breaking newsκοινωνία

Ανακατέλαβε το στέκι της Φιλοσοφικής ο Ρουβίκωνας – «Η διακίνηση ιδεών δεν φιμώνεται»

Επανήλθε στο γραφείο 516 στη Φιλοσοφική ο «Ρουβίκωνας».

Μετά την πρωινή κινητοποίηση ομάδας καθηγητών, που είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση του χώρου που χρησιμοποιούν οι αντιεξουσιαστές, υπήρξε νέα κίνηση από μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας με αποτέλεσμα την επαναλειτουργία του γραφείου 516 ως «στέκι» του Ρουβίκωνα.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μέλος της συλλογικότητας κάνει λόγο για κινητοποίηση από «δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες της Φιλοσοφικής» που «έδιωξαν τους λίγους θλιβερούς γραφικούς που αποπειράθηκαν να φιμώσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών εντός του πανεπιστημιακού ασύλου. Το στέκι είναι πάλι ανοικτό.»

 

Σχημάτισαν αλυσίδα και εμπόδισαν τα  μέλη της οργάνωσης να εισέλθουν στο χώρο – «Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στην «έξωση» του Ρουβίκωνα από το γραφείο που είχε καταλάβει στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης ακαδημαϊκοί, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Μάλιστα οι πανεπιστημιακοί  το πρωί σχημάτισαν αλυσίδα στη Σχολή στην προσπάθεια να εμποδίσουν τα  μέλη της οργάνωσης να εισέλθουν στο χώρο.

Η Κοσμητεία της σχολής δημοσιοποίησε και σχετικές φωτογραφίες.

panepistimio

Τον χώρο 516 είχε καταλάβει την περασμένη Τετάρτη ο Ρουβίκωνας προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωση μέσω Facebook.

Τότε, μάλιστα, η αναρχική ομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν διαθέσιμη στο εν λόγω «γραφείο» κάθε Τετάρτη από τις 10 μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.

Είχαν, δε, προχωρήσει και σε φωτογράφιση μπροστά από το χώρο που είχαν καταλάβει είχαν διαμηνύσει ότι «ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών που καταλήγει με τη φράση «ο χώρος βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

 

 

 

.protothema.gr

Back to top button