breaking newsΔιεθνή

«Εξαϋλώνουν» τον τουρκικό στρατό οι Κούρδοι – Πέφτουν σαν… τις μύγες οι Τούρκοι εγκλωβισμένοι στην Αφρίν – Σε δύσκολη θέση η Άγκυρα

 

Η άποψη πως η Αφρίν θα αποδειχθεί το νέο «Βιετνάμ» ολοένα και ενισχύεται, ειδικά μετά τις νέες απώλειες των Τούρκων στη μάχη κατά των Κούρδων. 

 

Αποφασισμένοι για μάχη μέχρις εσχάτων είναι οι Κούρδοι μαχητές στη βόρεια Συρία και δεν τρομάζουν από τη δύναμη του τουρκικού στρατού. Είναι «χαμένοι από χέρι οι Τούρκοι» από την απίστευτη ηρωική δράση των Κούρδων που «ματώνουν» συνεχώς τον τουρκικό στρατό.

Άγριες μάχες μαίνονται στην ύπαιθρο του τουρκοκρατούμενου κουρδικού θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του τουρκικού στρατού, με τους Τούρκους στρατιώτες να σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλο.

Σύμφωνα με Κούρδους μιντιακούς ακτιβιστές στο Twitter, ειδικές δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας, γνωστές ως «YAT», έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την ύπαιθρο γύρω από την πόλη της Εφρίν και οι Τούρκοι με τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) είναι μέσα στην πόλη.

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την περιοχή μεταξύ της πόλης Εφρίν και της πόλης Τζιντέρες, επιχειρώντας να εξοντώσουν τις κουρδικές μονάδες, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η απελπισία των Τούρκων εισβολέων και των ισλαμιστών μισθοφόρων τους είναι τόσο μεγάλη που έβαλαν φωτιά στα δάση και στα ελαιόδεντρα της υπαίθρου, ώστε να μην έχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες κάλυψη.

Δείτε βίντεο από τις φωτιές που έβαλαν οι Τούρκοι:

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

#WAR CORRESPONDENT@warcoresponted

planes bombard areas between city center and district in northwestern CS, but Unsuccesful. ,CHECKS THE WHOLE COUNTRYSIDE. the Turksh Army and the traitors resort to desperate moves..burning trees…

Στις 20 Ιανουαρίου 2018 ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία πραγματοποιώντας την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας». Οι Κούρδοι άφησαν τους Τούρκους να μπουν στην Αφρίν μαζί με τους ισλαμιστές και τους έκλεισαν μέσα σαν σε παγίδα.

Οι Τούρκοι μπορεί να πήραν την πόλη, αλλά πλέον βάλλονται από όλες τις πλευρές.

Αιχμάλωτοι έξι Τούρκοι αξιωματικοί

Έξι Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού αιχμαλωτίστηκαν από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσας των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Την πληροφορία μεταδίδει με ανάρτησή του στο Twitter και ο Ιέμπραχεμ Μουσλέμ, διπλωματικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του σοσιαλιστικού κουρδικού κόμματος PYD της Συρίας.

Δύο μήνες μετά, στις 24 Μαρτίου 2018, οι κουρδικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την Εφρίν ακολουθούμενες από χιλιάδες αμάχους, παραδίδοντας την πόλη στους Τούρκους. Οι Κούρδοι είπαν ότι άφησαν την Εφρίν στους Τούρκους για να μην καταστραφεί από τον πόλεμο και υπάρξουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Πρόσθεσαν ωστόσο ότι θα συνέχιζαν την αντίσταση με ανταρτοπόλεμο.

200 φορτηγά με όπλα και πολεμοφόδια στους Κούρδους

Διακόσια φορτηγά γεμάτα όπλα, πολεμοφόδια και στρατιωτικό εξοπλισμό έστειλαν πρόσφατα οι Αμερικανοί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας και οι σύμμαχοί τους έλαβαν την αμερικανική βοήθεια στην επαρχία της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία και παρά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, η οποία θεωρεί πως τα αμερικανικά όπλα καταλήγουν σε αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης που από τη δεκαετία του 1980 διεξάγει εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία και έχει χαρακτηριστεί από την Άγκυρα «τρομοκρατική οργάνωση».

Η φάλαγγα με τα φορτηγά που μετέφεραν την αμερικανική βοήθεια εισήλθε στην επαρχία της Χασάκα από το συνοριακό πέρασμα Σιμαλκά που από τη μία πλευρά ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και από την άλλη ο ιρακινός στρατός.

Η νέα αποστολή στρατιωτικού υλικού θεωρείται ότι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιθετική δυνατότητα των Κούρδων ενάντια στους εναπομείναντες θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική και νοτιοανατολική Συρία.

 

 

 

pentapostagma

Back to top button