breaking newsΕλλάδα

Πάνω από 160.000 υπογραφές κατά Ψινάκη

Στους 87 οι νεκροί - Αγώνας δρόμου για τους αγνοούμενους

 

Και κατά του αιτήματος του δήμου να μην κριθούν αναδασωτέες οι περιοχές που κάηκαν

Μετά την οργή των κατοίκων της περιοχής, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης έχει πλέον να αντιμετωπίσει και μια σοβαρή… διαδικτυακή απειλή, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέσω του ειδικού ιστοχώρου συλλογής υπογραφών Avaaz στρέφονται (και) κατά του αιτήματός του δήμου, οι περιοχές που κάηκαν στο Μάτι να μην κριθούν αναδασωτέες.

Συγκεκριμένα, πολίτες από όλη την Ελλάδα καλούν την κυβέρνηση να χαρακτηρίσει επειγόντως ως αναδασωτέες όλες τις δασικές εκτάσεις που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές, ιδιώς μετά τις δηλώσεις του κ. Ψινάκη στον ΣΚΑΪ, όπου παραδέχτηκε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κηρυχθεί αναδασωτέα η καμένη δασική έκταση στον δήμο του.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στην εγκύκλιο του ΥΠΕΝ που ισχύει από το καλοκαίρι του 2017, η οποία προστατεύει τις καμένες δασικές εκτάσεις από τους καταπατητές και τα αυθαίρετα, ανακηρύσσοντας τις αυτομάτως αναδασωτέες και ήδη μέσω Avaaz έχουν συγκεντρωθεί περίπου 160.000 υπογραφές πολιτών που απαιτούν να εφαρμοστεί ο νόμος.
Το αίτημα με τίτλο «Κάντε τη στάχτη δάσος», αναφέρει:

«Απευθυνόμαστε στον Υπ. Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλο και τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές. Απαιτούμε να κινήσετε άμεσα διαδικασίες για να αναδασωθούν επειγόντως οι καμένες δασικές εκτάσεις.

Χωρίς “παραθυράκια” και εξαιρέσεις – για να γίνει ξεκάθαρο σε όποιους επιτήδειους προβλέπουν να εκμεταλλευτούν αυτή την τεράστια τραγωδία ότι: τα δάση μας δε θα γίνουν οικόπεδα, αυθαίρετα, ορυχεία και τουριστικά θέρετρα. Ας ενωθούμε όλοι, για να κάνουμε τη στάχτη, δάσος».

 

Back to top button