breaking newsΕλλάδα

Συγκλονιστικό! Η Διονυσία Περπερίδου αποκαλύπτει την υποκρισία όσων λένε ότι όλα στο Μάτι είναι αυθαίρετα 

Οργανωμένα συμφέροντα μετέτρεψαν την περιοχή από αγροτική σε δασωμένη, για να έχουν ομήρους και να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες. Δασαρχεία, Πολεοδομίες, επιτήδιοι και πολιτικάντηδες, όλοι στο κόλπο…

“Μα είναι μέσα σε δάσος. Έχουν χτίσει αυθαίρετα”

Αφιερωμένο σε όσους βγαίνουν και λένε “μα είναι μέσα σε δάσος. Έχουν χτίσει αυθαίρετα” μπας και κάποια στιγμή καταλάβουν ότι πρέπει να το βουλώσουν το ρημάδι τους.

Πρώτη φωτογραφία: 1945. Καθαρά αγροτική περιοχή. Ενδέχεται να είναι διανομή του Υπουργείου Γεωργίας.

Δεύτερη φωτογραφία: 1960. Η περιοχή αρχίζει να οικοδομείται. Χαράζονται δρόμοι. 

Τρίτη φωτογραφία: 1967 Η περιοχή είναι σε πλήρη οικοδομική ανάπτυξη.

Τέταρτη φωτογραφία: 1983. Η περιοχή είναι πλήρως οικοδομημένη.

Πέμπτη φωτογραφία: 2010. Πλήρως οικοδομημένη περιοχή. Με έντονη βλάστηση. Από πεύκα.

Η περιοχή ΔΕΝ ήταν πάντα δάσος, ήταν αγροτική – οικιστική. Δάσος άρχισε να γίνεται μετά το 1983.
Τότε που δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αεροφοτογραφίες, από το σπίτι, τότε που άλλαξε η νομοθεσία και για να βγει μία οικοδομική άδεια ήθελες πολύ λάδι, τότε που μας προέκυψαν “οι τιμωροί του περιβάλλοντος”. Με το αζημίωτο πάντα. 

Οι δασικές αστυνομικές διατάξεις απαγόρευσης κοπής για 10 χρόνια, όπως αυτή που ανάρτησα εχθές, οδηγούν σε “δασωμένους αγρούς”. Την χαρά των “τιμωρών του περιβάλλοντος” (δημοσίων και ιδιωτών) που έστησαν καριέρες και έβγαλαν χρήματα εις βάρος των υπολοίπων και του περιβάλλοντος.

Η “χθεσινή” ανάρτηση της Περπερίδου:

Απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά για ολόκληρη την περιοχή αρμοδιότητάς του, με την οποια απαγορεύει να οργώσουμε τα χωράφια μας, να κλαδέψουμε τα δένδρα μας ή να μαζέψουμε χόρτα να φάμε! Για τα επόμενα 10 χρόνια!
“ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ:
Την υλοτομία, κλάδευση ή εκρίζωση κάθε δασικού δένδρου,θάμνου,φρύγανου και χόρτου για λόγους προστατευτικούς, δασοπονικούς, αισθητικούς, τουριστικούς και γενικά για λόγους κοινής ωφελείας, που φύονται μέσα σε γεωργικές ή δενδροκομικά καλλιεργούμενες εκτάσεις, σε δάση, δασικές εκτάσεις, φρυγανώδεις ή χορτολιβαδικές εκτάσεις, βραχώδεις εξάρσεις και γενικά ακάλυπτους χώρους, Δημόσιους ή μη, πάρκα, άλση και κοινόχρηστους χώρους χωρίς άλλο ιδιαίτερο χαρακτηρισμό οι οποίοι έχουν αποκτήσει εν τοις πράγμασι χαρακτήρα πάρκου ή άλσους εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου που περιβάλλονται από τον οικιστικό ιστό χωρίς να έχουν ενταχθεί σε σχέδιο πόλης.Τυχόν υλοτομία των παραπάνω μπορεί να γίνει μόνον κατόπιν αδείας της Δασικής Αρχής”

Αξίζει να διαβαστούν και τα έχοντας υπόψη.
ΥΓ: Η περιοχή που φαίνεται στις αεροφωτογραφίες είναι στην Αργυρά Ακτή.

Σημερινή ανάρτηση:
Λένε οι άνθρωποι που καταστράφηκαν “μα είχαμε άδειες” και κάποιοι τους δείχνουν με το δάχτυλο, λέγοντας “μα τετραώροφα στο “δάσος”;

ΓΟΚ 1973 ΝΔ8/1973 – άρθρα 40 & 48 – Αμιγής ελευθέρα δόμηση.
Προβλέπεται εκτός σχεδίου ανάπτυξη περιοχών και κτήρια έως με ύψος έως 75 μέτρα.

ΠΔ 270/ 1985 Τροποποίηση όρων και περιορισμών δόμησης γηπέδων κειμένων εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων και εκτός των νομίμων υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών.
Οι αρτιότητες στα εκτός σχεδίου γήπεδα ξεκινάνε από τα 750 τμ για οικόπεδα που ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ κατά την 12-11-1962.

Back to top button