breaking newsΕλλάδα

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ…«ΒΑΡΟΣ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παρά του ότι η περιοχή της Ανατολικής Θράκης στην Τουρκία ψηφίζει μόνιμα το Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα ταχείας ανάπτυξης της περιοχής, σκοπεύοντας στην ανάδειξη της στρατηγικής της σημασίας η οποία, όπως πιστεύουν στην Άγκυρα, θα παίξει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στα επόμενα χρόνια.

Έτσι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı, η νέα τουρκική κυβέρνηση ανακοινώσε ότι θα διατεθούν μεγάλα κονδύλια από εκατομμύρια λίρες για 27 σημαντικά προγράμματα ανάπτυξης της περιοχής.

Συγκεκριμένα από τα 27 αυτά προγράμματα 4 αφορούν την περιοχή του Tekirdağ, δηλαδή την παλιά Ραιδεστό, 8 προγράμματα αφορούν την περιοχή του Kırklareli, δηλαδή την παλιά ελληνική Σαράντα Εκκλησιές, και 9 προγράμματα την περιοχή της Edırne, δηλαδή της Αδριανουπολης. Άλλα 5 προγράμματα αφορούν γενικότερες επενδύσεις στην περιοχή.

Να σημειώσουμε ότι ήδη όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, έχει φτάσει στην ανατολική Θράκη ο περίφημος ενεργειακός αγωγός Soyth Stream, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Δύση .

Ερώτημα βέβαια είναι από εδώ και μετά προς τα που θα κατευθυνθεί, καθώς και η Βουλγαρία και η Ελλάδα δέχονται πιέσεις να μην τον προωθήσουν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Back to top button