Ελλάδα

Ο Τσιόδρας μίλησε πάλι και….Τα παιδιά μεταδίδουν τον κορωνοϊό, τα παιδιά τους φταίνε τώρα ! ! !

Παραδέχτηκε έμμεσα ότι το άνοιγμα των σχολείων ευθύνεται για την διασπορά ο επίκουρος καθηγητής…


«Ο κορωνοϊός ξεφεύγει από τα μέτρα κατά της διασποράς. Ο ιός είναι εδώ, προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει και θα πιέσει και άλλο» παραδέχτηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εξέφρασε την ανησυχία του για την διασπορά της πανδημίας στην Αττική, στην Αχαΐα και στο Λασίθι, όμως εστίασε στην εικόνα της πρωτεύουσας η οποία δείχνει «έκρηξη» κρουσμάτων κατά 81% στον Βόρειο Τομέα, 67% στον Κεντρικό Τομέα και 123% στη Δυτική Αττική.

8.000 ενεργα κρουσματα

Με μέσο όρο κρουσμάτων ανθρώπους ηλικίας άνω των 40 ετών, ο δείκτης RT στην Αθήνα βρίσκεται πλέον στο 1,1 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα θα είναι σχεδόν 8.000. Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι τα λύματα στην Αττική βρίσκονται σε επίπεδα Νοεμβρίου, πρόσθεσε ότι πληρότητα σε ΜΕΘ στην Αττική βρίσκεται στο 63%, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 34%.

Ο επίκουρος καθηγητής λοιμωξιολογίας παραδέχτηκε επίσης ότι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία ευθύνεται για την ανησυχητική αύξηση των τελευταίων ημερών. Παρά το γεγονός ότι ο ιός της πανδημίας δεν «χτυπά» με έντονα συμπτώματα τα παιδιά, ο επικουρος καθηγητής υπογράμμισε ότι μπορούν να το μεταδώσουν και να συμβάλλουν στη διασπορά. «Η επιδημία ακόμη δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τα παιδιά, καθώς επίσης δεν νοσούν τόσο σοβαρά. Ωστόσο μπορούν ακόμη να μεταδώσουν ή να κολλήσουν τη νόσο στην οικογένειά του» σχολίασε.

Η κυβέρνηση παρά τα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων να μειώσουν τους μαθητές σε κάθε τμήμα, επέμενε έως τώρα με διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για διασπορά του ιού στα σχολεία. Όπως έγινε γνωστό, άλλωστε, ο κ. Τσιόδρας ήταν από τα μέλη της επιτροπής που διαφώνησαν με την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.

πηγη 

Back to top button