breaking newsΕλλάδα

Εμπόλεμη ζώνη τα Διαβατά: Φωτιές και χημικά μεταξύ προσφύγων και ΜΑΤ (Φωτο)

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στα Διαβατά και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν για πολλές ώρες ακόμη καθώς οι πρόσφυγες είναι αποφασισμένοι να κάνουν το παν για να φτάσουν στα σύνορα με τα Σκόπια, αφού κάποιοι διακίνησαν ψευδώς την πληροφορία ότι θα ανοίξουν.

Πρόσφυγες μάζεψαν τα πράγματα τους και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φύγουν από το σημείο με κατεύθυνση την Ειδομένη. Της προσπάθειας εξόδου ηγήθηκε ένας Αλγερινός σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στην έφοδο των προσφύγων τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το voria.gr, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν.

Μετά την αποτυχία της εξόδου, οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση βάζοντας φωτιά σε ξερά χόρτα. Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική.

Η κατάσταση στα Διαβατά παραμένει από το πρωί τεταμένη όπου δυνάμεις της αστυνομίας έχουν δημιουργήσει φραγμό με κλούβες προκειμένου να εμποδίσουν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται έξω από το κέντρο φιλοξενίας και επιθυμούν να κατευθυνθούν στην Ειδομένη για να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια.

Προηγήθηκε διαδικτυακό κάλεσμα σύμφωνα με το οποίο στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα στην Ειδομένη και να επιτραπεί η διέλευση των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη.

Παράλληλα μετανάστες έχουν καταλάβει τον σταθμό Λαρίσης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ανακοινώνει ότι αδυνατεί να εκτελέσει τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

 

       

Back to top button