breaking newsΚύπρος

Μασκαραλίκια της ΕΣΚ για το γλωσσάρι έκτρωμα και ανάγκη ξεκαθαρίσματος…

 

 

του   Γιώργου Καλλινίκου

Οι ξενόφερτοι εμπνευστές του γλωσσαρίου της ντροπής και οι ντόπιοι παρατρεχάμενοί τους, πέτυχαν ήδη εν μέρει τον στόχο τους. Να αναγκάσουν τους δημοσιογράφους να συζητούν αν πρέπει ή όχι να αποκαλούν την κατοχή, την εισβολή και τον Αττίλα με το όνομά τους.

Image result for βιγ βροτηερ οργουελ

Και μόνο το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο 44 χρόνια μετά να θέτουμε εν αμφιβόλω το φρασεολόγιο με το οποίο θα χαρακτηρίζουμε το χειρότερο έγκλημα στη σύγχρονη Ιστορία αυτού του τόπου, αποτελεί κατάντημα για όλους μας.

Και συνάμα επιτυχία για όλους αυτούς, που ζουν σε έναν ψευδαισθησιακό κόσμο, στον πυρήνα του οποίου επικρατεί η αντίληψη πως διαγράφοντας την ιστορική αλήθεια από την φρασεολογία, θα επιτευχθεί λύση του Κυπριακού.

Οι δημοσιογράφοι, ωστόσο, οφείλουμε να αντικρίσουμε κατάματα μια πραγματικότητα.

Η υπόθεση του περιβόητου γλωσσαρίου δεν αφορά, πλέον, μόνο εμάς. Αφορά όλους τους Ελληνοκύπριους.

Γιατί, απλούστατα, σχετίζεται με την Ιστορία του τόπου.

Με τραγικές και επώδυνες πραγματικότητες. Με τραγικά και επώδυνα βιώματα χιλιάδων ανθρώπων. Γι’ αυτό και οι εμπνευστές του εκτρώματος, το μόνο που πέτυχαν είναι να εξοργίσουν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.Image result for βιγ βροτηερ οργουελ

Ως εκ τούτου, δεν επιτρέπεται ούτε να εθελοτυφλούμε ούτε να προσποιούμαστε. Είναι γι’ αυτό, που οι εκπροσωπούντες την Ένωση Συντακτών Κύπρου δεν δικαιούνται να καμώνονται ότι δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθούν επί της ουσίας.

Ή να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το ευτελές επιχείρημα ότι είναι προαιρετική η υιοθέτηση ή μη του εκτρώματος, που παρουσίασε ο ξενόφερτος του ΟΑΣΕ και που, δυστυχώς, ετοιμάστηκε με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων.

Όταν οι δημοσιογράφοι απαιτούμε από πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους ξεκάθαρες και παστρικές τοποθετήσεις, οφείλουμε το ίδιο να πράττουμε κι εμείς.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ, Γιώργος Φράγκος, έχει υποχρέωση, πρωτίστως, έναντι των Ελληνοκυπρίων και μετά έναντι των δημοσιογράφων να τοποθετηθεί.Image result for cyprus κατοχη γλωσσαρι

Όταν ισχυρίζεται ότι «οι επαγγελματικές ενώσεις των δημοσιογράφων έχουν αποστολή και καθήκον να υπερασπίζονται τα εργασιακά κεκτημένα, θέσμια και τις θέσεις εργασίας» μόνο, απλώς, υποβαθμίζει την ΕΣΚ και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Και, βεβαίως, κολοκυθίζει. Διότι στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για παρέμβαση στο έργο των δημοσιογράφων.

Όταν λέει ότι η υιοθέτηση του εκτρώματος είναι προαιρετική και, επομένως, δεν προκύπτει θέμα συρρίκνωσης της ελευθερίας του Τύπου, απλώς, υπεκφεύγει της ουσίας. Ότι κάποιοι ξενόφερτοι (με μια χούφτα ντόπιους) αυτόκλητα παρεμβαίνουν στο έργο των δημοσιογράφων.

 

Ο ισχυρισμός ότι δεν είναι υποχρεωτική (φαντάσου να είχαν και τόσο θράσος δηλαδή) η υιοθέτησή του, είναι ψευδοεπιχείρημα. Διότι η παρέμβαση είναι η ουσία και όχι η υιοθέτηση. Άσε, που γίνεται από τον ΟΑΣΕ, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό, με την βαρύτητα που κουβαλάει.

Εκείνο, όμως, που επιβάλλει στον πρόεδρο της ΕΣΚ να τοποθετηθεί είναι η αποκάλυψη του συνάδελφου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, Γιώργου Θεοδούλου, ότι στα πρακτικά των συνεδριάσεων καταγράφεται ότι η ετοιμασία του γλωσσαρίου έγινε με την εύνοια του δ.σ. της ΕΣΚ.Related image

Με την εύνοια σου, Γιώργο Φράγκο, ετοιμάστηκε το έκτρωμα που μας καλεί να μην γράφουμε για εισβολή, κατοχή, Αττίλα, κατοχικό ηγέτη και μας ζητά να αποκαλούμε τους έποικους «τούρκους πρόσφυγες»; Και λες, ότι δεν υπάρχει θέμα να τοποθετηθείς;

Προφανώς, δεν έχεις αντιληφθεί ότι με την εύνοιά σου (και άλλων επτά μελών) οι Ελληνοκύπριοι αντικρίζουν σήμερα τέτοιο έκτρωμα και τόση πρόκληση.

Όσο για τον Χρίστο Χριστοφίδη, που συνέγραψε το έκτρωμα και χθες διερωτάτο προς τι αυτός ο πόλεμος, καλύτερα να παραιτηθεί αμέσως. Τα περί προσωπικής ιδιότητας είναι σκέτα κουραφέξαλα.

Αν το έκτρωμα το έγραφες μόνος ή με ομοϊδεάτες σου, δεν θα μας καιγόταν καρφάκι. Το συνέγραψες, όμως, για να το κρατά ένας οργανισμός του κύρους του ΟΑΣΕ και να το ανεμίζει, δήθεν, για να μάθουμε να χειριζόμαστε την «περίπλοκη κατάσταση» στο νησί. Και αφού συμμετείχες υπό την εύνοια του δ.σ. της ΕΣΚ, τότε πάρε το καπελάκι σου και δίνε του. Διότι δεν μας ρώτησες καν, δεν μας ενημέρωσες καν.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΚ έχουν τρεις επιλογές. Να πάρουν ξεκάθαρη θέση είτε υπέρ είτε κατά για να ξέρουμε αν θα συνεχίσουμε να ανήκουμε στην ίδια οργάνωση, να θέσουν το γλωσσάρι σε δημοψήφισμα ώστε να καθαρίσει η εικόνα των δημοσιογράφων αν αποδέχονται τέτοιο έκτρωμα ή να παραιτηθούν και να πάνε σε εκλογές.

Όλα τα υπόλοιπα, αγαπητέ Φράγκο, είναι σκέτα μασκαραλίκια.

Από αυτά, που κάνουν οι πολιτικάντηδες και τους κατηγορούμε!

 

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/553185/maskaralikia-tis-esk-ga-to-gossari-ektroma-kai-anaggi-xekatharismatos

Back to top button