breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιατί οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει τις «κωλοτούμπες» στο αφήγημα του κορωνοϊού;

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων εξαπατήθηκε, τώρα όμως φαίνεται, πως τα πράγματα σιγά-σιγά αλλάζουν…

Δημήτρης Σωτηρίου

 

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στις ειδήσεις για τα πρόσφατα σχόλιά τους που φαίνεται να αντιστρέφουν προηγούμενα μηνύματα και τακτικές περί δημόσιας υγείας σχετικά με το αφήγημα του κορωνοϊού.

Τόσο ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) όσο και η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον COVID-19, Δρ. Ντέμπορα Μπριξ, παραδέχθηκαν ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 δεν είναι ιδιαίτερα ικανά να αποτρέψουν τη μόλυνση, αντιστρέφοντας το προηγούμενο αφήγημά τους που υποστήριζε  ότι το εμβόλιο απέτρεπε την απόκτηση και τη μετάδοση της νόσου.

Η Μπιρξ είπε στο Fox News στις 22 Ιουλίου, ότι «ήξερε ότι αυτά τα εμβόλια δεν επρόκειτο να προστατεύσουν από τη μόλυνση…νομίζω ότι υπερβάλαμε λίγο έως πολύ με αυτά τα εμβόλια».

Αυτό είναι μια σημαντική αλλαγή σε ότι πίστευε, δεδομένου ότι προώθησε τα εμβόλια των Moderna και Pfizer για τον COVID-19 όταν και στα δύο χορηγήθηκε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στα τέλη του 2020.

«Αυτό είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εμβόλια που έχουμε στο οπλοστάσιό μας για μολυσματικές ασθένειες. Και γι’ αυτό είμαι πολύ ενθουσιώδης με το εμβόλιο αυτό», είχε πει η Μπιρξ σε ένα podcast του ABC εκείνη την εποχή.

Σε εκείνο το podcast, δεν έκανε καμία αναφορά σε ανησυχίες που υπήρχαν σχετικά με το ότι τα εμβόλια ενδέχεται να μην προστατεύουν από την μόλυνση.

Φάουτσι και Μπιρξ έκαναν επίσης δηλώσεις που δείχνουν ότι αντιστρέφουν εκείνα που πίστευαν σχετικά με μια εργαστηριακή διαρροή ως πιθανή εξήγηση για την αρχική πηγή του ιού SARS-CoV-2.

Epoch Times Photo
Άντονι Φάουτσι και Ντέμπορα Μπιρξ ενημερώνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο
Αλλάζοντας το αφήγημα γύρω από τα εμβόλια COVID-19

Τα μηνύματα των εκπροσώπων της δημόσιας υγείας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του COVID-19 έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας.

«Πιστεύω ότι ολόκληρο το πρόγραμμα εμβολίων κατά του COVID-19 εφαρμόστηκε πολύ ευρέως ως μια τεράστια απάτη. Κανένα εμβόλιο κατά της αναπνευστικής νόσου δεν ήταν πολύ αποτελεσματικό στην ιστορία της ιατρικής»,  δήλωσε ο Δρ Πίτερ Μακάλοχ, καρδιολόγος και συν-συγγραφέας του The Courage to Face COVID-19 .

Σκέφτηκε μάλιστα ότι οι κωλοτούμπες από τον Φάουτσι και τον Μπιρξ επρόκειτο να αναιρέσουν τους γενικούς ισχυρισμούς που έκαναν οι αξιωματούχοι υγείας στην αρχή της πανδημίας.

Ο Mακάλοχ είπε ότι υπήρχαν τρεις μεγάλοι ψευδείς ισχυρισμοί στο γενικό αφήγημα του εμβολίου κατά του COVID-19.

«Ο πρώτος ισχυρισμός ήταν ότι το εμβόλιο θα σταματούσε τον ιό και οι άνθρωποι δεν θα αρρώσταιναν αν κολλούσαν τον ιό. Αυτό δεν συνέβη ποτέ με εμβόλιο γρίπης ή εμβόλιο πνευμονιόκοκκου», είπε ο Mακάλοχ.

