breaking newsΕλλάδα

Επικεφαλής ΟΥΚ – Ειδικοί Φρουροί για τη φωτιά στο Μάτι: Είχαμε ενημερώσει για νεκρούς πριν νυχτώσει (βίντεο)

Κάθε μέρα που περνάει έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τα όσα έγιναν αλλά και όσα δεν έγιναν την 23η Ιουλίου, και η Ελλάδα θρηνεί σήμερα δεκάδες νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής.

Αποκαλύψεις που τον έναν ή τον άλλον τρόπο εκθέτουν την κυβέρνηση και την ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Σήμερα το πρωί,  ο Δημήτρης Μπαλτάκος,  επικεφαλής της 40μελούς Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών που επιχείρησε στην παραλία στο Μάτι, καταφέρνοντας να διασώσουν εκατοντάδες συνανθρώπους μας, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως είχαν ενημερώσει για τους πρώτους νεκρούς «πριν νυχτώσει»! Νωρίτερα  του ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος είχε υποστηρίξει ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό από την πυρκαγιά στις 19:40 το απόγευμα και είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους.

Οι δύο μαρτυρίες συμπίπτουν και επιβεβαιώνουν πως εάν όχι ο πρωθυπουργός αλλά αρχηγοί σωμάτων ασφαλείας και υπουργοί γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί στην πληγείσα περιοχή, πριν από την πρώτη σύσκεψη ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα που την παρακολουθήσαμε ζωντανά από τους τηλεοπτικούς δέκτες μας.

Σε αυτή τη σύσκεψη, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπαν στον πρωθυπουργό ότι το μέτωπο ήταν σε ύφεση, πως είχαν καεί κάποια σπίτια και ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι στις παραλίες. Όμως ουδείς έκανε λόγο έστω για έναν νεκρό!

«Δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στο δρόμο προς το λιμανάκι»

«Το θέαμα ήταν απόκοσμο. Εκατοντάδες άνθρωποι στη θάλασσα, άλλοι σε κακή ψυχολογική κατάσταση στην παραλία, κάποιοι δεν άφηναν τα σπίτια τους παρότι είχαν καεί, άλλοι έψαχναν τους δικούς τους ανθρώπους… Και δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς το λιμανάκι», είπε ο Δ. Μπαλτάκος περιγράφοντας τα όσα έζησαν αυτός και η ομάδα του στο Μάτι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ομάδα του ειδοποιήθηκε στις 18:30 ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι στα λιμανάκια στο Μάτι και ξεκίνησαν από τον Αγ. Κοσμά. Σύντομα, πρόσθεσε, εντοπίστηκαν οι πρώτοι νεκροί και πως ενημέρωσε τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του Γιώργου Αυτιά, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εντόπισαν τον πρώτο νεκρό πριν νυχτώσει αλλά δεν μπορούσε να δώσει συγκεκριμένη ώρα μια και δεν κοιτούσε το ρολόι του. Ο Δ. Μπαλτάκος επισήμανε ότι η Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών έσωσε και μετέφερε στο λιμάνι της Ραφήνας 465 άτομα και το λιμενικό συνολικά περισσότερους από 700.

«Μέσω ασυρμάτου αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενημέρωσαν για τον πρώτο νεκρό»

Από την πλευρά του ο γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, τόνισε ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό από την πυρκαγιά στις 19:40.

«Εφόσον αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας» είπε.

Επιβεβαιώνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Τα λεγόμενα του αρχηγού της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και του γ.γ. Σωματείου Ειδικών Φρουρών επιβεβαίωσε με τον τρόπο του ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή δήλωση-βόμβα του Δ. Μπαλτάκου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε ότι πράγματι «υπήρχε αυτή η πληροφορία», αλλά δεν αξιολογήθηκε ως «ασφαλής», αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Ωστόσο ο υπουργός δεν απάντησε στο ερώτημα που τέθηκε από τον δημοσιογράφο Αντώνη Λιάρο, γιατί αφού υπήρχε αυτή η πληροφορία δεν υπήρχε κάποια αναφορά στη σύσκεψη-ενημέρωση του πρωθυπουργού τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

 

 

Back to top button