breaking newsΔιεθνή

Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει το 1974 η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Επαναφορά στην εμπρηστική ρητορική για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μίλησε σε στρατιώτες για την εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το sigmalive.com ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αν δεν γινόταν η τουρκική επιχείρηση το 1974 θα είχε συντελεστεί γενοκτονία κατά των Τουρκοκυπρίων, ενώ υποστήριξε ότι αν δεν σταματούσε ο Ετζεβίτ η Κύπρος σήμερα θα ήταν εξ ολοκλήρου τουρκική.

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση” του 1974, 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, μαρτύρησαν», ανέφερε.

«Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο, δεν θα υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν θέλουμε να ζήσουμε στην πατρίδα μας, ποτισμένη με το αίμα των μαρτύρων, ελεύθεροι και με το κεφάλι ψηλά, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να διαταράσσουμε τα παιχνίδια και να αφήσουμε τις προδοτικές φιλοδοξίες στο κενό. Από αυτή την άποψη, η ύπαρξη ισχυρού στρατού είναι για μας υποχρέωση και όχι επιλογή», επεσήμανε.

«Είμαστε μια χώρα, ένα έθνος και ένας στρατός που πρέπει πάντα να διατηρεί την αποτρεπτική του ικανότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Ως τουρκικό έθνος, μόνο η δική μας προσπάθεια, η δική μας δύναμη, τα δικά μας μέσα και οι δικές μας δυνατότητες που έχουμε αναπτύξει μπορούν να μας προστατεύσουν από τους εχθρούς μας», συνέχισε.

«Τώρα έχουμε κατασκευάσει το αεροπλανοφόρο μας. Τι λέμε; Δεν είναι αρκετό. Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο. Ο στρατηγός μας είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, ο διοικητής του πολεμικού μας ναυτικού συνεργάζεται με την ομάδα του και αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε την αναζήτησή μας. Εργαζόμαστε πάνω σε πολλά πράγματα. Προσπαθούμε να κατασκευάσουμε μη επανδρωμένα υποβρύχια, Θεού θέλοντος, θα το πετύχουμε κι αυτό», είπε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξήγησε για άλλη μια φορά γιατί η Τουρκία πρέπει να είναι αμυντικά ανεξάρτητη από άλλες χώρες και γιατί δεν τη διασφαλίζουν οι συμμαχίες: «Γνωρίζουμε από τις πρόσφατες πικρές εμπειρίες ότι, όταν φτάνουμε στο σημείο αυτό, ούτε οι συμμαχίες στις οποίες είμαστε μέλη ούτε οι διεθνείς οργανισμοί, των οποίων καθήκον είναι η προστασία της παγκόσμιας ειρήνης, είναι χρήσιμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποζητάμε συνεχώς μια εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία και εργαζόμαστε για μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία σε κάθε τομέα».

PrimeNews.

Back to top button