Dallas Cardiologist Offers Guidance on Early Treatment of COVID-19 | The Texan
Ο Δρ Πίτερ Μακάλοχ

Ακόμη και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι το εμβόλιο εμπόδισε τους ανθρώπους από το να κολλήσουν τον ιό. Τα σχόλιά του επαληθεύτηκαν αργότερα από το Associated Press ως «υπερβολικά».

«Ο επόμενος ψευδής ισχυρισμός είναι ότι τα εμβόλια δεν θα σταματούσαν τη μετάδοση», είπε ο Mακάλοχ.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021, λίγους μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του εμβολίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού «διέκοψε τις αλυσίδες μετάδοσης».

Ωστόσο, σύντομα δημοσιεύτηκαν έγγραφα που έδειχναν ότι η ποσότητα του ιού που ανιχνεύθηκε σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους ανθρώπους ήταν η ίδια. Δεδομένου ότι το ιικό φορτίο είναι ανάλογο με τη μολυσματικότητα, αυτό το εύρημα έδειξε ότι τα ποσοστά μετάδοσης θα ήταν τα ίδια, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

Η διευθύντρια του CDC, Ροσέλ Γουαλένσκι δημοσίευσε αργότερα μια δήλωση τον Ιούνιο του 2021 λέγοντας ουσιαστικά ότι τα εμβόλια δεν σταματούν τη μετάδοση.

US-NEWS-CORONAVIRUS-CDC-REVIEW-GET
Η Δρ Ροσέλ Γουαλένσκι, Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Ο Μακάλοχ είπε ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν πλέον αντιστρέψει και τους τελευταίους ψευδείς ισχυρισμούς τους, συμπεριλαμβανομένου ότι τα εμβόλια αποτρέπουν τη νοσηλεία και τον θάνατο.

Στην ανακοίνωση έγκρισης για το εμβόλιο της Pfizer με την ονομασία Comirnaty, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έγραψε ότι «το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 και δυνητικά σοβαρών εκβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας και του θανάτου».

Στη Νέα Νότια Ουαλία, μια πολιτεία της Αυστραλίας, πάνω από το 96% των ατόμων άνω των 16 ετών έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου για τον COVID-19, εκ των οποίων το 69% έχει λάβει μια τρίτη δόση. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία υγείας της πολιτείας δείχνουν ότι η πλειονότητα των νοσηλειών, των εισαγωγών στη ΜΕΘ και των θανάτων σημειώθηκε στα εμβολιασμένα δημογραφικά άτομα (pdf), με την πλειονότητα να εμφανίζεται σε άτομα που έκαναν τρεις ή ακόμα και τέσσερις εμβολιασμούς.

«Δεν υπήρξε ποτέ μια έρευνα, ούτε καν μια στοιχειώδη μελέτη που να αποδεικνύει  ότι η λήψη του εμβολίου έχει μειώσει ή θα μειώσει τη νοσηλεία και τον θάνατο… το μόνο που είχαμε ήταν μια σειρά μεροληπτικών εγγράφων που δεν λαμβάνουν καν την φυσική ανοσία ή την έγκαιρη θεραπεία [που μειώνει τη νοσηλεία και τον θάνατο]», είπε ο Mακάλοχ.

Παρά τα ευρήματα από άλλες χώρες που δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να μην μειώνει τους κινδύνους νοσηλείας και θνησιμότητας, αυτός ο ισχυρισμός παραμένει αναλλοίωτος στις Ηνωμένες Πολιτείες (και στην Ελλάδα φυσικά).

Ο Δρ. Πιερ Κόρι, πνευμονολόγος και ειδικός εντατικής θεραπείας, πρόεδρος και επικεφαλής της Front Line Critical Care Alliance για το COVID-19, έδωσε μια σημαντική εξήγηση για το γιατί η ατζέντα νοσηλείας και το αφήγημα των εμβολίων, εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα σε ισχυρή βάση.

