breaking newsΔιεθνή

Βραζιλία: Ύποπτος ο Ριβάλντο χρηματοδότηση σε απόπειρα πραξικοπήματος

 

Σε δύσκολη θέση φαίνεται ότι βρίσκεται ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ριβάλντο, όπως και η αδερφή του Νεϊμάρ, Ραφαέλα Σάντος.

Αμφότεροι βρίσκονται στο στόχαστρο της βραζιλιάνικης δικαιοσύνης για πιθανή εμπλοκή τους στη χρηματοδότηση της απόπειρας πραξικοπήματος της 8ης Ιανουαρίου, στην Μπραζίλια.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο τραγουδιστής γκόσπελ, Σαλομάο Βιέιρα, ο οποίος κατηγορείται πως οργάνωσε και χρηματοδότησε τα «στρατόπεδα πραξικοπήματος» μέσω δωρεών.

Για τον Βιέιρα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, αλλά πιστεύεται πως διαφεύγει στην Παραγουάη.

Πώς εμπλέκουν Ριβάλντο και Σάντος

Η σύνδεση του Ριβάλντο και της Σάντος με την υπόθεση προκύπτει από τις μαρτυρίες κρατουμένων, που έχουν σχέσεις με τον Βιέιρα.

Ενας εξ’ αυτών, μετά τη σύλληψή του από την Ιντερπόλ και την επιστροφή του στη Βραζιλία, κατέθεσε στην αστυνομία τις λεπτομέρειες της συνάντησής του με τον Βιέιρα στην Παραγουάη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών ο Βιέιρα αναφέρθηκε στον Ριβάλντο και την αδερφή του Νεϊμάρ μεταξύ αυτών που συνεισέφεραν.

Ο Ριβάλντο φέρεται να πρόσφερε περίπου 50.000 ρεάλ (9.500 ευρώ).

Ωστόσο οι δικηγόροι του αντέκρουσαν αυτές τις κατηγορίες επιμένοντας πως οι δωρεές, που έκανε ο Ριβάλντο, ήταν πολύ πιο μετριοπαθείς, δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ρεάλ και προορίζοντας να βοηθήσουν τους άπορους ανθρώπους της εκκλησίας.

\ PrimeNews.

Back to top button