breaking newsΕλλάδα

Άνοιξαν ξανά οι ουρανοί στην Αττική – Ποτάμια οι δρόμοι

Πλημμύρισαν δύο σταθμοί του ΜΕΤΡΟ – Διακοπές ρεύματος σε Ψυχικό και Γηροκομείο – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 μ.μ. στο νομό Αττικής.

Τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Λόγω της καταιγίδας, εκκενώθηκε, πριν από περίπου μία ώρα, ο σταθμός μετρό Νομισματοκοπείου, λόγω διακοπών ρεύματος και Πάνορμου λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΙ.

Με επείγον μήνυμά της κι ενώ ο καιρός «χτυπά» ανελέητα την Αττική, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή και ζητά από τα ΜΜΕ να μεταδώσουν το μήνυμα!

View image on TwitterView image on Twitter

Civil Protection GR@GSCP_GR

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έχουν γίνει από Αθήνα, Φιλοθέη-Ψυχικό, Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι.

Δείτε φωτογραφίες

   

Δείτε βίντεο

Η εκδήλωση της κακοκαιρίας ήταν αναμενόμενη. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είχε προβλέψει ότι για σήμερα, Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική.

«Μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος συνέστησε στους πολίτες να δείξουν μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις

«Μεγάλη προσοχή στα βόρεια προάστια. Νέα υβριδική καταιγίδα σε εξέλιξη. Αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις. Δεν ρισκάρουμε κατά την οδήγηση. Προστατεύουμε παιδιά και ηλικιωμένους από επικίνδυνα σημεία» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

 

crashonline.

Back to top button