breaking newsΕλλάδα

O Στρατευμένος ΄Αθεος Έλληνας Αλέξης Τσίπρας Προδίδει τον Λαό του, την Ορθοδοξία και την Ρωσία

Η Μόσχα προσπαθεί να αποτρέψει τις χώρες των Βαλκανίων να ενταχτούν στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα έλαβε μέτρα εναντίον της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Αλέξης Τσίπρας είχε προηγουμένως δηλώσει πως η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος. Τι είναι αυτό που προκάλεσε τόσην οργή στην Αθήνα;

 

Lyuba Lulko (Stepushova),Pravda.Ru  

[Μετά το αιχμηρό σχόλιο του διεθνούς ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today, που αναδημοσιεύθηκε από το αμερικανικό Zero Hedge, και η ιστορική ρωσική εφημερίδα Πράβδα, σε άρθρο με τον ανωτέρω τίτλο, ασχολείται με το αίνιγμα της αιφνίδιας πνευματικής τρικυμίας αντιρωσισμού του κ. Τσίπρα,  για τα αίτια της οποίας διατυπώνει και την ασεβή υπόνοια για «έναν ελκυστικό τραπεζικό λογαριασμό και υποσχέσεις άνετου μετακυβερνητικού βίου».                                                                                                                                        
Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι η άλλοτε επίσημη εφημερίδα του σοβιετικού καθεστώτος, ενώ φροντίζει να εκφράζει το λαϊκό αίσθημα, δεν συμπλέει πάντοτε με τις επίσημες θέσεις της σημερινής ρωσικής κυβέρνησης και στο συγκεκριμένο άρθρο προχωρεί μάλιστα σε απόσταση από αυτές.                                                                                                                                      
Αλλά ιδού αυτούσιο το άρθρο της Λιούμπα Λούλκο Στεπούσοβα, στην Πράβδα:]

 

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

 

Η συμφωνία που υπογράφτηκε στις 19 Ιουνίου μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας (επίσημο όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) για την μετονομασία της σε Βόρειο Μακεδονία, πυροδότησε διαμαρτυρίες και στις δύο χώρες.

Οι Μακεδόνες αντιτάχτηκαν σθεναρά κατά του ενδεχομένου η «Κεντρική Μακεδονία» – δηλαδή η Ελλάδα, να προσαρτήσει το κράτος τους κάποτε στο μέλλον.

Οι Έλληνες δεν θέλουν να παραδώσουν το όνομα και τις ιστορικές ρίζες τις πατρίδας τους στην Μακεδονία. Η ελληνική κυβέρνηση έκρινε πως αυτές τις διαμαρτυρίες τις σκηνοθέτησε η Ρωσία. Συμπέρανε ότι η Μόσχα αναμιγνύεται στις υποθέσεις της και αποφάσισε να απελάσει τέσσερεις Ρώσους διπλωμάτες (σε δυο άλλους δεν επετράπη να μπουν στην Ελλάδα).

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε λίγο αργότερα ότι η Ρωσία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε απάντηση. Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών συνέστησαν στην Ρωσία να πάψει να μεταχειρίζεται την Ελλάδα με έλλειψη σεβασμού.

«Δηλώσεις από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών δείχνουν χαρακτηριστική έλλειψη σεβασμού σε μια τρίτη χώρα όπως επίσης και έλλειψη κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, όπου τα κράτη, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, έχουν την ανεξαρτησία τους και μπορούν να εφαρμόζουν ανεξάρτητη, δημοκρατική και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική», ανέφερε η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Η φράση «ανεξάρτητη πολιτική» δεν μοιάζει να αντέχει στον έλεγχο, δοθέντος ότι οι ευρωπαϊκές ιθύνουσες τάξεις προπαγανδίζουν Δυτικές αξίες και προάγουν Δυτικές πολιτικές. Αλλά ούτε και η λέξη «δημοκρατική» μοιάζει και εδώ η κατάλληλη, αφού δημοκρατία σημαίνει την εκπλήρωση της λαϊκής θέλησης και ισχυρό δεσμό μεταξύ λαού και εξουσίας. Εβδομήντα τοις εκατό των Ελλήνων είναι εναντίον της συμφωνίας με την Μακεδονία.

