breaking newsΕλλάδα

«Μας εγκαταλείπουν οι Τσίπρας-Κοτζιάς, διαγράφουν την πανάρχαια ελληνική γη»: Στις επάλξεις οι Βορειοηπειρώτες – Καλούν σε κινητοποιήσεις

 

Στις επάλξεις οι Βορειοηπειρώτες μετά την νέα διαφαινόμενη συμφωνία-πακέτο Ελλάδας – Αλβανίας που θα εξισώνει το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και τους Βορειοηπειρώτες με το αποκαλούμενο «τσάμικο» ενώ θα αποποιηθεί και συμβατικά το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 που παραχωρούσε αυτονομία στη Βόρειο Ηπειρο και το οποίο τα Τίρανα δεν είχαν εφαρμόσει. 

Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στην χώρα μας, οι ανελέητοι διωγμοί της ελληνικής μειονότητας εξισώνονται με ένα ανύπαρκτο θέμα, αυτό των «Τσάμηδων» !

Η ελληνική πλευρά φέρεται ότι έχει ήδη συμφωνήσει στην κατάργηση της αναφοράς στον όρο «Βόρειος Ηπειρος», αποδεχομένη τον αλβανικό ισχυρισμό ότι υποκρύπτει αλυτρωτισμό ενώ από την πλευρά της, η Αλβανία θα αποποιηθεί την «Τσιμερία», τη λεγόμενη Τσαμουριά!

Δείτε τώρα την αντίθεση με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» που μας «πλάσαρε» ο Ν.Κοτζιάς. Ο όρος αυτός δεν υποκρύπτει αλυτρωτισμό ενώ η Βόρεια Ήπειρος υποκρύπτει!

Η συμφωνία-πακέτο που έχει ως στόχο να «κλείσει εκκρεμότητες 100 χρόνων» – φυσικά εις βάρος της χώρας- αναμένεται να ανακοινωθεί αρκετά σύντομα και συγκεκριμένα αυτόν τον μήνα.Ποιος όμως έδωσε το «πράσινο φως» στον Ν.Κοτζιά να κλείσει τις «εκκρεμότητες» εις βάρος της χώρας λες και χάσαμε τον πόλεμο με Αλβανία;

η συμφωνία-πακέτο περιλαμβάνει:

Την άρση του εμπολέμου, την κατάργηση της προξενικής διατίμησης των εγγράφων του Ελληνικού Δημοσίου, την αναγνώριση των αλβανικών διπλωμάτων οδήγησης, το ζήτημα της μεσεγγύησης περιουσιών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ), την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών από τα αλβανικά σχολικά βιβλία, τον εντοπισμό και την εκταφή – αναταφή των οστών Ελλήνων πεσόντων στον Πόλεμο του 1940 και άλλα.

Θα συνοδεύεται μάλιστα και από ένα νέο σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας. Αυτό θα σφραγιστεί με τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα.

Η “Κίνηση για την Αναγέννηση της Βόρειας Ηπείρου” καλεί σε ετοιμότητα το βορειοηπειρωτικό στοιχείο, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τα Σκόπια δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Αλβανία.

Η ανακοίνωση:

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες γίνονται όλο και πιο έντονες οι προαναγγελίες για οριστική επίλυση των ελληνο-αλβανικών διαφορών με συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.

Στο πλαίσιο αυτό, εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας με υψηλή αναγνωσιμότητα γράφουν σε πρωτοσέλιδα τους ότι επίκειται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα και η τυπική κατάργηση του όρου «Βόρειος Ήπειρος» εξισώνοντας το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα με το ανύπαρκτο «τσάμικο».

Η συμφωνία της Ελλάδας με τα Σκόπια δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ανάλογη συμφωνία με την Αλβανία.

Καλούμε όλους τους Βορειοηπειρώτες και όλους τους Έλληνες πατριώτες να είναι σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην διαφαινόμενη οριστική εγκατάλειψη των ελληνικών διεκδικήσεων επί της πανάρχαιας ελληνικής γης της Βορείου Ηπείρου.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
1-7-2018

Εντονη ανησυχία από της δηλώσεις Ν.Κοτζιά

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ 247, ο κ. Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία επανέλαβε ότι δεν ετέθη ποτέ τσαμικό ζήτημα ούτε ο ίδιος θα αποδεχόταν μία τέτοια συζήτηση.

Ξεκαθάρισε ότι οι περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών προ του πολέμου- που δεν έχουν σχέση με τις περιουσίες των Τσάμηδων- μόλις τελειώσει το εμπόλεμο μπορεί να επιστραφούν.Τόνισε ότι είναι άλλο θέμα οι περιουσίες στις οποίες έγινε κατάσχεση για συνεργασία με τον εχθρό από την ηγετική ομάδα των Τσάμηδων στην Θεσπρωτία».

«Οι τσάμικες περιουσίες είναι περιουσίες που αφορούν το τέλος του πολέμου και για τις οποίες υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, γιατί πάρα πολλοί τα μπερδεύουν ή θέλουν να τα μπερδέψουν» είπε.

Από ΜΜΕ των Αλβανών σε Σκόπια-Αλβανία γίνεται γνωστό πως έχει επέλθει συμφωνία εδώ και καιρό.Σχετικά με την ΑΟΖ, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι βρισκόμαστε «στον τελειωμό αυτής της διαπραγμάτευσης».

«Εμείς θέλουμε» είπε «να έχουμε 100% την επήρεια των λύσεων, ιδιαίτερα αυτών που είναι πάνω από την Κέρκυρα, πριν απ’ όλα των Οθωνών. Το λέω αυτό διότι στη συμφωνία που έγινε το 2009, πήραμε την επήρεια 100%.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας έκανε μια διαπίστωση:

Ότι στη συμφωνία που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1977 για την υφαλοκρηπίδα με την Ιταλία, η επήρεια που έδινε ο ίδιος ο Καραμανλής στους Οθωνούς ήταν 70%. Άρα εκεί υπάρχει μια νομική δυσκολία, αλλά νομίζω ότι θα την υπερβούμε και θα την τακτοποιήσουμε στο μέγιστο» εξήγησε.

Αναφορικά με την αιγιαλίτιδα ζώνη στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία είπε ότι:

«Η επέκτασή της είναι ο διπλασιασμός της Αιγιαλίτιδας Ζώνης, δηλαδή στο θαλάσσιο χώρο είναι διπλασιασμός της κυριαρχίας μας» και ότι αυτή «θα την επεκτείνουμε σταδιακά».

 

 

pentapostagma

Back to top button