breaking newsΕλλάδα

Δραματικό SOS αστυνομικών στα Δωδεκάνησα: Δεν έχουμε περιπολικά, πετρέλαιο, φαγητό για τους κρατουμένους

 

Μια δραματική επιστολή με τον τίτλο «στην παραμεθόριο, φτάσαμε στο όριο» απευθύνει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τους βουλευτές του νομού.

Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι «η Β’ Δ/νση Αστυνομίας Δωδ/σου λόγω της οικονομικής κατάστασης έχει αφεθεί στο έλεος της , με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να στενάζουν και οι συνάδελφοι μας να υποφέρουν τόσο στη Κω, όσο και στη Κάλυμνο, τη Λέρο και την Πάτμο».

Οπως περιγράφουν δραματικά, μεταξύ άλλων:

Υπάρχουν 10 περιπολικά επί μήνες καθηλωμένα με βλάβες σε συνεργεία της νήσου Κω λόγω έλλειψης κονδυλίων και πιστώσεων για την συντήρηση-επισκευή τους. «Οι οφειλές της Υπηρεσίας δε προς τους ιδιοκτήτες των συνεργείων ανέρχονται στις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν και να μας πετούν έξω» γράφουν.

Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι το πρατήριο δεν χορηγεί καύσιμα στα περιπολικά λόγω «μεγάλης οφειλής της Υπηρεσίας προς την επιχείρηση».

Δεν γίνονται παρά ελάχιστες ακτοπλοϊκές μεταγωγές κρατουμένων από την Κω λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού σταμάτησαν τις πιστώσεις λόγω μεγάλων οφειλών της Υπηρεσίας προς αυτούς.

Επίσης, οι ιδιώτες ιδιοκτήτες εστιατορίων που έχουν αναλάβει την τροφοδοσία των κρατουμένων στα κρατητήρια, σταμάτησαν την χορήγηση σίτισης καθόσον κάποιοι από αυτούς είναι απλήρωτοι πέραν της διετίας.

Οι αστυνομικοί όταν μετακινούνται υπηρεσιακώς με Φύλλο Πορείας (δικαστήρια, μέτρα τάξης-ασφαλείας, κ.λπ.) δεν λαμβάνουν από την αρμόδια Διαχείριση τα οδοιπορικά τους έξοδα με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Αναλυτικά η επιστολή όπως την δημοσίευσε η ιστοσελίδα kosnews24.gr

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Κως, 30 Απριλίου 2018

Προς: κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα

Κοιν.: α) Βουλευτές Νομού Δωδ/νήσου

β) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

γ) Μ.Μ.Ε

Κύριε Αρχηγέ

Δυστυχώς η Β’ Δ/νση Αστυνομίας Δωδ/σου λόγω της οικονομικής κατάστασης έχει αφεθεί στο έλεος της , με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να στενάζουν και οι συνάδελφοι μας να υποφέρουν τόσο στη Κω, όσο και στη Κάλυμνο, τη Λέρο και την Πάτμο.

Δεν είναι κρυφό ότι:

  • Πάνω από δέκα (10) περιπολικά αυτοκίνητα (από τα λίγα που έχουμε) βρίσκονται επί μήνες καθηλωμένα με βλάβες σε συνεργεία της νήσου Κω λόγω έλλειψης κονδυλίων και πιστώσεων για την συντήρηση-επισκευή τους. Οι οφειλές της Υπηρεσίας δε προς τους ιδιοκτήτες των συνεργείων ανέρχονται στις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν και να μας πετούν έξω.

  • Η χορήγηση καυσίμων (πετρελαίου κίνησης) στα περιπολικά οχήματα διακόπηκε λόγω μεγάλης οφειλής της Υπηρεσίας προς την επιχείρηση-πρατήριο.

  • Εδώ και καιρό έχει μειωθεί στο ελάχιστο η πραγματοποίηση ακτοπλοϊκών μεταγωγών κρατουμένων από τη νήσο Κω, λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού σταμάτησαν τις πιστώσεις λόγω μεγάλων οφειλών της Υπηρεσίας προς αυτούς.

  • Αποτέλεσμα είναι να στοιβάζονται οι κρατούμενοι στα κρατητήρια των Υπηρεσιών της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου επί αρκετές εβδομάδες, κάποια εκ των οποίων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις κρατητηρίου λόγω βασικών ελλείψεων (τουαλέτα κ.λπ.). Η κατάσταση αυτή δεν είναι ιδανική για τους κρατούμενους και έτσι δημιουργούνται προβλήματα κατά την κράτησή τους και δυσχέρεια διαχείρισής τους.

  • Οι ιδιώτες (ιδιοκτήτες εστιατορίων) που έχουν αναλάβει την τροφοδοσία των κρατουμένων στα κρατητήρια, σταμάτησαν την χορήγηση σίτισης καθόσον κάποιοι από αυτούς είναι απλήρωτοι πέραν της διετίας.

  • Κατά τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του προσωπικού με Φύλλο Πορείας (δικαστήρια, μέτρα τάξης-ασφαλείας, κ.λπ.) οι συνάδελφοι δεν λαμβάνουν από την αρμόδια Διαχείριση τα οδοιπορικά τους έξοδα με αποτέλεσμα να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

  • Καίτοι έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και η άφιξη τουριστών στο νησί της Κω, δεν έχει προβλεφθεί ακόμα η ενίσχυση με προσωπικό στο (Α) Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» καθώς επίσης (Β) στο Γ.Ε.Δ. Λιμένα Κω / Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Κύριε Αρχηγέ

Ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και επιβαρύνουν την κοινωνία και τους επισκέπτες της Κω, οι μόνες τακτοποιημένες πιστώσεις οι οποίες εξοφλούνται άμεσα και χωρίς κώλυμα είναι όσες αφορούν το Κ.Υ.Τ. ΚΩ (HOT SPOT) και το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κω, όπως επίσης η ενίσχυση των εν λόγω Υπηρεσιών με προσωπικό πραγματοποιείται κανονικά και χωρίς κώλυμα.

Εύλογα λοιπών γεννούνται στο μυαλό των συναδέλφων μας τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Υπάρχει τελικά πλεόνασμα;

  • Πως δίδονται μερίσματα;

  • Πως γίνονται φορολοταρίες όταν δε μπορούν να πληρωθούν οι τρέχουσες και πάγιες ανάγκες των Υπηρεσιών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, συντήρηση-επισκευή αυτού και μετακινήσεις προσωπικού;

  • Γιατί φθάσαμε στο σημείο να γίνουμε ΕΠΑΙΤΕΣ προς τους ιδιώτες-προμηθευτές προκειμένου να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες με ότι αυτό συνεπάγεται;;;

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΡΙΟ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτης

Back to top button