breaking newsΕλλάδα

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ…ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ !!!

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ


Προ των πυλών είναι πλέον η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας σε Αθήνα και Πειραιά, προκειμένου να συνδράμει με το έργο της τις εισαγγελικές Αρχές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η Δικαστική Αστυνομία θα στελεχωθεί στην αρχή από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ στη συνέχεια θα ενταχθούν σε αυτήν εξειδικευμένοι υπάλληλοι και πραγματογνώμονες υπό την εποπτεία της εισαγγελικής Αρχής. 

Αρχικός στόχος θα είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες στα συρτάρια, προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα για τα δημόσια ταμεία.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα κατατεθούν οι διατάξεις για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις. «Πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα κτίρια σε κατάλληλες περιοχές.

Αλλάζουν κάποιοι όροι στον νόμο του 1981, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη για εκδήλωση ενδιαφέροντος» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος εξήγγειλε και την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτίριο του Κεράνη, προκειμένου να επισπευστεί η εκδίκαση μεγάλων δικών, μεταξύ των οποίων και της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι ισχύει πλέον σε όλη την Ελλάδα η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στα διοικητικά δικαστήρια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από τους δικηγορικούς συλλόγους.

 

 

filoiypervasi-pireas

Back to top button