«Όταν ένας ασθενής εισέρχεται σε ένα νοσοκομείο και δείχνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του [COVID-19]…αν και (το νοσοκομείο) θα εισαγάγει τα δεδομένα της κάρτας εμβολίου, αυτή (η κατάσταση εμβολιασμού είναι) θαμμένη σε ένα νοσηλευτικό σημείωμα. Στην κύρια οθόνη, που τα κατηγοριοποιεί ως εμβολιασμένα άτομα ή μη, σε πολλά από τα συστήματα μπαίνουν ως άγνωστα», είπε ο Κόρι στους The Epoch Times.

Οι λίγοι ασθενείς που φαίνονται ως «εμβολιασμένοι» είναι εκείνοι που εμβολιάστηκαν από γιατρό στο συγκεκριμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

«Θα σας πω λοιπόν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών στο νοσοκομείο έχει μια άγνωστη κατάσταση εμβολιασμού, και αυτό ερμηνεύεται ως μη εμβολιασμένος, και γι’ αυτό το CDC αντλεί συνεχώς αυτά τα δεδομένα δημιουργώντας και σχεδιάζοντας παράξενες καταστάσεις… Δεν μπορώ να το αποδείξω, αν και το έχω δει με τα μάτια μου και έχω συναδέλφους που το έχουν δει».

Μια σημαντική αφήγηση των εμβολίων κατά του COVID-19 που έχει δει αλλαγές είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Όταν κυκλοφόρησαν αρχικά, τόσο η Pfizer όσο και η Moderna υποσχέθηκαν πάνω από 95% αποτελεσματικότητα, με πάνω από 90%  αποτελεσματικότητα στη διακοπή της μετάδοσης του COVID-19 και της συμπτωματικής λοίμωξης, 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Ωστόσο, μόλις εμφανίστηκαν οι παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 μειώθηκε δραματικά.

Μελέτες διαπίστωσαν ότι έως και 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά των συμπτωματικών λοιμώξεων μειώθηκε στο 70%. Της Moderna μειώθηκε από 74% αποτελεσματικότητα έναντι της μετάλλαξης Άλφα σε 57% για την μετάλλαξη Δέλτα.

παραλλαγή OmΜόλις εμφανίστηκε η μετάλλαξη Όμικρον, μελέτες έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα έναντι των συμπτωματικών λοιμώξεων έπεσε σε αρνητικές τιμές, έξι μήνες μετά τη λήψη δύο δόσεων είτε των εμβολίων της Moderna είτε της Pfizer.

Epoch Times Photo
Συγκρίνοντας την ανοσία μεταξύ προηγούμενης μόλυνσης και εμβολιασμού της Moderna, το μπλε είναι η προηγούμενη μόλυνση, το πράσινο είναι δύο δόσεις και το κόκκινο είναι τρεις δόσεις, σύμφωνα με δεδομένα του Weill Cornell Medicine–Qatar
Epoch Times Photo
Συγκρίνοντας την ανοσία μεταξύ προηγούμενης μόλυνσης και εμβολιασμού με Pfizer, το μπλε είναι η προηγούμενη μόλυνση, το πράσινο είναι δύο δόσεις και το κόκκινο είναι τρεις δόσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα του Weill Cornell Medicine–Qatar
Τα «αντεστραμμένα» μηνύματα για τον COVID-19

Εκτός από τη χρήση του εμβολίου, το πρόσφατο σχόλιο του Φάουτσι στα μέσα ενημέρωσης έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενα μηνύματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων και την ανοσία κατά του COVID-19.

Τόσο ο Φάουτσι, όσο και η Μπριξ, έγιναν πρόσφατα πρωτοσέλιδο, όταν παραδέχθηκαν ότι τα εμβόλια δεν ήταν πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη της μόλυνσης.

Ο Φάουτσι παραδέχτηκε ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν «υπερβολικά καλά» από τη μόλυνση, αν και υποστήριξε ότι προσέφεραν καλή προστασία από σοβαρές ασθένειες.

Η Μπιρξ άφησε να εννοηθεί ότι οι ερευνητές γνώριζαν από την αρχή ότι το εμβόλιο δεν ήταν πολύ αποτελεσματικό στην προστασία από τη μόλυνση.

