breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το λόμπι των αιολικών και οι λομπίστες της οικογένειας Μητσοτάκη

Σε λόμπι των αιολικών μετατρέπεται το Πράσινο Ταμείο, εφόσον προ ημερών εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 130.000 ευρώ, προκειμένου να προωθηθεί η κάμψη των αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες σε μέρη που δρομολογείται η ανέγερση χιλιάδων αιολικών. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι μία εκ των δύο εταιρειών που ανέλαβαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Ταμείου, αποτελεί φόρουμ που ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδερφή του πρωθυπουργού.

Στόχος του προγράμματος είναι να αποφευχθεί η παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, για τις παρανομίες που έχουν καταγγελθεί αναφορικά με τη χωροθέτηση των αιολικών πάρκων στη χώρα.

Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε προσφάτως πρόγραμμα ύψους 130.000€ ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις που προβάλλουν οι πολίτες των περιοχών όπου δρομολογούνται να στηθούν Βιομηχανικά Αιολικά Πάρκα. Ενώ λοιπόν πλήθος περιβαλλοντικών εκθέσεων απορρίπτει την αιολική ενέργεια ως επαρκή πηγή ενέργειας, με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα να είναι δυσανάλογα μεγάλο μπροστά στα οφέλη, η κυβέρνηση προχωρά πάραυτα την υλοποίηση του σχεδίου.

Το ρόλο του λομπίστα που έλαβε τα 130.000 ευρώ για να πείσει τις τοπικές κοινωνίες για τα οφέλη και την ειδυλλιακότητα των χιλιάδων ανεμογεννητριών, ανέλαβαν το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), το οποίο και κατέθεσε τη σχετική πρόταση στο Πράσινο Ταμείο και το Convergences Greece Forum- «Συγκλίσεις», το οποίο ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, την αδελφή δηλαδή του νυν πρωθυπουργού.

Το Πράσινο Ταμείο λοιπόν με την συγκεκριμένη απόφαση, θα λειτουργήσει σε δύο επίπεδα. Πρώτον θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα των τοπικών κοινωνιών για τα αιολικά πάρκα και δεύτερον θα προσπαθήσει να εξαλείψει το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας των παρανομιών που έχουν καταγγελθεί σε σχέση με τη χωροθέτηση των αιολικών στη χώρα. Ουσιαστικά δηλαδή, αν και το Πράσινο Ταμείο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, αναμένεται να μετατραπεί σε κανονικό λόμπι.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, που έλαβε και τη σχετική απόφαση, πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου και σύμφωνα με τα πρακτικά, σημείο των οποίων δημοσίευσε το «Documento», ο σκοπός της ανάθεσης περιγράφεται, ως εξής:

«Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης κοινής πρωτοβουλίας ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ και EPLO/ISD για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων στην εγκατάσταση Αιολικών έργων, με τρόπο ισόρροπο και κοινά αποδεκτό, η ανάγκη για οργανωμένα επόμενα βήματα είναι ιδιαίτερα επιτακτική: οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, με σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτικές διαστάσεις, ενώ οι πιέσεις από την ΕΕ είναι πολύ πιθανό να ενταθούν (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) μέσω παρεμβάσεων προς την Κομισιόν των αντιτιθέμενων. Η παρούσα πρόταση προγράμματος αποσκοπεί στην ανάπτυξη των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με παράλληλη διασφάλιση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συναίνεσης και τη διατήρηση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000, καθώς και την διατύπωση προτάσεων για το ενδεδειγμένο μείγμα λύσεων και τεχνολογιών».

Οι εμπρηστές είναι άνθρωποι της κυβέρνησης και των επενδυτών

Όχι πως αποτελεί κάποια έκπληξη το έχουμε αποδείξει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους. Το ερώτημα είναι γιατί ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε τόσο βαθιά ύπνωση ή αν τελικά απλά δε τον ενδιαφέρει…

Το ντοκυμαντέρ “Το Σχέδιο“, είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη πως οι φωτιές είναι έργο της κυβέρνησης προσχεδιασμένο για τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας μας. Αυτά που αν δε τα “ταϊσεις” δεν μπορείς να κυβερνήσεις…

“Το Σχέδιο” είναι ένα ντοκιμαντέρ που αποτελείται απο δύο μέρη και περιέχει αδιάψευστα στοιχεία, πως η φωτιά στην Β. Εύβοια ήταν προσχεδιασμένη απο την ίδια την κυβέρνηση με σκοπό να εξυπηρετηθούν συμφέροντα εταιριών στην περιοχή.

Ιδιαίτερα, το δεύτερο μέρος «θάφτηκε» όχι μόνο απο τα κυβερνητικά ΜΜΕ αλλα και τα αντιπολιτευτικά, όπως και σύσσωμη την αντιπολίτευση που δεν έκανε καμία αναφορά, παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο.

Όσοι δεν έχετε δει και τα δύο μέρη του ντοκιμαντέρ, δείτε τα παρακάτω και διαπιστώστε μόνοι σας, πως αν κάτι τέτοιο είχε πάρει διαστάσεις θα μπορούσε να “ρίξει” ακόμη και την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι υπάλληλος των εταιρειών καθότι επιχορηγούν το κόμμα και τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Ξέρουμε πολύ καλά τι εξουσία έχουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε αυτή τη χώρα. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα αλλα δεν θα τα δει κανείς όσο κάνει τον στρουθοκάμηλο.

Back to top button