breaking newsΕλλάδα

Νέες αποκαλύψεις: Και δεύτερη ρύθμιση στα αδέλφια Τσίπρα

Νέες αποκαλύψεις φέρνει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» σχετικά με τη ρύθμιση του δανείου που έχουν κάνει τα αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2018, µία µόλις ηµέρα µετά την παραίτηση-αποποµπή της Ράνιας Αντωνοπούλου και του υπουργού Οικονοµίας και Ανάπτυξης, ∆ηµήτρη Παπαδηµητρίου, για λόγους ευθιξίας, έπειτα από το θέµα που προέκυψε µε το επίδοµα ενοικίου (συνολικού ποσού 23.000 ευρώ) που λάµβανε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο κήνσορας της διαφάνειας Αλέξης Τσίπρας, µε το γνωστό ύφος του αδέκαστου πολιτικού, δήλωνε µεταξύ άλλων, µε αφορµή αυτή την υπόθεση, από την Τρίπολη όπου έκανε περιοδεία:

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καµιά περίπτωση και για κανέναν λόγο να συµβιβαστεί µε οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική (….). Γι’ αυτό και σε ό,τι µας αφορά, δεν πρόκειται ποτέ, σε καµιά περίπτωση και για κανέναν λόγο, να συµβιβαστούµε µε την ταύτιση του ηθικού µε το νόµιµο.

 

Για εµάς ό,τι γίνεται νόµιµα, δεν είναι αυτοµάτως και εγγεγραµµένο στις δικές µας αξίες, στη δική µας ηθική».

Τα όσα αποκάλυψαν την περασµένη εβδοµάδα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και προκάλεσαν σάλο στο πανελλήνιο για τη νόµιµη κατά την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς που ακολούθησε (άραγε και ηθική;), ευνοϊκή ρύθµιση δανείου ύψους 243.544 ευρώ της τεχνικής εταιρείας της οικογένειας Τσίπρα µε καταβολή µόλις 300 ευρώ τον µήνα για δύο χρόνια, αλλά και την υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενηµερότητας και του τρόπου µε τον οποίον απηλλάγη από το δικαστήριο ο αδελφός του πρωθυπουργού ∆ηµήτριος Τσίπρας, προκάλεσαν βαθιές ρωγµές στο «ηθικό πλεονέκτηµα» που η κυβέρνηση διαφύλασσε «ως κόρην οφθαλµού».

Σήµερα τα «Π» φέρνουν στο φως και µια νέα, δεύτερη υπόθεση ρύθµισης δανείου της εταιρείας «∆ΙΟ∆ΟΣ Ο.Ε.», στην οποία ως γνωστόν συµµετέχουν ως οµόρρυθµοι εταίροι τα αδέλφια του πρωθυπουργού, ∆ηµήτρης Τσίπρας και Ζαννέτ Τσίπρα, που θα προκαλέσει αντιδράσεις και κυρίως την ανάγκη να δοθούν πειστικές (αυτήν τη φορά) απαντήσεις.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφηµερίδα, µία από τις τέσσερις συστηµικές τράπεζες (άλλη από αυτή που είχε δώσει το πρώτο δάνειο, που αποκάλυψαν τα «Π» την περασµένη εβδοµάδα) χορήγησε ποσό 850.000 ευρώ το 2004 δυνάµει της υπ. αριθµ. 1972112/04.11.2004 σύµβασης πιστώσεως µε ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασµό.

Οπως ρητά προκύπτει από την 05/09/2015 αίτηση ασφαλιστικών µέτρων της τράπεζας, η οποία κατατέθηκε 10 ολόκληρους µήνες µετά(!) τη χορήγηση της πίστωσης των 850.000 ευρώ, η «∆ΙΟ∆ΟΣ Ο.Ε.» έκανε χρήση της πίστωσης για όλο το προηγούµενο διάστηµα χωρίς «να έχει δοθεί καµία απολύτως ασφάλεια υπέρ της Τράπεζας», από την ηµέρα που χορηγήθηκε η πίστωση έως την ηµέρα που κατατέθηκε η αίτηση της τράπεζας.

Με λίγα λόγια, κατά τα φαινόµενα, η πίστωση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 850.000 ευρώ φέρεται να δόθηκε χωρίς καµία εξασφάλιση το έτος 2004.

Πηγή: www.parapolitika.gr

Back to top button