Ο Κόρι είπε ότι εξεπλάγη με την παραδοχή της Μπιρξ, αποκαλώντας την παραχώρηση της ως «μικρή ρωγμή στο πολύ συνεπές αφήγημά τους».

«Έχουν χρησιμοποιήσει πολλαπλά αφηγήματα, αλλά αυτό που είπε η Μπριξ, διαλύει ένα από το πολύ ισχυρά αρχικά τους αφηγήματα… έλεγαν εδώ και αρκετούς μήνες ότι τα εμβόλια προστάτευαν [από τον ιό] και τώρα παραδέχονται πως ξέραν από την αρχή ότι δεν δουλεύουν, αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο.»

Ο Φάουτσι αναγνώρισε επίσης τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως που παρατηρήθηκαν σε εμβολιασμένες γυναίκες.

«Λοιπόν, η εμμηνόρροια είναι κάτι που φαίνεται να είναι αρκετά παροδικό και προσωρινό, αυτό είναι ένα από τα σημεία που θέλω να τονίσω», είπε ο Φάουτσι σε μια εμφάνιση του στο Fox News στις 25 Ιουλίου. «Πρέπει να το μελετήσουμε περισσότερο το συγκεκριμένο ζήτημα», παραδέχτηκε.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν επικρίσεις από μαιευτήρες και γυναικολόγους που έχουν παρατηρήσει σοβαρές περιπτώσεις διαταραχών της εμμήνου ρύσεως.

Η Δρ. Κρίστιαν Νόρθαπ, πρώην συνεργάτης του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων κατηγόρησε τον Φάουτσι ότι δεν ανέφερε «την εμπειρία χιλιάδων γυναικών», υποδαυλίζοντας τις περιπτώσεις αυτές, λέγοντας απλά ότι «πρέπει να μελετήσουμε το θέμα περισσότερο».

«Δυστυχώς τα προβλήματα εμμήνου ρύσεως που βλέπουμε δεν είναι καθόλου παροδικά και προσωρινά. Πολλές γυναίκες αιμορραγούν καθημερινά ή έχουν βαριές, ακανόνιστες, επώδυνες περιόδους, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Και μερικές από αυτές έχουν περάσει στην εμμηνόπαυση, ενώ δεν θα έπρεπε. Κάτι δεν πάει καλά εδώ», δήλωσε η ίδια στους The Epoch Times.

Ο Κόρι υπέθεσε ότι οι μικρές παραδοχές του Φάουτσι είναι «τακτικές αποφυγής ευθυνών και μετακύλισης του θέματος στο μέλλον, εν αναμονή των νέων εμβολίων» παρά σημάδι συμμετοχής σε ανοιχτή και ειλικρινή επιστημονική συζήτηση.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι βρίσκεται ακόμα στην υπηρεσία της συγκάλυψης αυτής της καταστροφής. Έκαναν λάθος σε αναρίθμητες πολιτικές», είπε ο Kόρι. «Δεν το βλέπω αυτό ως οποιαδήποτε συντονισμένη προσπάθεια για να επιστρέψουν σε σωστή επιστημονική βάση και συζήτηση για το πως θα ξεπεραστεί το πρόβλημα», τόνισε.

Ο Μακάλοχ υπέθεσε ότι οι αξιωματούχοι υγείας «υπαναχωρούν επειδή γνωρίζουν ότι τα δεδομένα είναι συντριπτικά εναντίον τους διαψεύδοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς τους καθώς και το γεγονός ότι η κοινή γνώμη έχει στραφεί πλέον εναντίον των εμβολίων».

Οι έρευνες του Κογκρέσου και της Γερουσίας για την ασφάλεια των εμβολίων έχουν επίσης ασκήσει πίεση στις υπηρεσίες υγείας.

Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον δημοσίευσε μια δήλωση στις 24 Μαρτίου 2022 ανακοινώνοντας ότι είχε στείλει 36 επιστολές στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), FDA, CDC και NIAID, προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω και ο ίδιος αλλά και ο αμερικανικός λαός για την όλη κατάσταση.

