breaking newsΕλλάδα

Στάζουν μίσος οι Αλβανοί: «Οι Έλληνες σκοτώνουν συμπατριώτες μας στις φυλακές» – Επικίνδυνα παιχνίδια από το καθεστώς των Τιράνων

 

Ο αλβανικός τύπος επιχειρεί  να «φωτίσει» τις περιπτώσεις δολοφονιών Αλβανών στις ελληνικές  φυλακές  με τον δικό του μοναδικό τρόπο, αναφέροντας περί «σπασμένης» συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος-Αλβανίας του 2014 και δήθεν ελληνικών μεθοδεύσεων, ώστε να πειστεί η αλβανική πλευρά να παραλάβει 500 βαριά Αλβανούς ποινικούς που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές υψίστης ασφαλείας.

 

Πρόκειται σαφώς για αλβανική προπαγάνδα του χειρίστου είδους, που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

Αλβανική άποψη για τα γεγονότα.   

«Οι ελληνικές φυλακές έχουν γίνει ένα πραγματικό νεκροταφείο των Αλβανών κρατουμένων, όπου μέσα σε 17 μήνες, 11 από αυτούς σκοτώθηκαν ή δηλητηριάστηκαν, ξεκινά το αλβανικό άρθρο.

«Τα γεγονότα παρουσιάζονται ως μια σύγκρουση μεταξύ ομάδων, ωστόσο Αλβανός δημοσιογράφος στην Ελλάδα, δημιουργεί αμφιβολίες για τις πραγματικές αιτίες αυτών των δολοφονιών που έχουν γίνει μια πραγματική μάστιγα , γράφει το Albeu.com.

Σύμφωνα με τον ίδιο (Αλβανό δημοσιογράφο), «ο αριθμός των δολοφονιών Αλβανών στις ελληνικές φυλακές έχει αυξηθεί από το 2014 «όχι τυχαία, επειδή εκείνο το έτος,  Αλβανία και Ελλάδα είχαν συνάψει μια συμφωνία για την  επιστροφή στις Αλβανικές φυλακές  500 εγκληματιών του ποινικού δικαίου».

Αυτό δεν συνέβη, λέει ο ίδιος, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο αυτές οι δολοφονίες συνδέονται με αυτή τη συμφωνία που δεν εφαρμόστηκε από το αλβανικό κράτος.

«Ο αριθμός των δολοφονιών έχει αυξηθεί από το 2014»,  από τότε που υπήρξε συζήτηση για την  συμφωνία μεταφοράς 500 Αλβανών σε αλβανικά σωφρονιστικά ιδρύματα, οι οποίοι ήταν  καταδικασμένοι για σοβαρά εγκλήματα, αλλά στην πραγματικότητα μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

«Ίσως είναι σύμπτωση το γεγονός ότι αυτοί οι θάνατοι συμβαίνουν ή έχουμε μια στρατηγική για να αναγκαστεί η αλβανική κυβέρνηση να δεχθεί από την Ελλάδα 500 Αλβανούς κρατουμένους στο πλαίσιο της συμφωνίας  του Φεβρουαρίου  του 2014», γράφει ο Αλβανός δημοσιογράφος και το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Κατά τους  τελευταίους 23 μήνες έχουμε 10 Αλβανούς νεκρούς, οι οποίοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 29-35 ετών,  ενώ ένα ακόμη θύμα πέθανε στις φυλακές του Κορυδαλλού και δύο στις φυλακές των Τρικάλων.

Στη φυλακή υψίστης ασφαλείας των Τρικάλων διαβιούν 180 κρατούμενοι, ενώ στον Κορυδαλλό  στην Αθήνα διαβιούν 300 κατάδικοι.

Τον Φεβρουάριο του 2014 οι Αλβανοί στις Ελληνικές φυλακές ήταν 2.850, ενώ το 2017 ο αριθμός μειώθηκε στους  1650», καταλήγει το αλβανικό άρθρο.

Δεν φείδονται λοιπόν καθόλου δικών τους κατά φαντασία επιχειρημάτων οι γείτονες,  κατηγορώντας την ελληνική αστυνομία η οποία σήκωσε το τεράστιο βάρος της αστυνόμευσης της ελληνικής επικράτειας μετά το 1991 όταν άνοιξαν οι αλβανικές φυλακές  και βγήκαν όλοι τρόφιμοι για να πάνε στην «ελευθερία», όπως τους έλεγαν  τότε.

Η Αλβανία δεν θέλησε ποτέ να βοηθήσει αποτελεσματικά την Ελλάδα μετατοπίζοντας το πρόβλημα στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Όσο για τις δολοφονίες στις ελληνικές φυλακές, ο Αλβανός δημοσιογράφος που βρίσκεται στην χώρα μας,  ξεχνά ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εμπλέκονται συμπατριώτες του, μάλλον σκοπίμως.

 

 

pentapostagma

 

Back to top button