breaking newsΔιεθνή

Ιράν: Βίντεο από το ρεσάλτο Ιρανών σε ελληνικό τάνκερ στον κόλπο του Ομάν

 

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 20χρονο Έλληνα δόκιμο πλοίαρχο που βρίσκεται ανάμεσα στο πλήρωμα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοικτήτριας εταιρίας δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τους «πειρατές»

Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της κατάληψης από τις ιρανικές δυνάμεις του δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για τον 20χρονο Έλληνα δόκιμο πλοίαρχο που βρίσκεται ανάμεσα στο πλήρωμα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοικτήτριας εταιρίας δεν υπάρχει καμία επικοινωνία, καθώς οι «πειρατές» έθεσαν εκτός λειτουργίας το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών.

Με βάση την τελευταία γνωστή θέση του σκάφους, φαίνεται ότι το St. Nikolas βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στο λιμάνι του Bandar Abass, στο Ιράν.

Στο τάνκερ επιβαίνουν 19 ναυτικοί, 18 Φιλιππινέζοι και 1 Έλληνας.

Τα ιρανικά μέσα μετέδωσαν πως το πολεμικό ναυτικό του Ιράν κατέλαβε το αμερικανικό τάνκερ (έτσι χαρακτηρίζουν το ελληνικών συμφερόντων πλοίο) κατόπιν δικαστικής εντολής ενώ από περιγραφές προκύπτει ότι περίπου έξι έντοπλοι άνδρες με μαύρες στολές και μάσκες στρατιωτικού τύπου ακινητοποίησαν το πλήρωμα και το μετέφεραν σε κάποιο ασφαλές λιμάνι.

Το πλοίο είχε φορτώσει 145.000 τόνους αργού πετρελαίου στο λιμάνι της Βασόρα στο Ιράκ και κατευθυνόταν προς την Τουρκία, ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το περιστατικό και βρίσκεται σε επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει αρχικά με τον Έλληνα ναυτικό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει με ασφάλεια πίσω στην πατρίδα.

PrimeNews.

Back to top button