Ο Μακάλοχ αποκάλυψε ότι ο Τζόνσον έχει στείλει από τότε πολλές περισσότερες επιστολές, αλλά έχει «πετροβοληθεί» από τις υπηρεσίες υγείας.

Την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε η συνέντευξη στο Fox News, ο Φάουτσι εθεάθη επίσης να κάνει μια εκπληκτική παραδοχή στο The Hill, λέγοντας ότι η φυσική ανοσία πράγματι προστατεύει από τον COVID-19, παρά τους ισχυρούς ισχυρισμούς από το CDC που λένε ότι η εμβολιαστική ανοσία είναι προνομιακή και καλύτερη.

«Πάντα γνωρίζαμε ότι εάν μολυνθούμε, έχουμε έναν βαθμό προστασίας από την επαναμόλυνση», παρατήρησε ο Φάουτσι στο βίντεο που κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου.

Αργότερα είπε ότι η προστασία που παρέχεται από τη φυσική ανοσία παράλληλα με τον εμβολιασμό «μειώνεται έπειτα από μια χρονική περίοδο», μια κατάσταση η οποία είναι «πολύ, πολύ διαφορετική» από άλλες λοιμώξεις όπως η πολιομυελίτιδα, η ευλογιά και η ιλαρά.

Ο Φάουτσι ισχυρίστηκε ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί και εμβολιαστεί έχουν την καλύτερη προστασία, περιγράφοντας αυτό το φαινόμενο ως «υβριδική ανοσία».

Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine (NEJM) έδειξε πολύ μικρή διαφορά μεταξύ της μείωσης της μόλυνσης στην υβριδική ανοσία και της φυσικής ανοσίας.

Η Δρ. Τρέισι Χεγκ, γιατρός με έδρα την Καλιφόρνια και σύμβουλος επιδημιολόγος για το Υπουργείο Υγείας στη Φλόριντα, έγραψε στο Twitter στις 23 Ιουνίου 2022 ότι το NEJM δείχνει ότι «η φυσική ανοσία (Α) παρέχει μεγαλύτερη προστασία από το εμβόλιο (Β) έναντι μελλοντικής μόλυνσης , αλλά [η μελέτη] θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ιδέα της «υβριδικής ανοσίας». Μια επιπλέον δόση vax (C) δεν φαίνεται να προσθέτει πολλά στην υβριδική ανοσία».

 

 

Ο Κόρι υποστήριξε ότι παρά τη μετατόπιση του αφηγήματος του Φάουτσι από την εμβολιαστική ανοσία στην υβριδική ανοσία, τα μηνύματα «δεν έχουν αλλάξει».

«Η Γουαλένσκι και ο Φάουτσι, λένε εδώ και καιρό ότι πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός είναι καλύτερος από τη φυσική ανοσία. Αυτό δεν είναι κάτι νέο.»

Τώρα υπάρχει πιθανότητα διαρροής του ιού από εργαστήριο;

Ο Φάουτσι έκανε επίσης και άλλες αντιφατικές δηλώσεις σχετικά το ότι μπορεί «να υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο» σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να έχει διαρρεύσει από κινεζικό εργαστήριο, παρά τους μακροχρόνιους ισχυρισμούς του ότι ο ιός ήταν φυσικής προέλευσης.

«Έχουμε ανοιχτό μυαλό, φαίνεται να είναι ένας φυσικός ιός, αλλά μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα», είπε ο Φάουτσι στο Fox News στις 23 Ιουλίου.

Ομοίως, ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι ποτέ δεν συνέστησε την εφαρμογή ολοκληρωτικού lockdown. Αυτό το ανέφερε στο διαδικτυακό πρόγραμμα “Rising” του The Hill.

«Πρώτα απ ‘όλα, δεν συνιστούσα να γίνει καραντίνα πουθενά», είπε ο Φάουτσι στην εκπομπή, υποδηλώνοντας ότι ήταν απλά μια σύσταση από το CDC.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2020, ο Φάουτσι συνέστησε δημόσια στον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «να κλείσει ολόκληρη τη χώρα», αν και δεν είναι σαφές τι εννοούσε, καθώς οι πρόεδροι δεν έχουν την εξουσία να θεσπίσουν σαρωτικά lockdown.

