breaking newsΕλλάδα

Αλλοδαπός μπήκε με μαχαίρι στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα – Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Άνδρες της ΟΠΚΕ προχώρησαν στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού, πιθανότατα Σύρου, ο οποίος κινούνταν ύποπτα μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι. 

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης (19/10), όταν ο νεωκόρος της εκκλησίας είδε τον άνδρα να μπαίνει στην εκκλησία και να επιδεικνύει περίεργη συμπεριφορά, ενώ άρχισε να προσεύχεται με μουσουλμανικό τρόπο μέσα στην εκκλησία.

Τότε ενημέρωσε σχετικά μία ομάδα της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στην περιοχή και τους ζήτησε να τον ελέγξουν.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, ο άνδρας αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» με τους άνδρες της ΟΠΚΕ να καταφέρνουν τελικά να τον ακινητοποιήσουν. Στην κατοχή του είχε ένα σακίδιο εντός του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι καθώς και ένα Κοράνι.Άγιος Παντελεήμονας: Στα χέρια της ΟΠΚΕ αλλοδαπός που μπήκε σε εκκλησία κουβαλώντας μαχαίρι και φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»

Ο άνδρας προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ποιος είναι ο αλλοδαπός

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας έχει απασχολήσει τις αρχές αρκετές φορές: Την περίοδο του Πάσχα κατά την διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, εισήλθε εντός εκκλησιάς και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι. Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Άλλες δυο φορές απασχόλησε με παρόμοια περιστατικά και από το ΤΑ Αγίου Παντελεήμονα έγιναν διοικητικές εκ νέου για λόγους δημόσιας ασφαλείας καθώς οδηγήθηκε επίσης για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτησή του. Επίσης ο αλλοδαπός (πριν περίπου 20 μέρες) έβαλε φωτιά στο «Σπίτι του κηπουρού», το οποίο ανήκει στον Δήμο, προανακριτικά επιλήφθηκε η πυροσβεστική.

pronews

newsit

Back to top button