breaking newsΕλλάδα

 Η Τουρκία κλειδώνει και θέτει υπό ομηρεία το Αιγαίο -Διχοτόμηση προ των πυλών με μοχλό τους S-400 – Ερωτηματικό μόνο το βλήμα 40Ν6

«Θα καταρρίψουμε τα ελληνικά F-16»

 

Ψευδαισθήσεις τέλος με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Το Τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας με φωτογραφίες που δημοσίευσε έδειξε πως θα τεθεί όλο το Αιγαίο υπό ομηρία με την παραλαβή των S-400 από την Άγκυρα.

Οι S-400 καθιστούν ολόκληρο το Αιγαίο περιοχή A2/AD (Anti-Access/Area Denial) δηλαδή απαγόρευση πρόσβασης και άρνηση περιοχής. Ουσιαστικά η Τουρκία έδειξε μόλις, πως θα καταρρίπτει και δικά μας μαχητικά εντός ΕΕΧ…

Οι φωτογραφίες επίσης δείχνουν γιατί η Αγκυρα καίγεται για S-400 και όχι τόσο για F-35, συνεπώς το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά με τις σχέσεις Αγκυρας-Μόσχας να παραμένουν εξαιρετικές. Στόχος η διχοτόμηση του Αιγαίου σε πρώτη φάση…

Προσοχή, η Αγκυρα παραλαμβάνει 2 συστήματα S-400, ένα για την Κωνσταντινούπολη και ένα για την Αγκυρα.

Η Τουρκία με την κίνηση αυτή έδειξε προς όλους και κυρίως προς τους πολιτικούς μας που «σφυρίζουν αδιάφορα» το πεδίο εμπλοκής του αντιαεροπορικού πυραύλικού συστήματος S-400.

Η ανάρτηση περιέχει δύο φωτογραφίες με το απεικονιζόμενο πεδίο εμπλοκής των S-400 να καλύπτει σχεδόν όλο το Αιγαίο εφόσον αυτοί τοποθετηθούν στην αεροπορική βάση Çiğli.

Από την Ρόδο, την Αττική και μέχρι την Χαλκιδική, καθώς και όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Στη πρώτη φωτογραφία εντός του βελληνεκούς των S-400 βρίσκεται μεγάλο μέρος του Αιγαίου, σχεδόν όλες οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σχεδόν ολόκληρα τα Δωδεκάνησα, η Νότια Εύβοια.

Στη δεύτερη φωτογραφία απεικονίζεται το πεδίο εμπλοκής των S-400 αν οι πυροβολαρχίες απομακρυνθούν μέχρι και 100χλμ από την βάση των ραντάρ τους:

Στην περίπτωση αυτή, εντός του βεληνεκούς των S-400 και του πεδίο εμπλοκής τους μπαίνει ολόκληρη η Ρόδος, η Αττική, οι Σποράδες, ακόμη και τμήματα της Χαλκιδικής.

Ομως τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα για την Ελλάδα και την ΠΑ.

Ερωτηματικό αποτελεί ακόμη, αν η Αγκυρα θα παραλάβει και το βλήμα 40Ν6 μέγιστης εμβέλεια 400 km με ενεργή καθοδήγηση τερματικής φάσης.

Ένα σύστημα S-400 περιλαμβάνει το ραντάρ έρευνας τύπου 91Ν6Ε Big Bird, Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου (ΚΔΕ) τύπου 55Κ6Ε, μέχρι 8 σταθμούς ελέγχου βολής με ραντάρ τύπου 92Ν6Ε Grave Stone και μέχρι 96 συνολικά (12 x 8) μονάδες βολής 5P85TE2/SE2.

Επιπρόσθετα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ραντάρ πρόσκτησης στόχων τύπου 96L6E σε συνδυασμό και με τον πτυσσόμενο ιστό 40V6MR, ενώ το σύστημα μπορεί να συνεργαστεί με εξειδικευμένα ραντάρ επιτήρησης όπως το Nebo ME.

Κάθε συστοιχία περιλαμβάνει επίσης αριθμό συνοδευτικών οχημάτων με εξοπλισμό επικοινωνιών, επισκευών κλπ.

Το ραντάρ 91N6E Big Bird αποτελεί μια βελτιωμένη, πλήρως ψηφιακή, έκδοση του γνωστού στην ΠΑ ραντάρ 64N6E.

