Ελλάδα

Καλά ρε, ποιος είναι ο Φουρθιώτης που τον φυλάνε τόσοι αστυνομικοί; Ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς;

 Έκπληξη αλλά και έντονες αντιδράσεις, προκάλεσε η αποκάλυψη πως η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διαθέτει περιπολικά από επτά υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής, προκειμένου να φρουρούν σε εικοσιτετράωρη βάση το σπίτι του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο.

Τα σχετικά έγγραφα έφερε στην δημοσιότητα, μέσω του facebook, ο δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος του Δήμου Ραφήνας, Χρήστος Τσεμπέρης, αναδημοσιεύτηκαν σε κάποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες και προκάλεσαν την αμήχανη και ανεξήγητη αντίδραση της ΓΑΔΑ, να διαψεύσει με μια γενικόλογη ανακοίνωση τα δημοσιεύματα, παραβλέποντας την γνησιότητα των σχετικών εγγράφων,  που η ίδια εξέδωσε!

 Το ένα από αυτά αναφέρει τις υπηρεσίες που θα διαθέτουν από ένα περιπολικό ανά οκτάωρο την ημέρα, για φρούρηση της οικίας του Μένιου Φουρθιώτη, δηλαδή σταθερή στατική φύλαξη σε αυτό. Το δεύτερο αφορά τα γραφεία της εταιρίας του προσώπου αυτού στα Μελίσσια, με εικοσιτετράωρη επιτήρηση, δηλαδή το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης να ελέγχει περιοδικά το κτήριο, στο πλαίσιο της περιπολίας του.

 Όπως ήταν λογικό η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους των περιοχών που ανήκουν τα συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και μετά βίας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αντιμετώπισης ης εγκληματικότητας στους τομείς ευθύνης τους.

Αυτό όμως φαίνεται να είναι η «κορυφή του παγόβουνου», αφού εκτός από την μόνιμη φρούρηση της οικίας του από περιπολικά, ο Μένιος Φουρθιώτης συνοδεύεται σε εικοσιτετράωρη βάση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, δηλαδή έχει στην διάθεσή του τρείς αστυνομικούς, και ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Τα μέτρα αυτά συνοδευτικής προστασίας ξεκίνησαν από τις 26 Μαρτίου 2020, με την 1519/20/1065888 του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με νέο αίτημα του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κοινοποιεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ο παρουσιαστής ζητά την διάθεση οκτώ αστυνομικών, δύο αυτοκινήτων και δύο μοτοσυκλετών, φρουρά δηλαδή που δεν διαθέτει ούτε το Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Και για να ολοκληρωθεί ο παραλογισμός, ως λόγο γι’ αυτή την απαίτησή του προβάλει τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»!!

 

Πηγή

Back to top button