breaking newsΚύπρος

Μετά τον γελοίο καβγά τους, Αναστασιάδης-Άντρος ξέρουν πώς θα ανακόψουν τον τουρκικό εφιάλτη;

του Σάββα  Ιακωβίδη

Ο Πρόεδρος ψαλμωδεί καθημερινά ότι είναι έτοιμος για συνομιλίες. Εκλιπαρεί τον σουλτάνο. Γλείφει την κατοχική Τουρκία. Καταντά γραφικός και αναξιόπιστος.

Προκαλούμε ξανά:

Πότε θα αναβαθμίσει οπλικά την Εθνική Φρουρά;

Πώς θα διασφαλίσει έμπρακτα την επιβίωση των Ελλήνων της νήσου; Αναστασιάδης και πολιτικοί δεν ακούν την εκκωφαντική βοή της επελαύνουσας τουρκοποίησης και ισλαμοποίησης της Κύπρου;

Ένα σοβαρό κράτος και μία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία σχεδιάζουν ακούραστα και εργάζονται αταλάντευτα για τις επόμενες γενιές, όχι για τις επόμενες εκλογές. Ανέκαθεν, οι πολιτικές ηγεσίες και οι εκάστοτε Πρόεδροι της Δημοκρατίας μόνη έγνοια έχουν την επανεκλογή τους και το τσιμέντωμα των «δικών» τους στην εξουσία.

Ας προσεχθεί τούτο: Η Τουρκία, από το 1956, διά των γνωστών εκθέσεων Νιχάτ Ερίμ, σχεδίασε, αποφάσισε και επίμονα μεθοδεύει την επανάκτηση της Κύπρου. Ανεξάρτητα από ηγέτες, κυβερνήσεις και ιδεολογικές τοποθετήσεις, η τουρκική ηγεσία έχει έναν μέγιστο στόχο: Να αρπάξει την Κύπρο και να την θέσει υπό τον στρατηγικό έλεγχό της στο πλαίσιο των νεο-Οθωμανικών ονειρώξεων της πολιτικο-στρατιωτικής ηγεσίας της.

Ποια είναι η μακράς πνοής ξεκάθαρη πολιτική της ηγεσίας της ελληνικής πλευράς στο Κυπριακό; Δεν υπάρχει! Από τη δοτή ανεξαρτησία μέχρι σήμερα, κάθε Πρόεδρος ακολουθεί δική του πολιτική. Ένωση, εφικτό και ευκταίο, ένωση ξανά, πολυπεριφερειακή, δικοινοτική, διζωνική και σήμερα επισείεται ο μπαμπούλας δύο κρατών και της συνομοσπονδίας.

Η ηγεσία του τόπου βολεύεται διαχρονικά με διάφορες επικλήσεις: Φταίει η Τουρκία (ναι, φταίει). Φταίει ο ιμπεριαλισμός. Θυμηθείτε τις οργίλες διαδηλώσεις των ΑΚΕΛικών φουσάτων. Φταίει η διεθνής συνωμοσία. Φταίνε οι Αγγλοαμερικανοί. Φταίνε τα εμπλεκόμενα συμφέροντα. Φταίει και η Ευρώπη! Ακόμα λίγο οι ηγέτες μας θα πούνε ότι για το κατάντημα του Κυπριακού και του τόπου ευθύνονται οι εξωγήινοι.

Δεν είναι αστεία. Είναι η θλιβερή, πικρή πραγματικότητα.

Την υφιστάμεθα ξανά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπληκτίζεται με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για το ανύπαρκτο πλαίσιο Γκουτέρες. Μήπως είναι εκείνο της 30ής Ιουνίου 2017; Μήπως εκείνο της 4ης Ιουλίου; Πού είναι, λοιπόν, αυτό το έγγραφο;

Δεν υπάρχει!

Δεν υποβλήθηκε ποτέ από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Αυτό που συνέβη, ήταν το εξής: Και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση, εκείνος ο ανεκδιήγητος Έιντε μετέφερε τηλεφωνικά στις δύο πλευρές τις θέσεις του Γκουτέρες. Η ελληνική πλευρά είχε σοβαρές διαφωνίες και ενστάσεις και τις κατέθεσε γραπτώς. Το μόνο επίσημο έγγραφο, στο οποίο εμφανίζονται οι θέσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ, είναι η έκθεση του Σεπτεμβρίου 2017.

