breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξανά στα ΜΜΕ οι… ειδικοί που ζητούν περιορισμούς και εμβολιαστικά «πειραματόζωα»: «Πάρτε μέτρα ξανά» – «Να κάνετε και την 4η δόση»

«Δεν υπάρχει συμμόρφωση, πρέπει να μπει ξανά η υποχρεωτικότητα για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα»

Σαν αγχωμένοι τηλεπαρουσιαστές ο ένας μετά τον άλλον οι φιλοκυβερνητικοί ειδικοί ζητούν την λήψη 4ης δόσης από όλους γιατί… δεν θα πάθουν και τίποτα (λες και οι άνθρωποι είναι πειραματόζωα) ενώ άλλος ζητά την λήψη μέτρων τώρα γιατί το φθινόπωρο θα είναι ακόμα πιο φοβερό (ανεβάζουν τους κλίμακες επικινδυνότητας).

Ζητούν μάσκες, περιορισμούς (θα ακούσουμε και για κάποιο Lockdown σε λίγο) ενώ ήδη μιλούν και για το 70 κύμα! Αυτή η κοινωνία η οποία προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι από τα δύο χρόνια εγκλεισμών και περιορισμών και βλέπει να τρέχει να προλάβει να πληρώσει λογαριασμούς θα πρέπει να κλείσει ξανά κατά ορισμένους;

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, τόνισε ότι η πανδημία είναι προβλέψιμη, αλλά θεωρεί πως και η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη βιάστηκαν να εφαρμόσουν την πολιτική της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό, χωρίς, όμως, ο ιός αυτός να έχει μετατραπεί σε μια ακίνδυνη απειλή.

«Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση ενός ισχυρότατου έκτου κύματος με πολλά κρούσματα, πολύ περισσότερα από αυτά που καταγράφονται. Έχουμε τρεις λόγους να εφαρμόσουμε αυτή τη στιγμή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Καπραβέλος: Μέτρα τώρα για τρεις λόγους

Όπως εξήγησε, ο πρώτος λόγος για τον οποίο πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, είναι ότι «με αυτόν τον ιό δεν παίζουμε.

Η παραλλαγή Όμικρον 4 και ειδικά η Όμικρον 5 είναι η χειρότερη από τις υποπαραλλαγές της Όμικρον και προσβάλλει και το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα. Εξ ου και οι φόβοι μας ότι αυτά τα κρούσματα μπορεί να γίνουν τσουνάμι που να επηρεάσει τους σκληρούς δείκτες», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Σαν δεύτερο κίνδυνο, ανέφερε τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει η εξέλιξη αυτή στα υπόλοιπα νοσήματα.

«Ήδη στο νοσοκομείο μας εκκενώσαμε μια χειρουργική κλινική για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα για εισαγωγές περιστατικών COVID-19, οι οποίες όπως βλέπουμε αυξάνονται. Ακόμα η αύξηση είναι μικρή, αλλά θα τη δούμε τις επόμενες ημέρες», είπε και πρόσθεσε:

«Το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι, αφήνοντας τον ιό να διασπαρεί, αυτός μεταλλάσσεται και αυτός είναι ένας κίνδυνος που εγκυμονεί την ανάπτυξη νέων στελεχών που θα μας δημιουργήσουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον».

Ελέγχους στα σημεία εισόδου και μάσκες στους εσωτερικούς χώρους προτείνει ο Καπραβέλος

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, πρέπει να μπουν μέτρα, όχι περιοριστικά, αλλά για την εφαρμογή στοιχειωδών υγειονομικών κανόνων.

Τέτοια μέτρα είναι οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας, «καθώς πάρα πολλοί τουρίστες έρχονται μολυσμένοι και πολλαπλασιάζουν κι αυτοί το πρόβλημα»και δεύτερον, οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους.

«Δεν υπάρχει συμμόρφωση, πρέπει να μπει ξανά η υποχρεωτικότητα για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, για το φθινόπωρο προβλέπει ένα έβδομο κύμα, όπως ακριβώς το ζήσαμε και τις προηγούμενες χρονιές.

«Αυτό το έκτο κύμα, λόγω και των καλοκαιρινών μηνών, δεν πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει τέτοιο σημαντικό πρόβλημα πίεσης στο σύστημα υγείας. Θα έχουμε αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό, όμως το έβδομο κύμα του φθινοπώρου και του χειμώνα θα είναι πολύ πιο άσχημο αν δεν ληφθούν από τώρα τα μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος και κατέληξε:

«Η πολιτική της μηδενικής ανοχής σε ένα θανατηφόρο ιό πρέπει να συνεχίσει για ένα μικρό διάστημα ακόμα, να μην περάσουμε στην συνύπαρξη. Και με τα φίδια συνυπάρχουμε αλλά δε τα βάζουμε μέσα στο σπίτι μας».

Θ.Βασιλακόπουλος: «Όλοι να κάνουν την 4η δόση – Δεν θα πάθουν τίποτα»

pronews.

Back to top button