breaking newsκοινωνία

Τ. Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης κάθε συνταξιούχου για περικοπή

 

της Μαρίας Νταλιάνη

Την άποψη πως το κείμενο της συμφωνίας με τους εταίρους δεν μιλάει “για γνωστοποίηση κάθε συνταξιούχου ξεχωριστά” σε ότι αφορά το αποτέλεσμα περικοπής της προσωπικής διαφοράς και του επανυπολογισμού της σύνταξής του με το νόμο Κατρούγκαλου, διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στην Βουλή διαβεβαιώνοντας πως οι συντάξεις χηρείας “θα είναι αξιοπρεπείς”.

Ειδικά για το ύψος των περικοπών ο κ. Πετρόπουλος είπε πως “θα παρέμβουμε διορθώνοντας, αυτοί είναι οι πολιτικοί μας στόχοι στο βαθμό που κάθε φορά θα μπορούμε να διορθώσουμε το ύψος των συντάξεων”.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε “φιλοδωρήματα” τις συντάξεις και άσκησε κριτική υψηλών τόνων για την περικοπή τους.

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος προσπάθησε μ έναν ιδιαίτερα θολό λόγο να αμβλύνει τις επιπτώσεις από την μείωση χιλιάδων συντάξεων που θα γίνουν σε λίγους μήνες, λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και του  επανυπολογισμού, που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Κάνετε λες και σώνει και καλά θέλετε να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις.” είπε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση. “Θα τις  αντιμετωπίσουμε κι αυτές, θα δούμε πότε θα το κάνουμε χρονικά.

Το εξετάζουμε από την αρχή, και για τις συντάξεις χηρείας δεν  θα μείνει κανείς απροστάτευτος, οι συντάξεις θα είναι αξιοπρεπείς. Και θα δούμε εκεί που υπάρχει πρόβλημα με μείωση συντάξεων πως θα παρέμβουμε διορθώνοντας, στον βαθμό που κάθε φορά θα μπορούμε, εκείνα τα επίπεδα που πρέπει να  διορθώσουμε”.

Ο υπουργός σημείωσε πως τα στοιχεία της αναλογιστικής μελέτης για το ασφαλιστικό δείχνουν μεγάλη μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας στο μέλλον, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στις μεγάλες επιπτώσεις που έχει η “φυγή νέων ανθρώπων λόγω της κρίσης στο εξωτερικό” την οποία επιχείρησε να την “χρεώσει” στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

“Ο ενεργός πληθυσμός μειώθηκε, έφυγαν τα χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν τους όρους για την φυγή τους και εμείς προσπαθούμε τώρα να επανέλθουν” είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

 

capital.gr

Back to top button