breaking newsΕλλάδα

«Όργιο» προπαγάνδας από το Μ. Μαξίμου – Μας «δουλεύουν» κατάμουτρα – Φιέστα στο Καστελόριζο και προεκλογικές παροχές ετοιμάζει ο Αλέξης

 

Οργιάζει η κυβερνητική προπαγάνδα με την οργάνωση γιορτών στο Καστελόριζο, για την »έξοδο» από το μνημόνιο.

 

Οι φιέστες που οργανώνει η κυβέρνηση Τσίπρα επιβεβαιώνουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών, καθώς αποτελούν μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει τις απώλειες μετά από την κάκιστη πολιτική των τελευταίων μηνών, που μόνο αντιδράσεις έχει προκαλέσει.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας μετά την απέλαση των διπλωματών υπό αναπόδεικτες κατηγορίες, αλλά και η εσωτερική πολιτική δημιουργούν τρύπες στο καράβι» της συγκυβέρνησης, ενώ όλα τα σενάρια πλέον είναι ανοικτά.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρέουν σταδιακά στις δημοσκοπήσεις, ενώ λόγω των παραπάνω χάνουν σημαντικούς συμμάχους και υποστηρικτές, με πολύ πιθανό το σενάριο των πρόωρων εκλογών. 

Στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για νέες πανηγυρικές φιέστες, αυτή τη φορά για την έξοδο από τα Μνημόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει όχι μία, αλλά τουλάχιστον δύο φιέστες μετά τις 20 Αυγούστου.

Μία στο Καστελόριζο και μία πιθανότατα στην Πνύκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το Καστελόριζο έχει κλειδώσει και για συμβολικούς λόγους. Το 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την είσοδο της Ελλάδας στα Μνημόνια από το Καστελόριζο.

Υπενθυμίζεται ακόμα πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο. «Δεν θα αφήσουμε την κακή πινελιά, που από ατύχημα -θέλω να πιστεύω- δόθηκε σε αυτόν τον τόπο, με το διάγγελμα των κακών μαντάτων του μνημονίου», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει:

«Δεσμεύομαι ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε -και τυπικά- από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, θα είμαι εδώ μαζί σας. Όχι για διάγγελμα, αλλά για να γιορτάσουμε και να ατενίσουμε το μέλλον του τόπου με περισσότερη αισιοδοξία. Σας ευγνωμονούμε», κατέληγε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο δεν θα περιοριστεί μόνο στην επίσκεψη και της δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Καστελόριζο και γι αυτό θα πραγματοποιηθεί φιέστα και στην Αθήνα.

Εξάλλου οι κυβερνητικές διαθέσεις, αλλά και αυτές του πρωθυπουργού, έγιναν ξεκάθαρες μετά το Eurogroup του Ιουνίου και τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος. Τότε η φιέστα της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο και ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για πρώτη φορά με γραβάτα την οποία του είχε δανείσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δώστα όλα» στη ΔΕΘ

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να «τα δώσει όλα» στην ομιλία του στη ΔΕΘ , στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Εκεί αναμένεται να προαναγγείλει την μη περικοπή των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2019, την μείωση του ΦΠΑ πιθανότατα κατά 3 μονάδες και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αυτές οι κοινωνικές παροχές θα γίνουν νόμοι του κράτους μέσα στον προσεχή Οκτώβριο.

Προεκλογικό κλίμα στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση διήρκεσε τρεις ώρες και ασχολήθηκε με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Στον απόηχο της σφοδρής σύγκρουσης των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της τρίωρης συζήτησης στο ανώτερο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και διεθνώς, αλλά και ο σχεδιασμό για την έξοδο από το μνημόνιο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση τον Αύγουστο.

Πυρετώδεις είναι όπως φαίνεται ήδη οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων, από τις 21 Αυγούστου και μετά, ούτως ώστε η κυβέρνηση να «πανηγυρίσει», την έξοδο από τα μνημόνια. Επικρατέστερη ιδέα είναι μια φιέστα στο Καστελόριζο. 

Αντίστοιχη εκδήλωση ωστόσο, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, με την Πνύκα να προκρίνεται ως τόπος διεξαγωγής της, όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, γεγονός που μαρτυρά που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Οι συντάξεις και η συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται επίσης ότι θα καθορίσουν τον σχεδιασμό του Μαξίμου για εκλογές.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να καλλιεργεί προσδοκίες ότι θα καταφέρει να πετύχει την αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, χωρίς μονομερείς ενέργειες αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Εκεί πάνω σκοπεύει να κτίσει και όλο το πακέτο των φοροελαφρύνσεων και των παροχών που θα πάρει μαζί του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη θέση τη δική του και του κόμματός του.

 

.pentapostagma

 

 

Back to top button