breaking newsΕλλάδα

ΕΝΕΧΥΡΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ!

Μια δυσάρεστη έκπληξη κρύβει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή καθώς οι δανειστές απαιτούν ουσιαστικά να μπει η δημόσια περιουσία ενέχυρο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν τα «Νέα», την υπογραφή του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να έχουν νομική ισχύ οι εγγυήσεις σε όρους δημόσιας περιουσίας οι οποίες έχουν αναληφθεί από το 2015 για την αποπληρωμή του δανείου των 86 δισ. ευρώ, απαιτούν οι δανειστές, την ώρα που οι πόρτες των αγορών έχουν κλείσει μέχρι νεωτέρας για την Ελλάδα.

Τις επόμενες δεκαετίες, μέχρι την πλήρη εξόφληση των δανεικών από τον ESM, αν το ελληνικό Δημόσιο βρεθεί σε αδυναμία ικανοποίησης των υποχρεώσεών του, η δημόσια περιουσία – και η αξιοποίησή της – κινδυνεύει να περάσει σε ξένα χέρια.

Προς το παρόν, η διαδικασία περιγράφεται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών ως «τυπική».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει διάταξη νόμου στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, με την οποία θα προβλέπεται η επέκταση της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του 2015 προκειμένου να περιληφθεί στα συμβαλλόμενα μέρη και το Υπερταμείο.

Οπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, η σύμβαση δεν επεκτείνεται χρονικά και θα λήξει όπως προβλέπεται στις 20 Αυγούστου, όπως άλλωστε και η διαθεσιμότητα των 86 δισ. ευρώ.

Οι εγγυήσεις σε όρους ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου θα συνεχίσουν βεβαίως να ισχύουν έως την αποπληρωμή των κεφαλαίων που έχουν ληφθεί, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2060.



tanea.gr
lobbystas.gr
Back to top button