breaking newsΕλλάδα

Ένα κράτος ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωες του

Σταύρος Καλεντερίδης

Αφορμή του άρθρου αποτέλεσαν δύο συγκεκριμένα γεγονότα. 

Το πρώτο είναι η φρασεολογία και το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, απευθυνόμενος σε πολίτες. 

Το δεύτερο είναι η πρόσφατη κυκλοφορία Αλβανικού ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ο τόπος των αετών”.

Στην πρώτη περίπτωση, ο σύμβουλος – και προσωπική επιλογή –  του πρωθυπουργού, αποκάλεσε «αμόρφωτα εθνίκια» τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που επιθυμεί να υπερασπιστεί τον Μ. Αλέξανδρο και την ελληνικότητα του. 

Στη δεύτερη, η Αλβανική προπαγάνδα ξεπέρασε κάθε φαντασία υποστηρίζοντας πως «οι Αλβανοί είναι ο αρχαιότερος λαός των Βαλκανίων», και πως «αν και μικρή φυλή, έχουν δώσει στον πλανήτη μερικούς σπουδαίους ανθρώπους όπως τον Μ. Αλέξανδρο». 

Ταυτόχρονα, ακούμε όλο και περισσότερους κατάπτυστους πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, προερχόμενοι από ολόκληρο το πολιτικοιδεολογικό φάσμα, να διολισθαίνουν στο θανάσιμο αμάρτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας (και εν δυνάμει εδάφους) σε Σκοπιανούς, Αλβανούς, Τούρκους και όποιον άλλον ορέγεται διαχρονικά, ή τώρα του ανοίγει πρώτη φορά η όρεξη κατά της χώρας μας, βλέποντας την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα «Μεγάλο Παζάρι», δίχως ταυτότητα και δίχως μέλλον.

Αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή το εμφανώς εξαγορασμένο και ξενοκίνητο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, και κατ’ επέκταση το κράτος.

Πόσο θλιβερό λοιπόν είναι ένα κράτος όταν είναι ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωες του;

Όχι τη γλώσσα του, όχι τον πολιτισμό και τους μύθος του, ούτε καν την ιστορία του, αλλά τους ίδιους του ήρωες του. Πόσο χρεοκοπημένη μπορεί να είναι μια πολιτεία, πόσο τελειωμένο ένα πολιτικό σύστημα, όταν αφήνει τους ήρωες του έρμαια και βορά των αρπακτικών που μας επιβουλεύονται;

Πόσο ξεπεσμένοι μπορεί να είναι πολιτικοί και αξιωματούχοι, όταν καταστρέφουν τις ιδεολογικές μας πυξίδες, τα πρότυπα που εμπνέουν την νέα γενιά, τις ιστορίες που μας ενώνουν, και την υπερηφάνεια που μας κάνει να ονειρευόμαστε και να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο;

Πόσο ορκισμένοι εχθροί του Ελληνισμού πρέπει να είναι οι δήθεν «αντιπρόσωποι» μας για να θέλουν να μας κομματιάσουν και να μας σκορπίσουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα;

Αν το κράτος είναι ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωες μας, τότε θα αναλάβουμε εμείς την ιστορική ευθύνη.

Πόσο οργισμένοι μπορεί να νιώθουν οι πολίτες όταν υφίστανται τέτοιου είδους πολιτιστικά εγκλήματα;

Όταν μας επιβάλλεται η ιστορική ορφάνια. Όταν οι ήρωες μας δεν χλευάζονται απλώς όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά τους αλλάζουν ταμπέλα και τους πετάνε σαν άλλες Καρυάτιδες στους άρπαγες και τους πλειοδότες. Πόσο διαχρονικά ακυβέρνητη είναι τελικά αυτή η χώρα και ποια πρέπει να είναι η μοίρα των σφετεριστών και των πολιτικών παρασίτων;

Αν το κράτος είναι ανίκανο να υπερασπιστεί τους ήρωες μας τότε κηρύσσεται αυτομάτως έκπτωτο. Αν τους απαρνείται, και τους παραδίδει αμαχητί, τότε είναι και αντίπαλος του κάθε ελεύθερου και ακόμα ζωντανού πολίτη. Η μοίρα σας περιλαμβάνει ό,τι πιο δεινό και αυστηρό προβλέπει ο νόμος για την εθνική μειοδοσία. Όταν σας ανατρέψουμε θα φροντίσουμε γι’ αυτό.

Η παράδοση της Μακεδονίας και το θράσος με το οποίο ο κάθε προσκυνημένος την υποστηρίζει, ντυμένος το νυχτικό της προοδευτικότητας, θέτει νέα εξευτελιστικά χαμηλά στην όζουσα πολιτική της χώρας και δημιουργεί τρομακτικά προηγούμενα τα οποία ενθαρρύνουν τους εγχώριους Εφιάλτες να πρεσβεύουν άφοβα τον αφανισμό μας.

Όσο και αν επαναλαμβάνετε τις αθλιότητες σας, το μίσος σας για αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της ποτέ δεν θα επικρατήσει. Η μειοδοτική πολιτική σας κουλτούρα δεν πρόκειται να περάσει. Δυστυχώς για εσάς, απέναντι σας έχετε την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες.

Για να τελειώνουμε με κάθε αφελή, σαλταρισμένο, παρασυρμένο οπαδό, ιδεολογικό φερέφωνο, κομματικό παραπαίδι, αργυρώνητο και ανθέλληνα. Δεν επιθυμούμε κάτι Σλαβικό στην ιστορία μας.

Δεν θέλουμε να την νερώσουμε, να την αραιώσουμε, να την πουλήσουμε και να την προδώσουμε. Δεν το κάνει κανείς στον πλανήτη, δεν πρόκειται να πρωτοστατήσουμε στην τρέλα επειδή σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό έχει πουλήσει το σαρκίο του για την άθλια επιβίωση του. Δεν ξεπουλάμε την Μακεδονία και το όνομα μας, το Αιγαίο και τα νησιά μας, την Θράκη και την επικράτεια μας, την Κύπρο και τα όνειρα μας.

Στη σύγχρονη Ελλάδα, με τους εθνοκτόνους εθνάρχες, τους επαγγελματίες κηφήνες και τους ιδεοληπτικούς καταληψίες, πολιτικός σημαίνει απογοήτευση, σημαίνει παράδοση, σημαίνει γονυκλισία.

Πολιτικός σημαίνει προσκυνημένος.

Ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης σας απάντησε διαχρονικώς και καταλλήλως.

Ό,τι και να πράξετε, έχετε ήδη χάσει.

Πηγή: Μαύρο Κουτί

Back to top button