breaking newsΆποψη

Οδός Αχαρνών 11 το βράδυ…

Μετά απο αρκετούς μήνες αποφάσισα να αποδράσω για λίγο. Κατά την επιστροφή μου και κατεβαίνοντας την Πατησίων κατάλαβα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τον Μάρτιο. Απο την Πλ. Βικτωρίας και κάτω καταλαβαίνεις έντονα ότι μπαίνεις στα Κατεχόμενα. Ζω απο πολύ κοντά το μεταναστευτικό απο το 2008 αυτό όμως που συνάντησα χθες με σοκάρισε.

 

Ώρα 11 το βράδυ η Αχαρνών ένα απίστευτο θέαμα. Όλα τα καταστήματα ανοιχτά παντού άνδρες ηλικίας 20-25 με σαγιονάρες μίλαγαν μεταξύ τους ή στο τελευταίου τύπου κινητό τους ξεφωνίζοντας. Κατεβαίνοντας την Πιπινου έπαθα σοκ.

Νόμιζα ότι κάτι συμβαίνει. Άνδρες και γυναίκες με μαντίλες παντού. Επάνω στην πλατεία κάτω στον δρόμο ποια μέτρα?? Ποιες αποστάσεις?? Ποια υγιεινή?? Ο ένας επάνω στον άλλο έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλοδαπού βέβαια. Για αυτούς δεν υπάρχει ωράριο. Η πλατεία από την πλευρά της Αγορακρίτου γεμάτη με γυναίκες όλες με μαντίλες, καθισμένες στα παγκάκια και κάτω στο πάτωμα επάνω σε ένα στρωμένο χαλί. Οι άνδρες στα συντριβάνια. Οι καφετέριες άδειες.

Η παρουσία της αστυνομίας έντονη και σε όλα τα σημεία. Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Αυτό ήταν που με τρόμαξε. Με τόση αστυνομία και δεν φοβούνται πλέον τίποτα. Αυτό με έκανε να καταλάβω φίλοι και γείτονες ότι την περιοχή την πούλησαν. Τελειώσαμε!!!! Αποφάσισαν ποιες περιοχές θα αναλάβουν όλο το βάρος του λαθρομεταναστευτικου. Υπέγραψαν και μας έγραψαν. Τόσο απλά!!!! Όλο αυτό το διάστημα πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν εδώ όμως ήρθε η <<ανάπτυξη >>.

Έχουν ανοίξει επί της Αλκιβιάδου καταστήματα με ρούχα σε στυλ παζαριού με κρεμασμένες κρεμάστρες στα ρολά και κούκλες βιτρίνας στο πεζοδρόμιο. Μπούργκες και μαντίλες παντού.!!! Εννοείται και οι υπάλληλοι!!! Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο κλείσιμο ενός καταστήματος.

Ένα λουκέτο είναι κάτι που σε σημαδεύει για όλη σου την ζωή, όταν μάλιστα δεν το έβαλες γιατί δεν το πρόσεχες ή έκανες κακή διαχείριση αλλά γιατί το αποφάσισαν άλλοι για εσένα χωρίς εσένα. Η αλλαγή πληθυσμού προκάλεσε πολλά λουκέτα. Το τελευταίο βιβλιοπωλείο της περιοχής έκλεισε και στην θέση του άμεσα άνοιξε ένα ακόμα mini market.

Πρέπει σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο να έχουμε τουλάχιστον 5 mini market και άλλα τόσα κουρεία Αφγανών Πακιστανών Σομαλών έχω χάσει τον λογαριασμό. Παλαιότερα όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να ανοίξουν έπρεπε να πάρουν προέγκριση απο το δημοτικό διαμέρισμα και κάπως υπήρχε ένας έλεγχος υπερσυγκέντρωσης. Από την στιγμή που βγήκε ο νέος νόμος και απλά με μια γνωστοποίηση ανοίγεις τα πράγματα έχουν γίνει σοβαρά και επικίνδυνα. Ανοίγει οποίος θέλει ότι θέλει και ξεπλένει ότι θέλει όποτε θέλει.

Μεγάλη ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων (καταστημάτων και διαμερισμάτων). Έφυγαν, νοικιάζουν.,εισπράττουν αδιαφορώντας για το τι θα γίνει στην περιοχή. Κατανοώ ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφής διότι δεν το ζουν. Δεν κουράστηκα να αγωνίζομαι και να γράφω. Απογοητεύτηκα και θύμωσα με όσους και όσα πίστεψα.

Εάν υπάρχει κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται για τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα έχω ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για όλα τα θέματα. Προτάσεις δημοκρατικές νόμιμες και αποτελεσματικές. Δεν θα τις γράψω γιατί αρκετά έκανα το σκαμνάκι για την άνοδο και την προβολή ανθρώπων με μηδενική αξία και αξιοπρέπεια. Στον Άγιο Παντελεήμονα παραμένω και Περιμένω!!!!!!

Υ. Γ είμαι σίγουρη πολλοί θα το διαβάσετε αλλά λίγοι έχετε τα κότσια….

Θωμαϊς Γιαννάτου FACEBOOK 1/9/2020

tourkikanea

Back to top button