breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όταν η Ιαπωνία απαγόρευε εμβόλια της Pfizer για στρεπτοκοκκική πνευμονία και της Sanofi ύποπτα για θανάτους 6 παιδιών..

H Ιαπωνία είχε αποφασίσει ν΄απαγορεύσει πρόσκαιρα τα εμβόλια ActHIB του γαλλικού εργαστηρίου Sanofi-Aventiset και το Prevenar του αμερικάνικου της Pfizer μετά τον θάνατο 6 παιδιών.Τουλάχιστον τα 3 από τα 6 παιδιά υπέφεραν από καρδιακές ανεπάρκειες γνωστές κι άλλες ασθένειες.

Το έκτο παιδί που ήταν μικρότερο του ενός έτους πέθανε 7 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με  τα εμβόλια ActHIB της Sanofi-Aventis και DTP (diphtérie, tétanos, polio). 3 παιδιά μικρότερα των 2ετών πέθαναν μεταξύ μέσα Φεβρουαρίου και αρχές Μάρτη 2011 μέσα στις επόμενες 3 μέρες από τον εμβολιασμό τους με τα 2 εμβόλια Prevenar της Pfizer κι ActHIB της Sanofi-Aventiset. δυο από αυτά εκτός των άλλων είχαν δεχθεί το εμβόλιο για DTP. Ένα 4ο μωρό ηλικίας 1 έτους εμβολιάστηκε με Prevenar και DTP την παραμονή του θανάτου του το Μάρτιο. Ένα πέμπτο μωρό μικρότερο των 6 μηνών πέθανε αρχές Φεβρουαρίου του 2011 2 μέρες αφότου δέχθηκε το ActHIB και το BCG.

Η πώληση των εμβολίων Prevenar από το εργαστήριο Pfizer κατά της στρεπτοκοκκικής πνευμονίας και το ActHIB από την Sanofi-Aventis, που είναι κατά της βακτηριακής μηνιγγίτιδας, είχαν ανασταλεί μετά τους ύποπτους θανάτους 5 παιδιών. Η έρευνα βρισκόταν τότε σε εξέλιξη. Στις 8 Μαρτίου 2011, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων συμβούλεψε τη διατήρηση αναστολής της πώλησης αυτών των εμβολίων, ενώ ο χρόνος θα δείξει τη πιθανή σχέση μεταξύ αυτών και θανάτων και των εμβολίων. Έχουν περάσει δύο χρόνια που τα εμβόλια που Prevenar και ActHIB διατίθενται στην Ιαπωνία. Εμβολίαστηκαν σε 1,5 εκατομμύριο παιδιά.

Μάρτιος 2011 Le Monde,AFP

dimpenews.com

Back to top button