Διεθνή

Τελικό. Ιατροδικαστής: Η παρουσιάστρια του BBC, Lisa Shaw, 44 ετών, πέθανε εξαιτίας επιπλοκών από το εμβόλιο AstraZeneca για Covid19 τρεις εβδομάδες μετά την α’ δόση!

Επιτέλους παραδέχθηκαν 1 θάνατο από το εμβόλιο τους… Η παρουσιάστρια του BBC, Lisa Shaw, 44 ετών, πέθανε εξαιτίας επιπλοκών που προκάλεσε το εμβόλιο AstraZeneca για Covid τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση.
Η 44χρονη Lisa Shaw πέθανε στο Royal Victoria Infirmary στο Newcastle τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση.
Η παρουσιάστρια του BBC παραπονέθηκε για πονοκεφάλους, τα σκάνερ αργότερα διαπίστωσαν αιμορραγία στον εγκέφαλο, σύμφωνα με την έρευνα.
Η οικογένεια σήμερα αποτίνει φόρο τιμής στην «πιο υπέροχη σύζυγο, μητέρα, κόρη, αδελφή και φίλη». ‘

Η παρουσιάστρια του BBC, Lisa Shaw , πέθανε λόγω επιπλοκών από το εμβόλιο AstraZeneca, κατέληξε σήμερα ο ιατροδικαστής στην πρώτη φορά που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αιτία θανάτου στο Ηνωμένο Βασίλειο εμβόλιο. (σσ Δούλεμα με την οκά. Απόλυτη συγκάλυψη κι αδιαφάνεια. Πιο σωστή διατύπωση θα ήταν ο πρώτος θάνατος επωνύμου σχετιζόμενος με εμβόλιο. Πόσοι ανώνυμοι καθημερινά πάνε από δαύτο και το ξέρουν μόνο οι παπάδες και οι νεκροθάφτες;;Και στις δικτατορίες το 99% ψηφίζει τον κυβερνήτη!ούτε τα προσχήματα)

Η κατά τα άλλα υγιής 44χρονη, που εργαζόταν στο BBC Radio Newcastle, πέθανε τον Μάιο μετά από πονοκεφάλους μετά τη λήψη της πρώτης δόσης εμβολίου βρετανικής παραγωγής.

Η ιατροδικαστής του Νιούκαστλ, Karen Dilks, διατύπωσε πως η κ. Shaw υπέστη θρόμβους αίματος στον εγκέφαλό της, γεγονός που προκάλεσε ένα θανατηφόρο εγκεφαλικό. Εισήχθη στο Royal Victoria Infirmary στο Newcastle μετά από παράπονα για πονοκεφάλους.

Η έρευνα, η οποία διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, αποφάνθηκε ότι το γεγονός που συνδέεται με το εμβόλιο AstraZeneca ήταν εξαιρετικά σπάνιο.

Συνολικά υπήρξαν 417 περιπτώσεις πήξης του αίματος μετά το εμβόλιο AstraZeneca από σχεδόν 50 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν, σύμφωνα με τον βρετανικό ιατρικό παρατηρητήριο.

Ο ρυθμιστικός οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) λέει ότι το ποσοστό ήταν περίπου 15 ανά εκατομμύριο ενέσεις.

Εβδομήντα δύο Βρετανοί πέθαναν ως αποτέλεσμα της επιπλοκής, αλλά η περίπτωση της κ. Shaw πιστεύεται ότι είναι η πρώτη που αποδόθηκε επίσημα στο εμβόλιο από ιατροδικαστή.( οι εξαιρέσεις κάνουν τη διαφορά)

Η επιπλοκή της πήξης, η οποία φαίνεται να εμφανίζεται σε υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των νέων, ώθησε τους επικεφαλής της υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου να συστήσουν σε όλα τα άτομα κάτω των 40 ετών να πάρουν Pfizer ή Moderna.

Η Shaw, η οποία δεν ήταν γνωστό ότι είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας, ανέπτυξε «σοβαρούς» πονοκεφάλους μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο και αρρώστησε σοβαρά λίγες ημέρες αργότερα, είπαν προηγουμένως οι συγγενείς της.

Οι συγγενείς της δήλωσαν προηγουμένως: «Νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του RVI [Royal Victoria Infirmary] για θρόμβους αίματος και αιμορραγία στο κεφάλι της.

Οι θρομβώσεις από το εμβόλιο Covid της AstraZeneca είναι εξαιρετικά σπάνιοι, ( εννοείται) αλλά μπορούν να σκοτώσουν έως και το ένα τέταρτο των λίγων προσβεβλημένων ασθενών, σύμφωνα με μελέτη .dailymail 26/8/21
dimpenews.com

Back to top button