breaking newsΕλλάδα

«Τι να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα για τη φωτιά;» Εξοργιστική δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής

Δεν δώσαμε εντολή εκκένωσης – Οι άνθρωποι που χάθηκαν δεν μπορούσαν να σωθούν

Κυνικός και προκλητικός εμφανίσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, αφού μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, αφενός παραδέχθηκε ότι δεν ελήφθη καμία απόφαση για εκκένωση των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά, αφετέρου επιχείρησε να δικαιολογήσει τους 84 νεκρούς λέγοντας ότι τα γεγονότα ήταν τέτοια που «τρέχαμε πίσω από τα γεγονότα».

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, ο κ.Φιλίππου έριξε ευθύνη στους πυρόπληκτους και τους δημοσιογράφους: «Ποιός σας είπε ότι αν λέγαμε στον κόσμο να φύγει, θα έφευγε;», είπε και στη συνέχεια κατηγόρησε τους δημοσιογράφους Γιάννη Αντύπα και Χρήστο Μπόκα, ότι δεν θέλουν να τον ακούσουν, αλλά είναι … «κατεθυνόμενοι να λένε αυτά που λένε»!

Ο αντιπεριφερειάρχης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι δεν βρισκόταν στην Ελλάδα την περασμένη Δευτέρα, αλλά «πήρε το πρώτο αεροπλάνο και γύρισε».

Επιχείρησε να ακυρώσει τη σημασία του μέτρου της εκκένωσης, λέγοντας ότι είναι προληπτικό και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Τί να κάναμε; Να παίρναμε ντουντούκα μέσα στη φωτιά;

Πώς θα γινόταν πρακτικά; Ποιοί θα έμπαιναν στη φωτιά; Και οι αστυνομικοί άνθρωποι είναι…» Να σημειωθεί πάντως, πως στον υπόλοιπο κόσμο η ενημέρωση έχει πάψει εδώ και δεκαετίες να γίνεται με ντουντούκες , αφού χρησιμοποιούνται πιο σύγχρονα μέσα, όπως η μαζική αποστολή sms στους χρήστες κινητών που βρίσκονται στις πληττόμενες περιοχές και εντοπίζονται μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, ο κ.Φιλίππου είπε για την εκκένωση: «Εστω κι έβγαινε η ανακοίνωση. Σπίτι – σπίτι πως θα πας για να ελέγξεις;»

Στην ερώτηση αν υπάρχουν σχέδια, ο αντιπεριφερειάρχης απάντησε: «Υπάρχουν σχέδια, αλλά έχουμε και τον απρόβλεπτο παράγοντα. Σχέδια έχεις με φυσιολογικές συνθήκες», υποστήριξε ότι «η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε ένα τέταρτο» και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν «γιατί δεν πέρασαν περιπολικά να διώξουν τον κόσμο».

Ο κ.Φιλίππου σημείωσε ότι αν γύριζε ο χρόνος πίσω δεν ξέρει αν θα έκανε κάτι διαφορετικό και εκτίμησε ότι οι άνθρωποι που χάθηκαν δεν μπορούσαν να σωθούν. Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι αν η Μαραθώνος είχε μείνει ανοιχτή «θα είχαν χαθεί κι άλλοι τόσοι».

 

 

crashonline

Back to top button