«Όταν κατέστη σαφές ότι είχαμε εξάπλωση της νόσου στη χώρα… συνέστησα στον Πρόεδρο να κλείσουμε τη χώρα», είπε σε μια εκδήλωση με φοιτητές στο Κολλέγιο του Τιμίου Σταυρού τον Οκτώβριο του 2020.

Ο Φάουτσι συνέστησε επίσης δημόσια πολλές φορές το 2020, ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι υπήρχε μια δυαδική επιλογή μεταξύ του ανοίγματος σχολείων ή μπαρ.

«Είχαμε δύο επιλογές—ή κλείνουμε τα μπαρ ή κλείνουμε τα σχολεία. Γιατί, αν έχουμε κόσμο που συγκεντρώνεται στα μπαρ, είναι πιθανό να γεμίζουμε κρούσματα», δήλωσε ο επί μακρόν επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων τον Νοέμβριο του 2020. Φυσικά στη συνέχεια, σε πολλές πολιτείες της χώρας, έκλεισαν τα πάντα…

Μετατόπιση της κοινής γνώμης και παράξενα σχέδια των πολιτικών για το μέλλον

Ο Μακάλοχ λέει ότι παρατηρεί αλλαγές τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιατρικό λόγο σχετικά με τις πολιτικές υγείας για τον COVID-19 και ελπίζει ότι έρχονται περισσότερες αλλαγές.

«Δεν βλέπω καμία γιορτή για τα εμβόλια πλέον. Από σχεδόν κανένα. Υπάρχουν διαδηλώσεις για την ελευθερία της υγείας και των δικαιωμάτων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου οι άνθρωποι υποστηρίζουν τις πολιτικές τους ελευθερίες… Κανένας που υποστηρίζει τα εμβόλια δεν είναι έξω για να διαδηλώσει», είπε ο Μακάλοχ.

Αν και ο εμβολιασμός των ενήλικων Αμερικανών έφτασε το 77%, ο πρόσφατος εμβολιασμός για παιδιά κάτω των πέντε ετών, είναι μια σκέτη αποτυχία.

«Η πολύ χαμηλή απορρόφηση του εμβολιασμού στην παιδική ηλικία και στους νέους ενήλικες, νομίζω ότι είναι μια ένδειξη για τους Αμερικανούς που ανησυχούν πολύ για την έλλειψη ασφάλειας και την έλλειψη στοιχειων για αυτά τα εμβόλια», δήλωσε ο Μακάλοχ.

Παρατήρησε επίσης αλλαγές στην κοινή γνώμη και κατευθυντήριες γραμμές από διάφορους ιατρούς που κάποτε ήταν υπέρμαχοι των εμβολίων, προς την αναζήτηση έγκαιρης θεραπείας.

Από την έναρξη της πανδημίας, ο Μακάλοχ και ο Κόρι ήταν ενεργοί υποστηρικτές της χρήσης ιβερμεκτίνης και υδροξυχλωροκίνης ως πρώιμες θεραπείες για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Παρά το γεγονός ότι το CDC και ο FDA διακηρύσσουν ότι αυτά τα φάρμακα επικίνδυνα και μη ωφέλιμα, νεότερες μελέτες από άλλες χώρες έχουν αποδείξει πως αυτά τα φάρμακα είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τον έλεγχο της ασθένειας.

«Το μήνυμα για την έγκαιρη θεραπεία είναι πλέον γνωστό. Από τον Γενάρη του 2021 που είχαμε την κορύφωση του δράματος που ζούμε, έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους από το να αποφύγουν τα νοσοκομεία, με ότι αυτό συνεπάγεται», είπε ο Μακάλοχ«Η Ένωση Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών κλείνει τώρα τα δύο χρόνια από τη δημιουργία ενός οδηγού θεραπείας στο σπίτι (pdf).»

Ωστόσο, ο Μακάλοχ υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να δούμε μεγάλες αλλαγές στις πολιτικές υγείας και ανατροπές στις προηγούμενες αποφάσεις.

