breaking newsΕλλάδα

Κivδυvoς διασπoράς ραδιεvέργειας, iσως και στnv Eλλαδα…

Ο Ζελένσκι ζητάει να εκκενωθούν πόλεις και ετοιμάζει την είσοδο του ΝΑΤΟ στη χώρα….

Πάει να τα ρίξει όλα στη Ρωσία το “τσιράκι” της Νέας Τάξης…

Εν αναμονή μεγάλης κλιμάκωσης στο μέτωπο της Ουκρανίας βρίσκεται εδώ και 24 ώρες ο πλανήτης. Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, γραπτό υλικό διανεμήθηκε επειγόντως σε πολλές πόλεις/οικισμούς σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια με εντολή μόνιμης και μη αναστρέψιμης εκκένωσης τους.

Παράλληλα η ουκρανική κυβέρνηση αγοράζει δεκάδες συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ουκρανικές αρχές μοίρασαν ιωδιούχο κάλιο σε ανήλικα παιδιά σε περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας. Νωρίτερα υπήρχαν δημόσιες δηλώσεις τόσο του Υπουργού Υγείας όσο και του υπουργού Εσωτερικών για το ζήτημα.

Είναι θέμα χρόνου να υπάρχει διαρροή ακτινοβολίας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Μια διαρροή ακτινοβολίας θα δημιουργήσει μια “Νo Μans Land” στην περιοχή της Ζαπορίζια και θα προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή.

Αυτό θα αναγκάσει το ΝΑΤΟ να εισέλθει στην Ουκρανία. Ίσως γι αυτό μεταφέρθηκαν και οι δυνάμεις της Βάγκνερ στην Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς:

«Με εντολή του επικεφαλής της RVA, Yevhen Yevtushenko, σε σχέση με τη δύσκολη και δυσμενή επιδημιολογική(;;) κατάσταση στην περιοχή, από τις 30 Ιουνίου 2023, διατάσσεται η μη αναστρέψιμη εκκένωση του άμαχου πληθυσμού που ζει στις ακόλουθες περιοχές της περιφέρειας Nikopol περιοχή Dnipropetrovsk:

Εδαφική κοινότητα της πόλης Νικόπολη

– Αστική εδαφική κοινότητα Marganetska

– Εδαφική κοινότητα οικισμού Chervonogrihorivska

– Αγροτική εδαφική κοινότητα Pokrovky

– Περιοχή Vyshchetarasiv Starostyn

– Αγροτική εδαφική κοινότητα Myrivsk

Γιατί η Ουκρανία διατάζει ήδη την «μη αναστρέψιμη εκκένωση» αυτών των περιοχών όταν, προς το παρόν, δεν υπάρχει απειλή ραδιενέργειας;

Η μόνη λογική απάντηση είναι ότι η Ουκρανία γνωρίζει ότι πρόκειται να υπάρξει μια θανατηφόρα απειλή ραδιενέργειας, και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσαν να το γνωρίζουν αυτό είναι εάν πρόκειται να την προκαλέσουν.

Υπενθυμίζεται  μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι Αμερικανοί γερουσιαστές Lindsay Graham και Richard Blumenthal εισήγαγαν ένα πολύ συγκεκριμένο ψήφισμα στη Γερουσία των ΗΠΑ, το οποίο υποστηρίζει ότι μια εκπομπή ραδιενέργειας από την Ουκρανία είτε από τακτική πυρηνική έκρηξη είτε από πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής θα θεωρείται «επίθεση στο ΝΑΤΟ» για την οποία θα επικαλούνταν το Άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, που καλεί για συλλογική αυτοάμυνα.

Αυτό σημαίνει απλώς ότι εάν ένας πυρηνικός σταθμός εντός της Ουκρανίας αρχίσει να διαρρέει ξαφνικά, το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσει αυτή τη διαρροή ως δικαιολογία για να εισέλθει στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας στο πλευρό της Ουκρανίας.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, εάν ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια δεχτεί επίθεση και αρχίσει να διαρρέεται ακτινοβολία, ποιος θα υποφέρει; Η Ρωσία.  Ωστόσο, θα κατηγορήσουν την επίθεση στη Ρωσία και θα χρησιμοποιήσουν αυτή την ευθύνη για να δικαιολογήσουν την είσοδο του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Μ.Ζαχάροβα: Το Κίεβο προετοιμάζει τρομοκρατική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό

“Η Ουκρανία συμφώνησε με ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους για πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια προκειμένου να κατηγορήσει τη Ρωσία για τρομοκρατική επίθεση σε πυρηνική εγκατάσταση” ανακοίνωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού διπλωματικού τμήματος, Μαρία Ζαχάροβα, στο κανάλι της στο Telegram.

“Οι αρχές του Κιέβου ετοιμάζονται να διαπράξουν άλλη μια τρομοκρατική επίθεση” σχολίασε η Ζαχάροβα αποκαλύπτοντας την αγορά από το Κίεβο μεγάλου αριθμού συσκευών για τη μέτρηση της ακτινοβολίας.

Πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι θα προκαλέσει πυρηνική καταστροφή!

“Ο Ζελένσκι θα προσπαθήσει να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Αυτό μπορεί να γίνει από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατόπιν εντολής του”.

Αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ, σε συνέντευξή του στο κανάλι US Tour of Duty στο YouTube.

“Οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και θα κατηγορήσουν τους Ρώσους για αυτό.

Αυτή είναι μια απειλή όσο πιο πραγματική μπορεί να είναι” τονίζει ο Ρίτερ.

Ο Ρίτερ πιστεύει ότι για τις ουκρανικές αρχές, η οργάνωση μιας πυρηνικής καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό ZNPP θα μπορούσε να είναι μια αποδεκτή επιλογή που θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη υπέρ τους.

πηγη

Back to top button