breaking newsΕλλάδα

Φόβοι για εκατόμβη νεκρών: «Θα αυξηθούν τα θύματα» – Βίντεο-σοκ από το Μάτι

 

Συνεχίζεται η εθνική τραγωδία, ενώ οι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών που θα αυξηθούν επιβεβαιώνονται πλέον και από τα πιο επίσημα χείλη.

Στην προσπάθεια εντοπισμού τους συμμετέχουν και οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί εντατικούς ελέγχους μαζί με την αστυνομία στα καμένα σπίτια στην περιοχή Μάτι.

Την ανησυχία του ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών αυτής της τραγωδίας, εξέφρασε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Νίκος Οικονομόπουλος.

«Οι φόβοι μας ότι δεν τελειώσαμε με το θέμα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την τραγωδία βγαίνουν αληθινοί και με περισσότερη ένταση συνεχίζουμε τον έλεγχο των καμένων σπιτιών, μαζί με την αστυνομία φυσικά, προκειμένου να εντοπίσουμε αγνοούμενους εγκλωβισμένους, ακόμα και νεκρούς», τονίζει ο κ. Οικονομόπουλος.

Μέχρι στιγμής η διασωστική ομάδα, αποτελούμενη από 20 άτομα με επικεφαλής τον κ. Ανδριόπουλο -έναν έμπειρο διασώστη, όπως επισημαίνει ο κ. Οικονομόπουλος- έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους σε περίπου 120 σπίτια, ενώ έχουν ελέγξει και όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής που υπήρχαν πληροφορίες ότι πιθανώς εκεί να υπήρχαν θύματα, αλλά όπως λέει «όλα αυτά ήταν αβάσιμα».

«Δυστυχώς επειδή οι αναζητήσεις αγνοουμένων είναι πάρα πολλές και αυτό μας δίνει να καταλάβουμε ότι πολλοί άνθρωποι δεν βρίσκουν τους ανθρώπους τους, είναι λογικό μέσα σε αυτούς να υπάρχουν και άτομα τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτό μένει να διαπιστωθεί μέσα από την έρευνα των καμένων κατοικιών», τονίζει ακόμα ο κ. Οικονομόπουλος.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πολλές καταγγελίες ανθρώπων, που τηλεφωνούν και δεν εξυπηρετούνται.

Όπως λέει ο ίδιος, «έξω από το δημαρχείο έχουμε δημιουργήσει έναν πρόχειρο σταθμό πρώτων βοηθειών, όπου τον έχουμε για τις ανάγκες μετατρέψει και σε κέντρο εξυπηρέτησης των πολιτών, με τους ανθρώπους μας από την κοινωνική πρόνοια που είναι εκεί μαζί με τις νοσηλεύτριες του νοσηλευτικού τμήματος, οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν τον κόσμο στα διάφορα τραύματά τους ή στα διάφορα προβλήματα τα οποία έχουν και από κει κρίνουμε και με τους γιατρούς της κινητής μονάδας αν πρέπει να προωθηθούν στα νοσοκομεία, αν χρειάζεται να πάνε κάπου να αναπαυθούν. Έχουμε δημιουργήσει και έναν τέτοιο χώρο φιλοξενίας στο κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας με 75 κρεβάτια».

«Είμαστε μπροστά στο κακό που έχει συμβεί διαθέσιμοι να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας που μέσα από το μεγάλο σοκ που υπέστησαν, έχουν και αυτή τη στιγμή που μιλάμε την ανάγκη μας και θα την έχουν και τις επόμενες μέρες και από κει και πέρα φαντάζομαι το κράτος με τις υπηρεσίες του τις αρμόδιες θα λειτουργήσει», τονίζει ο κ. Οικονομόπουλος και διευκρινίζει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται και τις επόμενες ώρες και θα συνεχιστεί και αύριο.

Σημειώνεται ότι ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκλονιστικά βίντεο από το Μάτι: Τα τελευταία λεπτά λίγο πριν οι φλόγες εγκλωβίσουν τα 26 θύματα

Δύο συγκλονιστικά βίντεο αποκαλύπτουν τα τελευταία λεπτά των 26 ανθρώπων στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής, λίγο πριν τον όλεθρο.

Οπως μεταδίδει το protothema, στο ένα βίντεο, το οποίο έχει ληφθεί από εθελοντή δασοπυροσβέστη που κινείται με τη μοτοσικλέτα του στην περιοχή, δείχνει τα αυτοκίνητα που έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί σταματημένα και κλειδωμένα στη Λ.Ποσειδώνος. Οι πυροσβέστες ακούγονται να λένε ότι οι πολίτες «παράτησαν τα αυτοκίνητά τους και έφυγαν και πήραν και τα κλειδιά»

Πίσω τους βρίσκεται το πύρινο μέτωπο, ενώ μπροστά τους ο γκρεμός, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν, με τις τραγικές συνέπειες που ακολούθησαν.

Στο δεύτερο βίντεο, ο εθελοντής με έναν φακό ψάχνει ανάμεσα στα καμένα αυτοκίνητα, τυχόν απανθρακωμένους.

Οι 26 εντοπίστηκαν νεκροί σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα. Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε.

Δείτε τα βίντεο:

 

Δρούγος για την πύρινη λάιλαπα! 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ-ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΚΑ POY HTAN ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗ-ΜΑΚΡΗ-ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ-ΜΑΤΙ-ΡΑΦΗΝΑ-ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΣΤΙΚΗΣ.ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑ-ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΕΚΤΑΣΙΑΚΑ ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΠΡΟΑΣΤΕΙΑΚΗ.

2 ) ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ/ , ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΕΠΑΡΚΩΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ «ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑΤΟΣ», ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ LESSONS LEARNED ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΕ ΗΛΙΕΙΑ-ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΑ LESSONS LEARNED.

3) ΔΕΝ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΑΜΕΣΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ. ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

4) ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ Ο Α/ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΚΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΔΙΕΠ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΚΗ.

5) Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑΚΗ. ΑΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ «ΜΠΑΛΑΔΟΡΙΣΤΑΝ»…ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΗΝ ΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ….(ΚΑΛΑ ΑΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΕΔΙΙΚΟ ΣΤΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ/ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΠΑΠΙΓΙΟΝ(!), ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΞΟΔΟ ΣΕ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ…..)

.pentapostagma.gr/

Back to top button