«Όλο αυτό που ζούμε μοιάζει με την σχέση μεταξύ του καπνίσματος και του καρκίνου του πνεύμονα. Υπήρχαν δεδομένα για περίπου 40 χρόνια, όπως διατυπώθηκαν αρχικά από τον Σερ Όστιν Μπράντον Χιλ, έναν επιδημιολόγο, ο οποίος είπε, έχοντας ισχυρά στοιχεία, ότι το κάπνισμα είναι αιτία για τον καρκίνο του πνεύμονα. Πέρασαν περίπου 40 χρόνια προτού επιτέλους υπάρξει αναγνώριση των προβλημάτων που δημιουργεί», είπε ο Μακάλοχ.

«Το ίδιο ισχύει και με το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Διανύουμε τη δεύτερη χρονιά και είναι μια πλήρης αποτυχία. Προκαλεί μεγάλη ζημιά…και αναμένω ότι είναι πολύ νωρίς για αναγνώριση και διακοπή της χορήγησής του. Δείτε τι είπε άλλωστε η υπεύθυνη του εμβολιαστικού προγράμματος του Καναδά, ότι δηλαδή παρά τις παρενέργειες και τους θανάτους, οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά γιατί προστατεύουν το γενικό καλό».

Ο Μακάλοχ περίμενε μια αλλαγή σχετικά με τον διάλογο που θα πρέπει να γίνει καθώς οι υγειονομικοί φορείς ετοιμάζονται να παρουσιάσουν εμβόλια «δεύτερης γενιάς» για τον COVID-19, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα είναι καλύτερα και ασφαλέστερα από τα πρώτα.

Ο Κόρι επίσης δεν είναι αισιόδοξος ως προς το ότι θα γίνουν μεγάλες αλλαγές.

«Οι υπηρεσίες [υγειονομικής περίθαλψης] εργάζονται σε μεγάλο βαθμό προς όφελος των κατασκευαστών εμβολίων και των φαρμακευτικών εταιρειών. Έτσι, τα επαναχρησιμοποιημένα φάρμακα… είναι εδώ και πολύ καιρό ο φυσικός εχθρός, ουσιαστικά της φαρμακευτικής βιομηχανίας, και έχουν περάσει δεκαετίες με το να επιτίθενται σε επαναχρησιμοποιημένα και ασφαλή φάρμακα», είπε ο Κόρι.

«Δεν έχω ενδείξεις, ούτε αποδείξεις ότι αυτό το σύστημα πρόκειται να αλλάξει… Θα ήμουν σοκαρισμένος αν έβλεπα ότι οι υπηρεσίες υγείας θα υποστήριζαν ένα επαναχρησιμοποιημένο φάρμακο».

Ο Μακάλοχ είπε ότι οι γιατροί αντιλαμβάνονται επίσης τις ασυνέπειες στα μηνύματα δημόσιας υγείας. Μια έρευνα που διεξήχθη σε 737 γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο του 2022 διαπίστωσε ότι το 20% «δεν ήταν καθόλου σίγουροι» για τα εμβόλια και ακόμα ένα 25% ανέφεραν «μια σχετική ως μικρή εμπιστοσύνη» για τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

Οι γιατροί αναφέρουν επίσης «χαμηλή εμπιστοσύνη» γύρω στο 30% περίπου για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ωστόσο, μια έρευνα από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) έδειξε ότι πάνω από το 96% των γιατρών έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου για τον COVID-19.

«Η συντριπτική πλειονότητα των γιατρών εξαπατήθηκαν για να κάνουν το εμβόλιο. Θέλουν να πιστεύουν ότι είναι ασφαλές…ότι είναι αποτελεσματικό…έτσι οι γιατροί δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τους τραυματισμούς από τα εμβόλια λόγω του ψυχολογικού φόβου του να παραδεχτούν ότι το εμβόλιο βρίσκεται στο σώμα τους με αμφίβολες συνέπειες για τους ίδιους», κατέληξε ο Μακάλοχ.

primenews

Back to top button