Λειτουργεί στην E/F-band και σύμφωνα με ρωσικές πηγές επιτυγχάνει μέχρι και 50% μεγαλύτερη εμβέλεια αποκάλυψης στόχων σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Υπενθυμίζεται ότι το 64N6E, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να εντοπίσει στόχο μεγέθους μαχητικού (MIG-21) σε απόσταση 260 km.

Τo 91N6E ελέγχεται από το ΚΔΕ 55K6E στο οποίο και μεταβιβάζονται όλα τα στοιχεία των στόχων. Το 55K6E επανδρώνεται από 5 άτομα και διαμοιράζει τις αποστολές ιχνηλάτισης, εγκλωβισμού και βολής στους σταθμούς ελέγχου βολής. Κάθε σταθμός ελέγχου βολής συνδέεται με ραδιοζεύξη με το 55K6E, με διαχωρισμό έως και 100 km.

Ο σταθμός ελέγχου βολής περιλαμβάνει ραντάρ τύπου 92Ν6Ε με ικανότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 100 στόχων σε διαμόρφωση TWS και καταύγαση/καθοδήγηση έως 12 βλημάτων σε 6 διαφορετικούς στόχους (2 βλήματα ανά στόχο).

Η μέγιστη εμβέλεια ιχνηλάτισης του 92Ν6Ε εκτιμάται πως είναι μεγαλύτερη των 200 km για στόχο μεγέθους μαχητικού, είναι όμως άγνωστο αν η παραπάνω επίδοση απαιτεί περιορισμό του αζιμουθιακού τομέα κάλυψης και αν επιτυγχάνεται παράλληλα με τη μέγιστη ικανότητα καταύγασης στόχων.

Οι εντολές βολής διανέμονται στις μονάδες 5P85TE2/SE2 μέσω ραδιοζεύξης. Κάθε μονάδα βολής μπορεί να φέρει είτε 2 βλήματα τύπου 40Ν6, είτε 4 τύπου 48N6E3/DM, είτε 16 τύπου 9M96E/E2, είτε μικτό φορτίο των παραπάνω.

Tα υποσυστήματα του S-400 Triumf (κατά ΝΑΤΟ: SA-21 Growler):

Το βλήμα 48N6E3/DM είναι ημιενεργού καθοδήγησης και με μέγιστη εμβέλεια 250 km αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του βλήματος 48N6 που εφοδιάζει τις συστοιχίες S-300 PMU-1 της ΠΑ.

Τα βλήματα 9Μ96Ε και 9Μ96Ε2 είναι ενεργού καθοδήγησης τερματικής φάσης, έχουν ιδιαίτερα υψηλή ικανότητα εκτέλεσης ελιγμών και μέγιστη εμβέλεια 40 km και 120 km αντίστοιχα.

Το γεγονός αυτό έρχεται αν συνδυαστεί με την επίδειξη και άλλων τουρκικών συστημάτων όπως το HISAR-O/G, U/NOKTA δείχνει πως η Τουρκία αποκτά το «Iron Dome» με σπονδυλωτή αδιαπέραστη αεράμυνα.

Κανονικά συνεχίζεται η στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας – Δωράκι στον Ερντογάν…

Με μια λιτή και χωρίς εξηγήσεις ανακοίνωσή του το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, γνωστοποίησε ότι καταργεί την ιστοσελίδα του στην Κουρδική γλώσσα.

«Αγαπητοί αναγνώστες, στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση, αλλά πρέπει να τερματίσουμε τις υπηρεσίες ειδήσεών μας στα κουρδικά», ανέφερε η ανακοίνωση του Sputnik και καλεί τους αναγνώστες να επισκέπτονται άλλους ιστότοπους του κρατικού ρωσικού πρακτορείου.

Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες υπάλληλων του πρακτορείου που επικαλείται η εφημερίδα Artı Gerçek, η ενέργεια αυτή ήταν αποτέλεσμα αιτήματος της Τουρκίας να μην μεταδίδονται ειδήσεις στην κουρδική γλώσσα.

 

 

Cemal Acar@Acemal71

Detailed presentation of the HISAR Air System Family by SSM.

SSM’den Hisar Hava Savunma Sistemi Ailesi’nin detaylı sunumu.

 

 

 

.pentapostagma

Back to top button