Διεθνή

ΕΜΠΛΟΚΗ Ο στρατός Ισραήλ άνοιξε πυρ κατά στρατού Αιγύπτου. 9 Αιγύπτιοι στρατιώτες τραυματίες. ΟΛΗ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ

Εμπλοκή.. Αίγυπτος. Ο ισραηλινός στρατός στόχευσε πύργο ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου: 9 Αιγύπτιοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ένα από τα άρματα μάχης του έβαλε κατά λάθος σε ένα συνοριακό πέρασμα της Αιγύπτου (Kerem Shalom) και ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας ότι το περιστατικό ήταν υπό έρευνα.

To Ισραήλ από τη μια δοκιμάζει τ΄ανακλαστικά της Αιγύπτου κι από την άλλη επιδιώκει να δυσχεράνει την διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Αιγυπτιακός στρατός επιβεβαιώνει ότι δέχθηκε επίθεση. Όλη η Μέση Ανατολή θα εκραγεί..

Το Ισραήλ ταπεινώνει την Αίγυπτο. Ο Άσαντ όταν του χτύπησαν με drones τη Στρατιωτική Ακαδημία έκανε χρήση των κωδικών της Αραβικής Λίγκας και την επομένη έγινε γιουρούσι σ΄Ισραήλ. Ο Σισι θ΄απαντήσει;H Αίγυπτος είναι ο βασιλιάς του αραβικού κόσμου.. Αυτά τα χτυπήματα το μόνο που κατορθώνουν είναι να συσπειρώσουν τον αραβικό κόσμο που έχει ανάγκη συνοχής . Μια ακόμη αψυχολόγητη ενέργεια εκ μέρους του Ισραήλ που θα πυροδοτήσει εξελίξεις.

Δελτίο τύπου από τον αιγυπτιακό στρατό:

«Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, Κυριακή 22/10/2023, ένας από τους πύργους ελέγχου των συνόρων της Αιγύπτου χτυπήθηκε κατά λάθος από θραύσματα οβίδας ενός ισραηλινού τανκ, το οποίο προκάλεσε ελαφρούς τραυματισμούς σε ορισμένα μέλη του συνοριακού ελέγχου. Η ισραηλινή πλευρά εξέφρασε τη λύπη της για το ακούσιο περιστατικό. Οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται αυτή τη στιγμή. »

Mπορεί ν΄απαντήσει επίσης ατυχηματικώς τις επόμενες ώρες

dimpenews.com

Back to top button