breaking newsΔιεθνή

Κουβέιτ: Η αντιπολίτευση κερδίζει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο

 

ΕΡΤ – Λίβανος: Ουαλίντ Ελίας

Η αντιπολίτευση και οι σύμμαχοι τους πέτυχαν σημαντική νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές στο Κουβέιτ, που διεξήχθησαν χτες Τρίτη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News Arabia.

Η αντιπολίτευση κέρδισε σχεδόν το 80% των ψήφων. Οι γυναίκες έχασαν επίσης μια θέση για να διατηρήσουν μόνο μία έδρα.

Το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή μελών της 17ης Εθνοσυνέλευσης του Κουβέιτ (κοινοβούλιο), για δεύτερη φορά μέσα σε 9 μήνες.

Ο αριθμός των ψηφοφόρων έφτασε τους 793.646 και επέλεξαν 50 βουλευτές από 207 υποψηφίους, μεταξύ των οποίων 17 γυναίκες, την ημέρα που η εργασία στα κυβερνητικά τμήματα είχε ανασταλεί, προκειμένου οι πολίτες να αφοσιωθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η εκλογική διαδικασία διήρκεσε 12 ώρες και διεξήχθη σύμφωνα με το ενιαίο εκλογικό σύστημα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα και αναδείχθηκαν οι νικητές των μελών του συμβουλίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το Κουβέιτ είχε ορίσει την 6η Ιουνίου ως ημερομηνία για τις νέες βουλευτικές εκλογές, γνωστές ως «Έθνος 2023», μετά την έκδοση του διατάγματος των Amiri τον περασμένο Μάιο για τη διάλυση του εκλεγμένου κοινοβουλίου το 2020, μετά από διαφωνίες μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας.

πηγή ertnews.gr

 

Back to top button