breaking newsΚύπρος

H Τρομοκρατία του Πιστολιού…

 

του Κώστα Ν. Χατζηκωστή

 

 Η Κυβέρνηση επέδειξε όχι μόνο αδεξιότητα και ανευθυνότητα στη διαχείριση της κρίσης της οικονομίας στον Συνεργατισμό. Επέδειξε πρωτοφανή επίδοση σε ψευδολογίες και κουτοπονηριές.

Ο Κυπριακός Λαός συγχυσμένος, αμήχανος και πανικόβλητος παρακολούθησε και παρακολουθεί τις κατά συρροή παραπλανήσεις του από την Κυβέρνηση… 

Ο Λαός δέχεται, παθητικά, να εμπαίζεται. Δέχεται, υπομονετικά, να «κουρεύεται»… Δέχεται χωρίς αντίδραση, χωρίς αντίσταση, χωρίς οργή τα δεινά που του συσσωρεύει η ανεπάρκεια των πολιτικών ηγετών που ο ίδιος επιλέγει.

Του λέγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι η Κύπρος προχωρεί σε ορθές διαδρομές και έχει πετύχει αξιοζήλευτες οικονομικές επιδόσεις. Χαίρεται ο Λαός…

Του λέγει ότι πέτυχε ν’ αντιμετωπίσει επιτυχώς το τραπεζικό πρόβλημα της Κύπρου. Ο Λαός πανηγυρίζει γι’ αυτό. Του λέγει ότι η Κυπριακή Οικονομία είναι ισχυρή. Ο Λαός ζητωκραυγάζει… Και ύστερα κλαίει και θρηνεί.

     Αυτός ο Λαός ζει και βυθίζεται στην οικονομική ύφεση και στην οικονομική αβεβαιότητα, με τη συνενοχή της σιωπής και απάθειάς του. Η καθημερινότητά του γίνεται πιο ζοφερή. Η προοπτική της Κυπριακής Οικονομίας, της Οικονομικής της Ζώνης, της νέας πορείας του Κυπριακού, είναι απελπιστικά δυσοίωνα.

Ο Λαός δεν ζητά να μάθει

. Δεν αμφισβητεί τους πολιτικούς ηγέτες και τους μικροπολιτικής εκτροφής, λαϊκισμούς τους. Φωνάζουν, κραυγάζουν, απειλούν, κατηγορούν τα Κόμματα την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρό της. Τελικώς, όμως, στηρίζουν τις κυβερνητικές μοιραίες ανευθυνότητες χάριν δήθεν του δημοσίου συμφέροντος!..

Και ο λαός «ανακουφίζεται» γιατί το πιστόλι που είναι στον κρόταφο… έφυγε. Όταν θα ξανάρθει… βλέπουμε.

     Ο Λαός όφειλε να γνωρίζει τη σημερινή πραγματικότητα. Τη ζει.. Και τις αυριανές βέβαιες εξελίξεις, οφείλει να τις ξέρει. Τις αγνοεί. Έπρεπε να γνωρίζει πού στέκεται και πού θα βρεθεί. Δεν ξέρει.

Η πολιτική ηγεσία στην ερασιτεχνική συμπεριφορά της, αντί να διαφωτίζει, συσκοτίζει τον Λαό. Θέλει να τον διαχειρίζεται εύκολα με εξαπατητικές φόρμουλες. Με αυτή την τεχνοτροπία, με αυτές τις αλλεπάλληλες ανευθυνότητες, δεν καταστράφηκε απλώς στο θέμα της εθνικής και πολιτειακής του επιβίωσης. Καταστράφηκε και θα συνεχίσει, εν τω μεταξύ, να καταστρέφεται ενδημικά η οικονομική του ζωή.

     Το πιστόλι στον κρόταφο του Αναστασιάδη το 2013 κατεδάφισε το τότε ήδη ετοιμόρροπο Τραπεζικό Σύστημα. Κανείς δεν μας εξήγησε γιατί και πώς βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνεδρία του Γιούρογκρουπ, ώστε να επισημανθεί η ύπαρξή του στις Βρυξέλλες και να υποστεί το πιστόλι στον κρόταφο…

Το πιστόλι για τον ζωντανό και ανθηρό (έτσι έλεγαν) Συνεργατισμό, τοποθετήθηκε απότομα και πάλι με την ίδια αποφασιστικότητα του 2013.

Και τότε και σήμερα η πολιτική ηγεσία αναζητά δικαιολογίες για την αδυναμία της να προλαμβάνει και να αποτρέπει συμφορές και πιστόλια στον κρόταφο. Καταφεύγει  η Κυβέρνηση και άλλοι στην οικονομικοπολιτική τρομοκρατία και στην έκκληση για «υπεύθυνη στάση» ώστε να σωθεί η οικονομία και ο Λαός!

     Η οικονομική προοπτική δεν φαίνεται ν’ απασχολεί σοβαρά. Ούτε τον λαό, ούτε την ηγεσία. Υπάρχουν στην Κύπρο των 800.000 πολιτών, 75.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Περίπου 200.000 συνταξιούχοι. Άλλες 200.000 περίπου ανήλικοι. Ποιοι θα εργάζονται και τι θα παράγουν για να τροφοδοτούν αυτή τη μικρομεγάλη Πολιτεία με τους δαπανηρούς αρχοντοχωριατισμούς της; Μια Πολιτεία η οποία απώλεσε την αίσθηση του μέτρου και των δυνατοτήτων της και πράττει και λέγει παράλογα και μοιραία πράγματα.

 

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/opinions/costas-n-hadjicostis/2472/-h-tromokratia-tou-pistoliou

Back to top button