breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Aεριo τελoς ! ! ! Oι αγωγoι iσως δεv ξαvαλειτoυργnσoυν πoτε….

 

Ενεργειακές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο πυροδοτεί η ανατίναξη του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα υποβρυχίων αποστολών άγνωστης χώρας τοποθέτησε βόμβες στους χοντρούς χαλύβδινους σωλήνες επικαλυμμένους με σκυρόδεμα που βρίσκονται στον βυθό!

O Σουηδός σεισμολόγος Bjorn Lund ανέφερε μάλιστα ότι πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 100 κιλά TNT ακόμη και περισσότερα για τις εκρήξεις αυτές!

Η Norwegian Seismic Array (NORSAR) τόνισε ότι ο σεισμός που προκλήθηκε από τις εκρήξεις του Nord Stream ήταν περίπου τόσο μεγάλος όσο αυτός που προκλήθηκε από την έκρηξη στο Όσλο το 2011!

Οι γερμανικοί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων φυσικού αερίου ανέφεραν ότι οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 έχουν «υποστεί μεγάλο ρήγμα, έχουν ανοίξει σε μεγάλη απόσταση».

Υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου σε μια διάμετρο 1 χλμ στην Βαλτική Θάλασσα.

Οι αγωγοί έχουν τελειώσει. Δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι τέλος του έτους και πιθανότατα ποτέ ξανά. Η ζημιά είναι τεράστια όπως είχε αναφέρει πρώτο σήμερα το πρωί το WarNews247

Aκολούθησαν δύο ισχυρές υποβρύχιες εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμικό Δίκτυο της Σουηδίας. Μία από τις εκρήξεις προκάλεσε σεισμό μεγέθους 2,3 Ρίχτερ.

Από τις εκρήξεις δημιουργήθηκαν δύο διαρροές στο Nord Stream 1. Μία στη σουηδική οικονομική ζώνη και μία στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση δέχτηκε και ο Nord Stream 2. “Σημειώθηκε ξαφνική απώλεια πίεσης σε τρεις μεμονωμένους σωλήνες – έναν στον Nord Stream 2 και τους δύο σωλήνες στον Nord Stream 1» επισημαίνουν ρωσικές πηγές.

Η σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Αν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από αμερικανική επιχείρηση ειδικών δυνάμεων, τότε η Μόσχα θα αντιδράσει. Δυστυχώς η σύγκρουση εξαπλώνεται…

Οι 3 διαρροές σε 2 αγωγούς είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς.

Δανία: Η τρύπα στον Nord Stream 2 είναι πραγματικά μεγάλη

Για μεγάλη διαρροή κάνει λόγο η Δανία. «Μπορούμε να δούμε ότι βγαίνει πολύ αέριο. Άρα δεν είναι μικρή ρωγμή. Είναι πραγματικά μεγάλη ρωγμή» επισημαίνει η ενεργειακή αρχή της Δανίας και προειδοποιεί ότι «οι διαρροές αερίου από τους αγωγούς Nord Stream θα συνεχιστούν για μέρες».

Μεγάλη διαρροή φυσικού αερίου έχει παρατηρηθεί από τον κατεστραμμένο αγωγό Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, στον οποίο υπάρχει «μια πραγματικά μεγάλη τρύπα», σύμφωνα με τη Δανέζικη Αρχή Ενέργειας (DEA).

Ο επικεφαλής της Αρχής λέει ότι η διαρροή αερίου θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες, ίσως και για μια εβδομάδα.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η μεγάλη ποσότητα φυσαλίδων στην επιφάνεια δείχνει ότι η τρύπα στο σωλήνα είναι πολύ μεγάλη.

Η ναυτιλιακή αρχή της Δανίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για τη ναυσιπλοΐα και προειδοποιεί τα πλοία να μην πλέουν σε περιοχή πέντε ναυτικών μιλίων από τις διαρροές, καθώς μπορεί να χάσουν την πλευστότητά τους και μπορεί να υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης πάνω από το νερό, δήλωσε η DEA.

Ο αγωγός Nord Stream 1 έχει επίσης υποστεί ζημιές.

 

πηγη

Back to top button