη και αρνιά, μεγάλες ποσότητες κρεάτων αλλά και τενεκέδες λάδι, προκαλώντας οικονομική ζημία δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε επαγγελματίες. Μάλιστα, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση τεσσάρων υπηρεσιών για τη σύλληψη του την ώρα που ως γιατρός θα παρελάμβανε 14 αρνιά αξίας 1450 ευρώ, όμως την τελευταία στιγμή εξαφανίστηκε από το μπλόκο της Ασφάλειας και συνελήφθη μόνο ο ένας συνεργός του.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν πολυμήχανο απατεώνα που όλη του τη ζωή την πέρασε εξαπατώντας και “δαγκώνοντας” κόσμο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι είχε αποφυλακιστεί στα τέλη του 2017 παρόλο που όπως λένε και τους λίγους μήνες που ήταν πίσω από τα κάγκελα συνέχιζε να καταστρώνει και να κάνει απάτες.

Στην Ασφάλεια, δείχνουν προβληματισμένοι όχι μόνο από την αποφυλάκιση του 63χρονου αλλά και για το γεγονός ότι κάθε μήνα αποφυλακίζονται περίπου 450 άτομα, δηλαδή κατά μέσο όρο 15 κρατούμενοι καθημερινά οι περισσότεροι από τους οποίος όχι μόνο δεν έχουν σωφρονιστεί αλλά μόλις βγουν έξω κατρακυλούν και πάλι στην αποκλίνουσα συμπεριφορά και το έγκλημα.

“Γιατρός”, “ιατροδικαστής” και για άλλη μια φορά καταζητούμενος

Ο Α.Γ, ακόμα και όταν συνελήφθη την τελευταία φορά στα τέλη του 2016, δεν είχε καμία πρόθεση και διάθεση να σωφρονιστεί. Στον ένα χρόνο που παρέμεινε στις φυλακές Κασσαβέτειας, συνέχιζε τη δράση του και όταν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον νόμο Παρασκευόπουλου για να την κοπανήσει από τις πρώτες δύο εβδομάδες έδειξε τις προθέσεις του.

Έτσι, αν και υπήρχε ο όρος της εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο Α.Τ Ομονοίας, δεν το έκανε ποτέ ενώ ουδείς τον αναζήτησε. Έτσι, όταν πριν μερικές εβδομάδες η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του περίεργου “γιατρού” και “ιατροδικαστή” εξαπατά επαγγελματίες, έπεσαν για μια ακόμα φορά πάνω του.

Ήταν τότε που αστυνομικός προσποιήθηκε τον αγοραστή μεγάλης ποσότητας κρεάτων, την οποία θα έφερνε ο 63χρονος με φορτηγό ψυγείο από το Μεσολόγγι στην Αθήνα και στήθηκε επιχείρηση στη λεωφόρο Αθηνών στην περιοχή του Χαιδαρίου. Πράγματι, το φορτηγό με τα αρνιά έφθασε, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, όμως ο 63χρονος κατάφερε να ξεγλιστρήσει και να συλληφθεί μόνο ο συνεργός του.

Έτσι, άρχισε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι με δεκάδες περιπτώσεις απάτης. Όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό “Οι κατηγορούμενοι με τη μέθοδο της προσποίησης επιφανούς προσώπου, ιατρού ή δικηγόρου και με την εν γνώση παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, εκδήλωναν επιθυμία αγοράς ποσοτήτων κρέατος ή λαδιού από ανυποψίαστα άτομα τα οποία αφού οι δράστες τους έπειθαν να τα παραδώσουν σε τρίτο πρόσωπο, προσποιούμενοι έκτακτο γεγονός κατάφερναν να τα πάρουν χωρίς να πληρώσουν το χρηματικό ποσό αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος”.

15 αποφυλακίσεις την ημέρα

Μπορεί από τον Απρίλιο του 2105 που “πέρασε” ο νόμος Παρασκευόπουλου να έχουν αποφυλακιστεί συνολικά 12.000 κρατούμενοι, όμως ένα νέο κύμα αποφυλακίσεων εκατοντάδων κρατούμενων ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται αλλοδαποί σκληροί κακοποιοί και Έλληνες Ρομά ληστές, καταδικασμένοι σε πολλά χρόνια κάθειρξη, προβληματίζει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μέλη γεωργιανών και αλβανικών συμμοριών που εισέβαλαν σε σπίτια και λήστευαν τους ενοίκους αφού πρώτα τους έδεναν χειροπόδαρα για να τους βασανίσουν και ομάδων Ελλήνων (κυρίως Ρομά) και αλλοδαπών που με πρωτοφανή σκληρότητα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά μέσα στα ίδια τους τα σπίτια ή τρύπωναν μέσα για να τα λεηλατούν και εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία από το 2010 μέχρι και το 2014. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο αποφυλακίζονται περίπου 15 άτομα την ημέρα ήτοι 450 τον μήνα ανάμεσα στους οποίους θα είναι και οι συγκεκριμένοι σκληροί κακοποιοί.

Την ίδια ώρα, αξίζει να τονισθεί ότι γίνονται συσκέψεις για το θέμα της αντιμετώπισης των ληστών που θα αποφυλακιστούν καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι μετά το διάλειμμα στη φυλακή επιστρέφουν στις παλιές τους συνήθειες και μάλιστα με σκληρότερο τρόπο.

Η Ασφάλεια Αττικής βρίσκεται σε συναγερμό καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα ριχτεί και πάλι στη δράση με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη δημόσια ασφάλεια.

Για τον λόγο αυτό, αναμένεται να συστήσει ακόμη και ειδικές ομάδες παρακολούθησης και “χαρτογράφησης” των σκληρών αυτών κακοποιών των οποίων η αποφυλάκιση έρχεται σε μια περίοδο που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο.

protothema.g

Back to top button