Γιατί, λοιπόν, Αναστασιάδης και Κυπριανού διαπληκτίζονται ως οργισμένα κοκόρια στον γουμά του Κυπριακού; Γιατί προσβάλλουν τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη των πολιτών, οι οποίοι με οργή και χλεύη τούς απαξιώνουν; Για λόγους κομματικούς και αυτοδικαίωσης.

Πρόκληση: Αν σέβονται τους πολίτες και αν εννοούν όσα λένε περί διαφάνειας και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ας δημοσιοποιήσουν όλα τα σχετικά κείμενα, ώστε ο λαός να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η νέα αντιπαράθεση Αναστασιάδη-Κυπριανού είναι ακόμα ένα θλιβερό και κωμικό επεισόδιο στην αρένα του κυπριακού πολιτικού χερσότοπου, όπου θάλλουν η ανεπάρκεια, η κομματοκρατία, η επιπολαιότητα και η αήττητη ασέβεια προς τους πολίτες.

Και πότε όλα αυτά τα γελοία στη δύστηνη Κύπρο; Την ώρα που η κατοχική Τουρκία, πρώτον, επιμένει σε αλλαγή της βάσης των όποιων μελλοντικών συνομιλιών. Δεύτερον, επισείει τη λύση της συνομοσπονδίας. Τρίτον, ισχυρίζεται ότι μέσα στην ελληνική πλευρά γίνεται λόγος για λύση δύο κρατών.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, στις 7/5/2018, σε έντονο ύφος είπε: «Είναι επικίνδυνες οι φωνές που ακούγονται στην πλευρά μας για δύο κράτη και εγώ λέω ότι είναι προδοτικές φωνές». Σωστά! Πώς, όμως, αντιμετωπίζονται αυτές οι δυσοίωνες πιθανότητες; Με απλά λόγια: Πότε ο Πρόεδρος και η πολιτική ηγεσία θα μελετήσουν, θα συναποφασίσουν και θα σχεδιάσουν μία μακράς πνοής ξεκάθαρη πολιτική στο Κυπριακό πέραν και υπεράνω των κομμάτων, αντί να αυτοσχεδιάζουν ως επικίνδυνοι μαθητευόμενοι μάγοι;

Επί του κυπριακού Ελληνισμού και της εθνικής και βιολογικής επιβίωσής του επικρέμαται ένας ασύλληπτος διαχρονικός εφιάλτης, ο οποίος είναι πλέον εγγύς: Η τουρκοποίηση και ισλαμοποίησή του.

Μόλις πρόσφατα, ο δολοφόνος Ερντογάν προέτρεψε τους Τ/κ να αποκτούν περισσότερα παιδιά για να εξισωθούν, πληθυσμιακά, με τους Έλληνες. Υλοποιείται η προ 62ετίας προτροπή του Νιχάτ Ερίμ για τη δημογραφική αλλοίωση της Κύπρου, κατά το πρότυπο της κατακτηθείσας συριακής Αλεξανδρέττας. Αυτόν τον εφιάλτη, Πρόεδρος και πολιτική ηγεσία γνωρίζουν πώς θα τον ανακόψουν και πώς θα τον εξουδετερώσουν;

Ο Πρόεδρος ψαλμωδεί καθημερινά ότι είναι έτοιμος για συνομιλίες. Εκλιπαρεί τον σουλτάνο. Γλείφει την κατοχική Τουρκία. Καταντά γραφικός και αναξιόπιστος.

Προκαλούμε ξανά: Πότε θα αναβαθμίσει οπλικά την Εθνική Φρουρά; Πώς θα διασφαλίσει έμπρακτα την επιβίωση των Ελλήνων της νήσου;

Η πρωτοφανής αστάθεια στην περιοχή μας και η σύγκρουση γιγάντων ακόμα να αφυπνίσουν τον Ν. Αναστασιάδη και τους πολιτικούς; Δεν ακούν την εκκωφαντική βοή της επελαύνουσας τουρκοποίησης και ισλαμοποίησης της Κύπρου;

Και πού είναι το σχέδιο Β’; Ψιλά γράμματα για σπιθαμιαίους πολιτικάντηδες.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/savvas-iakovidis/2457/-meta-ton-geloio-kavga-tous-anastasiadisantros-kseroun-pos-tha-anakopsoun-ton-tourkiko-efialti

Back to top button