breaking newsΔιεθνή

Μόναχο: Σε απόγνωση Έλληνες επιβάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο – «Δεν μας πρόσφεραν μεταφορά και διαμονή»

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν χιλιάδες ταξιδιώτες, ανάμεσά τους και Έλληνες, που επισκέφτηκαν το Μόναχο και δεν μπορούν να γυρίσουν, μένοντας εγκλωβισμένοι μέσα στο αεροδρόμιο, σε δύσκολες συνθήκες εδώ και 3 ημέρες, χωρίς να τους έχει προσφερθεί κάποια λύση διαμονής ή μεταφοράς.

Λόγω σφοδρής χιονόπτωσης, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν και από χτες, Κυριακή, δειλά ξεκίνησαν κάποιες από την πόλη του Μονάχου, όπου έπεσε ρεκόρ χιονιού.

Ένας Έλληνας επιβάτης, ο Δημήτρης βρίσκεται στο αεροδρόμιο από την Παρασκευή, περιμένοντας να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και περιγράφει στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» την απίστευτη περιπέτεια που ζει.

Όπως αναφέρει αρχικά: «Υπάρχουν και επιβάτες που ταξιδεύουν για Αθήνα. Το προσπαθήσαμε τους είπαμε πάτε μας όπου θέλετε, αρκεί να είναι Ελλάδα. Σκεφτόμασταν ακόμα και Σόφια, όσο πιο κοντά, τόσο πιο καλά. Κάπως να φτάσουμε. Είμαστε εγκλωβισμένοι από διάφορα πράγματα που έχουν συμβεί. Εγώ χειροκρότησα τα αντανακλαστικά του αεροδρομίου να κλείσει, γιατί ο καιρός ήταν πραγματικά πολύ άσχημος. Όταν μας βάλανε στο αεροπλάνο, κανονικά 8 ήταν να φύγει η πτήση, μας βάλαμε στις 9:30. Για να φτάσουμε στο αεροπλάνο με το λεωφορείο, το λεωφορείο έκανε τσουλήθρα. Μας έβγαλαν από το αεροπλάνο 12:30. Μέχρι να βγούμε, είχαν ακυρωθεί 180 πτήσεις. Το αεροδρόμιο είχε περίπου 10.000 κόσμο να τρέχει δεξιά – αριστερά και να μην ξέρει τι θα γίνει».

«Ταξί ζητούσαν 400 ευρώ προκαταβολή»

Σημειώνει πως: «Πριν κατεβούμε από το αεροπλάνο μας είχαν στείλει καινούρια ώρα αναχώρησης για την επόμενη μέρα το πρωί και μας έδωσαν και ένα voucher 15 ευρώ να φάμε στο αεροδρόμιο. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις μερικές μαστίχες. Καμία μεταφορά, καμία διαμονή δεν μας εξασφάλισαν. Τα περισσότερα καταλύματα κοντά στο αεροδρόμιο είχαν καταληφθεί και τα περισσότερα ταξί δεν κυκλοφορούσαν. Κάποια ταξί μάλιστα για να μας μεταφέρουν ζήτησαν μέχρι και 400 ευρώ προκαταβολή και αν θα μπορέσουν να έρθουν στο αεροδρόμιο να μας πάρουν. Και όλο αυτό με τον κίνδυνο αν βγούμε από το αεροδρόμιο, να μην μπορούμε να ξαναμπούμε μέσα. Αυτό μας εγκλώβισε μέσα. Η θερμοκρασία έξω δεν αντέχεται είναι μείον 14 βαθμοί».

«Μας έχουν αλλάξει 10 πτήσεις. Έκλεισε το αεροδρόμιο και μας είχαν προγραμματισμένη πτήση. 10 και 20 είναι να φύγει σήμερα μια πτήση. Οι πτήσεις εσωτερικού γίνονται όλες, υπερατλαντικά ταξίδια γίνονται επίσης. Ελπίζουμε και εμείς», καταλήγει ο επιβάτης.

PrimeNews.

Back to top button