breaking newsΕλλάδα

Αποκάλυψη : Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τον Τσίπρα, που ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη

Ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, προχθές, όπου η εισήγησή του αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη διαχείριση της εθνικής τραγωδίας, όπου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 88 νεκροί.

Μπορεί βέβαια, ο ίδιος να είπε οτι » δεν θα αποδράσουμε» ωστόσο, όταν κάποιος αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» σημαίνει ότι δέχεται όχι μόνο τις πολιτικές, αλλά και τις ποινικές ευθύνες του. Και αυτό, δεν το λέμε εμείς, αλλά το σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, με βάση το Συνταγματικό Δίκαιο που Δημήτρη Θ. Τσάτσου » η νομική ευθύνη των υπουργών, έχει ως συνέπεια την επιβολή σε αυτούς ποινικών κυρώσεων, εάν πρόκειται για ποινική ευθύνη. » Και συνεχίζει ο Δημήτρης Τσάτσος » σημαντική όμως είναι και η κύρωση που προκύπτει από την ομολογία ή την απόδοση ( ατομικής ή συλλογικής)  πολιτικής ευθύνης στα μέλη της κυβέρνησης.

Ο καταλογισμός πολιτικής ευθύνης, με μέλος της κυβέρνησης ή στην κυβέρνηση συλλογικά, είτε η ομολογία πολικής ευθύνης, συνεπάγεται την πτώση, την παραίτηση της κυβέρνησης, όπως ως νομική υποχρέωση προκύπτει από άρθρο 85 του Συντάγματος και διαδικαστικά οργανώνεται από το άρθρο 84 παράγραφος 2-7″.

Συγκεκριμένα, δείτε το απόσπασμα από το Συνταγματικό Δίκαιο του Δ.Θ. Τσάτσου σελ 309 για το τί σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης

.crashonline

Back to top button