Οι αξιωματούχοι ακριβολογούν μόνο όσον αφορά την «πολύ-πλευρη» εξωτερική πολιτική. Το να κάθονται μεταξύ των καθισμάτων υπήρξε κοινή πρακτική για πολλούς ηγέτες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων για πολύ καιρό τώρα. Καλοδέχονται τη Βικτώρια Νούλαντ να διανέμει ψωμάκια στους «διαδηλωτές» (σημ: στην Πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου) και την επένδυση πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων στον «εκδημοκρατισμό» της Ουκρανίας. Αλλά αν η Ρωσία αποτολμήσει κάτι παρόμοιο αρχίζουν να μιλάνε για «επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις».

Φυσικά αυτή είναι η δική τους ερμηνεία των γεγονότων, όχι η δική μας. Γιατί θα έπρεπε εμείς να υποκλιθούμε στις απόψεις μη αντιπροσωπευτικών πολιτικών, εάν το ΝΑΤΟ οικοδομεί μιαν ζώνη χάους γύρω από την Ρωσία; Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα της «ήπιας» επιρροής της, περιλαμβανομένων των μέτρων στήριξης θρησκευτικών και εθνικών αισθημάτων του πληθυσμού μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων. Μυστικές υπηρεσίες μπορούν να φανούν επίσης χρήσιμες.

Η Ελλάδα απέλασε Ρώσους διπλωμάτες μετά την δημοσίευση ανακοίνωσης των αντιπροσώπων όλων των μονών του Αγίου ΄Ορους  με έντονη καταδίκη της συμφωνίας για την Μακεδονία.

Οι μοναχοί καλούσαν τα μέλη της Βουλής να «σεβαστούν την θέληση του ελληνικού λαού και την ιστορική αλήθεια.» Η αδελφότητα του Αγίου ΄Ορους έχει μεγάλη επιρροή στην Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας είναι στρατευμένος άθεος. Αυτά είναι ανοησίες για την ελληνική κοινωνία. Ο Τσίπρας επέτρεψε τους γάμους ομοφυλοφίλων και κατάργησε την προσευχή στα ελληνικά σχολεία.
Η Ελλάδα πάντοτε, ακόμη και κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, απέφυγε τα μη φιλικά μέτρα εναντίον της Σοβιετικής ΄Ενωσης και της Ρωσίας.

Οι αντιρωσικές ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης μοιάζουν τόσο εξαιρετικά περίεργες επειδή ο Τσίπρας ήρθε στην Μόσχα πριν λίγα χρόνια για να ζητήσει βοήθεια από τον Πούτιν κατά την ελληνική κρίση χρέους. Πολλοί στην Ρωσία θυμούνται ακόμη τον Τσίπρα να μιλάει για αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο ορθόδοξων εθνών. Τι τον ώθησε τώρα εναντίον της βούλησης του ελληνικού λαού; Μήπως κάποιος του υποσχέθηκε την απόσβεση του ελληνικού χρέους; ΄Η έναν θελκτικό τραπεζικό λογαριασμό και υποσχέσεις άνετου μετά-κυβερνητικού βίου;

Όπως δήλωσε στην Πράβδα ο Γκεόργκι ΄Ενγκελγκαρντ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών, πρωταρχικός στόχος του ΝΑΤΟ σήμερα είναι να απαλλαγεί από την εκτός-μπλοκ ζώνη των Βαλκανίων.

« Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δείχνει πόσο ανήσυχες είναι οι ελληνικές αρχές για τις διαδηλώσεις. Για σχεδόν τριάντα χρόνια αρκετές κυβερνήσεις τόνιζαν στον ελληνικό λαό την πίστη τους στις εθνικές θέσεις στο Μακεδονικό ζήτημα. Η αποστασιοποίηση από αυτή την πολιτική προκαλεί σοβαρή αγανάκτηση. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει στην Ρωσία την ευθύνη για τις διαμαρτυρίες», δήλωσε ο ΄Ενγκελγκαρντ.

Ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ ανήγγειλε δημοψήφισμα για το νέο όνομα της Μακεδονίας, για αργότερα εφέτος. Το Ιανουάριο του 2019 η Βουλή θα κληθεί να εγκρίνει το Σύνταγμα της χώρας.

Η Ελληνική Βουλή θα πρέπει να επικυρώσει την συμφωνία προτού τεθεί σε εφαρμογή

 

 

 

http://infognomonpolitics.blogspot

Back to top button