breaking newsΕλλάδα

Δέκα σπίτια κατέρρευσαν στο Μορφοβούνι – Τραγική η κατάσταση και στα υπόλοιπα χωριά

Δέκα σπίτια κατέρρευσαν στο Μορφοβούνι – Τραγική η κατάσταση και στα υπόλοιπα χωριά

Στο Μορφοβούνι του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κατέρρευσαν δέκα σπίτια, ενώ αλλά έχουν υποστεί ζημιές. Έβγαλαν από ισόγειο σπιτιού πάνω στο οποίο έπεσε σπίτι που κατέρρευσε άτομο με αναπηρία.

Το δίκτυο ύδρευσης είναι σχεδόν κατεστραμμένο, όπως και τα οδικά δίκτυα.

Στον ορεινό δήμο Αργιθέας δεν υπάρχει ρεύμα και τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανατολική Αργιθέα, καθώς και η μισή ενότητα Αχελώου. Η Δυτική Αργιθέα είναι αποκομμένη προς το Μουζάκι διότι έπεσε η γέφυρα Αργύρη. Επίσης κόπηκε και ο δρόμος στο χωριό Αργιθέα.

Περίπου 200 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στην Κυψέλη. Αυτοκίνητο προσεγγίζει το χωριό, ενώ υπάρχει ένα κομμάτι που θέλει τρακτέρ.

Ήδη ο δήμος έχει μεριμνήσει να μεταφερθούν όλοι όσοι επιθυμούν στους Σοφάδες με λεωφορείο, γιατί ζήτησαν οι ίδιοι να φιλοξενηθούν σε συγγενικά πρόσωπα. Προβλήματα υπάρχουν και στο Ερμητσι.

Επίσης έχουν δεσμευτεί πάνω από 100 δωμάτια στα Λουτρά Σμοκόβου για να φιλοξενηθεί κόσμος αν το επιθυμεί.

Στη διάρκεια τη νύχτας έγιναν τρεις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Είχαν πέσει μέσα σε κανάλια στην περιοχή Γεφυριών πατέρας και γιος, και ένας στη περιοχή Ερμητσίου. Τα δύο πρώτα προσεγγίστηκαν με βάρκα της ΕΜΑΚ.

Δραματική και η εικόνα που μεταφέρει ο κοινοτάρχης Βλοχού Παλαμά, Γιάννης Κούκας. “Βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα. Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή.. προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε. Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά. Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες.

Μόνο οι στέγες” λέει συγκλονισμένος σημειώνοντας ότι είναι σε μια εκκλησία, στο βουνό 90 άτομα συγκεντρωμένα εγκλωβισμένα, ενώ τονίζει πως από τον Ιανό και μετά δεν έχει γίνει καμιά οχύρωση παρά τα χρήματα που έπεσαν στο νομό

karditsastakra

Back to top button