breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σύντομα στα πιάτα μας: Φτιάχνουν χοιρινό (σε λίγο και βοδινό) κρέας από φασόλια σόγιας!

 

Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήρια, σύντομα θα προωθηθεί στα πιάτα μας δημιουργώντας εφιαλτικές προσδοκίες για το διατροφικό μας μέλλον, αλλά η τιμή του παραμένει εμπόδιο (ευτυχώς) ακόμα για ευρεία εμπορική χρήση.

Η βρετανική startup Moolec δημιούργησε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι μια λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική, με τη μορφή φυτών σόγιας που παράγουν φασόλια πλούσια σε πρωτεΐνες χοίρου, οι οποίες εν συνεχεία θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή συνθετικού κρέατος!

Αν και οι λεπτομέρειες της τεχνολογίας μοριακής καλλιέργειας της Moolec είναι εμπορικό μυστικό, η εταιρεία δηλώνει ότι έχει προσθέσει γονίδια χοίρου στο γονιδίωμα των κανονικών φυτών σόγιας.

Ως αποτέλεσμα, το ένα τέταρτο των πρωτεϊνών στα φασόλια “Piggy Sooy” αυτών των φυτών είναι πρωτεΐνες χοίρου – 26,6%, για την ακρίβεια. Η σάρκα της σόγιας έχει ακόμη και ένα ροζ χρώμα που παραπέμπει σε κρέας χοιρινού.

«Κάθε πρωτεΐνη επιλέγεται για να προσθέτει αξία όσον αφορά τη στοχευμένη λειτουργικότητα, όπως η γεύση, η υφή και οι θρεπτικές αξίες», αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

“Μέσω συμβατικών γεωργικών πρακτικών η καλλιέργειά τους”

Οι αγρότες θα εκτρέφουν τα φυτά μέσω συμβατικών γεωργικών πρακτικών. Μόλις τα φασόλια υποβληθούν σε επεξεργασία –και πάλι, μέσω συμβατικών τεχνικών– οι πρωτεΐνες τους θα μεταφερθούν σε υποκατάστατα κρέατος και άλλα προϊόντα. 

Φυτά μπιζελιού που παράγουν πρωτεΐνες βοείου κρέατος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται επίσης στα σκαριά!

Όπως συμβαίνει με το χοιρινό που καλλιεργείται στο εργαστήριο, αυτό που επιδιώκεται είναι η εμπορική υιοθέτηση των γενετικά τροποποιημένων φασολιών ώστε να καταφέρουν τελικά να εξαλείψουν την εκτροφή και τη σφαγή των χοίρων, καθώς το κρέας δεν θεωρείται πλεόν “βιώσικη” και “ηθική” τροφή…

«Η Moolec έχει αναπτύξει μια μοναδική, επιτυχημένη και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πλατφόρμα για την έκφραση πρωτεϊνών υψηλής αξίας στους σπόρους οικονομικά σημαντικών καλλιεργειών όπως η σόγια», λέει ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας, Amit Dhingra. «Αυτό το επίτευγμα ανοίγει ένα προηγούμενο για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα που επιδιώκει να επιτύχει υψηλά επίπεδα έκφρασης πρωτεΐνης στους σπόρους μέσω της μοριακής καλλιέργειας».

Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την Ανθρωπότητα καθώς οι εξτρεμιστικοί διεθνείς κύκλοι που επί της ουσίας ελέγχουν τον πλανήτη (τουλάχιστον στην Δύση) θέλουν να επιβάλουν στους ανθρώπους την βρώση του λεγόμενου «συνθετικού κρέατος» που έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο και ήδη 90 εταιρείες το «καλλιεργούν».

Μία εξέλιξη που μέχρι τώρα υπήρχε ως προοπτική μόνο σε ταινίες του κινηματογράφου, αλλά τελικά επρόκειτο για προδιαγεγραμμένες εξελίξεις που έπρεπε με κάποιο τρόπο να προαναγγελθούν για να τις αποδεχτούν πιο εύκολα τα κοινωνικά στρώματα.

pronews

Back to top button